December 13, 20204 yr Just now, steins said: A što nije moguće? To što meni lično odgovara ovakva situacija nema nikakve veze sa mojim znanjem i umećem? kako je moguće da ti odgovara situacija u kojoj se sve raspada, u kojoj mnogi hronični bolesnici nemaju kome da se obrate, godina u kojoj su mnoge porodice unesrećene na ovaj ili onaj način. da, nije mi jasno kako je moguće da tebi, kao lekaru, može da odgovara ova situacija? za mene biti lekar nije samo umeće nekoga ko je savladao i specijalizovao niz kompleksnih znanja koja mu omogućavaju da leči ljude, nego pre svega neko ko ima duboko humane motive da se time bavi. zato te i pitam - šta ti tačno odgovara u ovoj situaciji u društvu, uzrokovanom koronom? takođe, za mene je informacija nešto što za ljude ima korisnu komponentu, nešto što im koristi i u širem smislu pomaže. "umiraćete po ulicama" ne pomaže nikome, osim tebi da se isprazniš ovde. to ne pomaže ljudima, a neke može da uplaši. i da - ja zaista ne razumem kako možeš tako nešto da pišeš bez kočnice.
December 13, 20204 yr @steins Onda uđi tamo preko puta Prve i kreni redom da lemaš, ni devojke ne zaobilazi, ko ti brani Edited December 13, 20204 yr by Milošica
December 13, 20204 yr 8 minutes ago, pt 2.0 said: @Forest nemam šta da odgovorim na tvoje pisanije što već ne piše jasno i eksplicitno u poslednjih mojih nekoliko postova, osim da te pitam da li si lekar pa mi dijagnostikuješ histeriju? neverovatno je kakvi sve likovi gamižu ovde. Pa ako si ti pozvana da po forumu dijagnostifikuješ nekontrolisano luđenje (iz profesionalne perspektive identifikovane nekvalitetne javne komunikacije stručnjaka za kvalitetnu javnu komunikaciju, valjda?), onda i ja kao gmaz imam jednako pravo da primetim na šta mi tvoje dijagnoze i kvalifikacije liče. Ili misliš da nemam?
December 13, 20204 yr Just now, Forest said: Pa ako si ti pozvana da po forumu dijagnostifikuješ nekontrolisano luđenje figurativno sam se izrazila, aman.
December 13, 20204 yr 34 minutes ago, Milošica said: @steins U julu nije bilo ovako, pa si bio za lemanje mojih drugara iz studentskih domova. Izvini ako grešim. Kažes to kao da je nešto loše Pre par strana covek ovde napisao da bi izasao sa bejzbolkom u nasumicnu setnju po gradu i dobio aplauz (od mene takodje) dakle nije redovna situacija vec skoro godinu dana, ljudi se u nekom procentu ponasaju kao idioti, vlast jos gore, nikome nije lako, svi smo pogodjeni posredno ili neposredno, zdravstveno ili ekonomski... ... i jedino sto nam je preostalo da specijalno na PPPu pisemo kao roboti i dajemo Darija Kisić izjave, balansirano, sve nadajući se ministarskoj fotelji. Dgjbm meni se svidja kada se ovde piše uz dozu emocija i bez rukavica, zato valjda i volim ovo mesto. Edited December 13, 20204 yr by Caligula
December 13, 20204 yr 31 minutes ago, vememah said: Kamo lepe sreće da svi lekari koji svakodnevno proživljavaju ovu katastrofu ne budu nimalo dostojanstveni nedostojanstven je deo u kome se kaže - super je što je ovoliko sranje, taman da lakše prelomim da kidnem u inostranstvo. i ja se zaista nadam da svi lekari ne razmišljaju tako.
December 13, 20204 yr Ja se nadam da razmijaju, jer ostajuci ovde i radeci pod ovakvim uslovima mogu samo ugroziti svojezdravlje, sjebati i upropastiti sebi život, i život svoje porodice, 8 jer su dovedeni u situaciju da nadljudskim naporima gase požar koji je nesposobna lopovska napredna bagra i zapalila.
December 13, 20204 yr Ovde bi masa članova pozdravila 1 kvalitetnu diktaturu sve dok tu diktaturu predvode ljudi koji im se dopadaju. Što je sasvim u redu, naravno. Diktatura, kao i demokratija, su laži i obmane, društveni konstrukti, i u raznim periodima čovečanstva su se smenjivale, sutra će biti nešto treće što će biti podjednako validno. Eno kineski sistem se pokazao kao efikasan protiv korone, siguran sam da nikome neće smetati da ga usvojimo sa sve socijalnim kreditima.
