December 13, 20204 yr Vrv , prateci zvanicne brojeve,imamo i nerealan postotak pacijenata koji su se spasili nakon respiratora. Koliki je on inace u proseku?(ne bi trebalo da ima odstupanja po zemljama, ljydi su ljudi +-5%) Mada mozda i ne, nego priljezno smanjuju i taj broj pa se uklapamo..
December 13, 20204 yr verovatno je moguce sistematizovati objave iz lokala i eksplicitno dokazati da su brojevi na nivou republike frizirani (npr. podaci za cacak/moravicki okrug se prilicno redovno objavljuju https://www.ozonpress.net/zdravlje/ ), ali ostaje pitanje da li bi i takva evidencija znacajnije uticala na javno mnenje.
December 13, 20204 yr 21 minutes ago, vememah said: Sinoć su u večernjem Dnevniku objavljeni sledeći podaci za komšiluk (emitovano u 19.36). Kad se prosek, maksimalne i minimalne vrednosti projektuju na srpski broj novozaraženih, dobijaju se sledeće brojke: Znači, naših zvaničnih 48 umrlih 2,2 puta su bolji od prve sledeće zemlje, 3,5x više od proseka, a tačno 6x od maksimuma iz susednih zemalja. Koliko je to realno, procenite sami imajući u vidu da je naš odnos pozitivih među testiranima među najgorima u celom svetu, da su naše bolnice zakrčene i da su pacijente iz Beograda vozili u bolnice udaljene više od 200 km. Da bi bio precizniji, trebao bi uzeti broj pozitivnih od prosle sedmice i prije dvijd sedmice i praviti prisjek sa danasnjim umrlima. Reziltat bio bio isti ako ne i gori.
December 13, 20204 yr Polako, ali sigurno, najavljuju oni lockdown i pc..i to bez uvijanja, konkretno..iako su do juce govorili da od toga nema nista, sad okrecu pricu..
December 13, 20204 yr Popular Post Pa ako dodjemo dotle da za slobodan krevet doktor mora da izbacuje nekoga ko Pantica u Tesnoj kozi, onda zatvaraj. Jer ce broj umrlih eksponencijalno da skace, izmedju ostalog i zbog potpune neorganizacije i nedostatka ljudstva, a ljudima koji dodju u teskom stanju ce svaki sat biti zivotno bitan. I mislim da je postojao nekakav okvirni plan veceg zatvaranja oko NG, kad BDP ionako miruje zbog neradnih dana, koji je mozda sad na klackalici jer srbadija klice cela da hoce da urla, zvalavi se i po triput cmace za Novu godinu u neprovetrenim klubovima i kafanama, posto je sve ovo ionako laz. Deset godina su trovali narod teorijama zavera i lokalnim varijacijama laznih vesti, a sad se cude otkud ovoliko debila koji ne veruju u koronu. Edited December 13, 20204 yr by Malvo
December 13, 20204 yr shta bi nam donelo zatvaranje preko noci? pod uslovom da su ostali uslovi ispunjeni: nema gde da se ode i nema kako da se ode. sa akcentom na ovo prvo? ulice su posle 21 bukvalno i fizichki prazne, vec 2 vecheri se vozim sama u autobusu, lepo je shto gore gorivo samo za mene , posle 21 u krugu od 2-3 kilometra nema ni kuchkara, dvoje troje jedva. ili je mozda samo periferija u pitanju? gde je sada izvor zarazavanja, ako uopshte postoji neki konkretan, mimo generalnog gubitka pameti kod opshte populacije? sve pitam zato shto sve ne znam. Edited December 13, 20204 yr by gospa buba
December 13, 20204 yr npr https://www.instagram.com/p/CIk-527H6A9/?igshid=kmq12ghykcvh e a ima i repriza Edited December 13, 20204 yr by kud u maglu Simoviću
December 13, 20204 yr Videh sabajle negde da su Nemci obnarodovali da od 15. decembra radi samo ono sto mora, pa i to jedva?
December 13, 20204 yr Zato sto se i kod njih izgleda pogorsalo, despite merama..ali, njima rade skole, jbg..mislim, respekt njima sto su prioritet dali skolama,a umesto kafanama, ali, virus se siri gde god mu se da prilika..a izgleda ni Nemci vise nemaju tu gvozdenu disciplinu vise, i oni su samo ljudi, nisu roboti..
December 13, 20204 yr 1 minute ago, gospa buba said: shta bi nam donelo zatvaranje preko noci? pod uslovom da su ostali uslovi ispunjeni: nema gde da se ode i nema kako da se ode. sa akcentom na ovo prvo? ulice su posle 21 bukvalno i fizichki prazne, vec 2 vecheri se vozim sama u autobusu, lepo je shto gore gorivo samo za mene , posle 21 u krugu od 2-3 kilometra nema ni kuchkara, dvoje troje jedva. ili je mozda samo periferija u pitanju? gde je sada izvor zarazavanja, ako uopshte postoji neki konkretan, mimo generalnog gubitka pameti kod opshte populacije? sve pitam zato shto sve ne znam. Izvor je svuda, zato sto je virus debelo usao u populaciju. Izvor je sada prakticno svaki kontakt koji ostvarimo u toku dana. Da ne pričam o aktivnostima kao što je masovno emotivno opraštanje od popularnog pevača u kraju.
December 13, 20204 yr 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: npr https://www.instagram.com/p/CIk-527H6A9/?igshid=kmq12ghykcvh to se reshava rutinski, a bez da se kuche upisha u dnevnoj sobi. ako se do tog datuma izmisli zajednica ljudi sa definisanim pravilima. i neka se zove drzava shto kazu, eto, i to sam reshila
December 13, 20204 yr 1 minute ago, Forest said: Izvor je svuda, zato sto je virus debelo usao u populaciju. Izvor je sada prakticno svaki kontakt koji ostvarimo u toku dana. Da ne pričam o aktivnostima kao što je masovno emotivno opraštanje od popularnog pevača u kraju. Претерујеш.
December 13, 20204 yr 6 minutes ago, Хетерија said: Претерујеш. Ako tokom jednog dana umre 300 ljudi, to odgovara dnevnom zaražavanju reda veličine 100,000 ljudi. Neka je svako zarazan samo npr. 15 dana, u ovom trenutku Srbijom hoda milion i po nosilaca virusa. Ne preterujem. Edited December 13, 20204 yr by Forest