December 13, 20204 yr 12 minutes ago, Sammael said: Eno novozelandski sistem se pokazao kao efikasan protiv korone, siguran sam da nikome neće smetati da ga usvojimo sa sve socijalnim kreditima. +1
December 13, 20204 yr 2 hours ago, slepa živana said: baš sam nešto skoro pomislila, pa ovoj ekipi koja je sad na vlasti, njima je s ovom koronom upala sekira u med. da vode rat, to im valjda svet ne bi dozvolio, a ovo je bolje od rata. strah, sluđenost, panika, zabrana okupljanja, a s druge strane, mutne nabavke, hitne gradnje bolnica, malo i kapitalni projekti... smrtnost je zadovoljavajuća, umire nejač... pre godinu dana o ovakvim prilikama ne bi mogli da sanjaju. Još da je koronu doneo neki frulaš sa Kosova,kao u onom filmu, ili skijaš iz Zagreba gde bi im bio kraj
December 13, 20204 yr 1 hour ago, pt 2.0 said: vidi, dečko, ja sam 2020. sahranila troje najmilijih, dve koleginice, najbližeg prijatelja porodice, i 4 roditelja prijatelja i kolega. obilazim bolnice od nemila do nedraga od avgusta 2019. zbog onih koji su i dalje živi, a teško bolesni. to je taj neki moj babl. i da - ovo što ti pišeš a što sam boldovala je nekontrolisano i štetno luđenje. nisi jedini jebeni lekar, nisi jedini koji je ovim pogođen. saberi se i pokaži minimum dostojanstva. Sve što je napisao je čista istina. Samo je nekome lakše, a nekome teže da istini pogleda u oči. To nije nikava osuda, prosto je tako.
December 13, 20204 yr 51 minutes ago, pt 2.0 said: kako je moguće da ti odgovara situacija u kojoj se sve raspada, u kojoj mnogi hronični bolesnici nemaju kome da se obrate, godina u kojoj su mnoge porodice unesrećene na ovaj ili onaj način. da, nije mi jasno kako je moguće da tebi, kao lekaru, može da odgovara ova situacija? za mene biti lekar nije samo umeće nekoga ko je savladao i specijalizovao niz kompleksnih znanja koja mu omogućavaju da leči ljude, nego pre svega neko ko ima duboko humane motive da se time bavi. zato te i pitam - šta ti tačno odgovara u ovoj situaciji u društvu, uzrokovanom koronom? takođe, za mene je informacija nešto što za ljude ima korisnu komponentu, nešto što im koristi i u širem smislu pomaže. "umiraćete po ulicama" ne pomaže nikome, osim tebi da se isprazniš ovde. to ne pomaže ljudima, a neke može da uplaši. i da - ja zaista ne razumem kako možeš tako nešto da pišeš bez kočnice. Meni kao čoveku odgovara. Prisitsak pacijenata se smanjio, provodim više vremena sa porodicom, dobili smo čak i neko usrano povećanje plata. Kao lekaru mi ne odgovara jer veliki broj mojih pacijenata pate. "umiraćemo po ulicama" jer hoćemo - jer sam morao pre četiri dana da smislim šta da kažem koleginici kojoj je otac skinut sa respiratora, jer mora neki mladji da se nakači. jer majci moje dobre prijateljice nisam mogao da obezbedim mesto ni u bolnici a kamoli u intenzivnoj jedinici. Pa smo čekali jedno 6 sati ispred ulaza da se oslobodi™ neko mesto. Ovakve stvari, za mene nisu futur nego prezent, odatle je čak i futur koji sam upotrebio premekan. 33 minutes ago, pt 2.0 said: nedostojanstven je deo u kome se kaže - super je što je ovoliko sranje, taman da lakše prelomim da kidnem u inostranstvo. i ja se zaista nadam da svi lekari ne razmišljaju tako. Pa ako si stvarno u kontaktu sa medicinskim radnicima onda i sama znaš koji procenat i lekara i medicinskih tehničara razmišlja o odlasku. I zašto smo sad odjednom heroji, kad smo do sada služili isključivo da preuzmemo nezadovoljstvo naroda. I zašto ova vlast koja nikom ništa ne da, sipa povišice medicinskom sektoru šakom i kapom? - I oper nisi razumela šta pišem - meni je super jer mi pomaže da donesem racionalnu odluku koju nisam mogao da donesem iz sentimentalnih,patriotskih i drugih subjektivnih razloga. Edited December 13, 20204 yr by steins
December 13, 20204 yr 1 minute ago, aram said: @steins druže, batali, džabe pričaš. imaš i ti IL, koristi je... Ma nikad u životu to nisam koristio, niti ću. Svi vidite da se ja ovde relativno retko javljam - prosto ne znam šta više da kažem a da ne prepadnem ljude, pošto ima malo dobrih vesti kad je zdravstveni sektor u pitanju.