Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

ja sam cula horor price o umiranju u redovima ispred kovid ambulanti/bolnica, i to od lekara, ali jos ne zelim da poverujem.

23 hours ago, Jumanji said:

Evo i bivseg

Sad je i Boris Tadic bio obozavalac lika i dela Dzeja.

Kako ih bre ne mrzi da se proseravaju toliko.

@Sammael

Juče mi priča stranka koja me je angažovala za organizaciju sahrane. Nisam bio tada u bolnici da bih to lično čuo i video ali nije imao nikakav razlog da izmišlja.

Tako se dešavalo i ranije, da je zvaničan broj bio 6 a mi, koji smo relativno mala firma, organizujemo za 2. To je tek neverovatno.

Lazu bre kao psi.

Trguju smrcu vec 30 godina, zasto bi se sada ustezali. Opasna su to govna, ove podatke mnoziti x3 mozda i vise.

4 hours ago, Sammael said:

Ako je samo u Zemunskoj bolnici umrlo 30 ljudi, to bi značilo da je na nivou Srbije umrlo koliko, 300? 500? To su zaista ogromne cifre, to ne vidim kako bi mogli da sakriju.

Ovih dana oko 300 ljudi umire dnevno u Srbiji od COVID-a, ako je verovati podacima o povećanom broju sahrana u BG. 

Edited by Forest

Nije to bitno, bitno je da je Hrvatska prva po broj zaraženih na 100 hiljada i 4. po broju umrilih, kako javlja rts. Nek komšiji crkne komšija.

Za nas ne kažu na kom smo mestu, to moramo da čujemo od drugih.

Naravno da masno lazu

Da hoce mogli bi objaviti broj preminulih po bolnicama i time odagnati sve sumnje da laziraju

Sta je problem, treba 2 min da pr il ko vec jednom u 24h posalje podatak centrali i  da se uz ukupan broj objavi i broj preminulih po bolnicama kako postoji u hrvatskoj (oni objave i pol i godiste, bez imena naravno, sto i nije nuzno, al ovo s ciframa je znacajno zbog iole poverenja a ovo nase sve je j. u zdrav mozak

Oni kojima je proslo da utopljene u Obrenovcu proglase za preminule prirodnom smrcu, nemaju apsolutno ni jedan jedini razlog da isto ne urade sa umrlima od korone danas.

Svako vece se na centralnom dnevniku javnog servisa prikazuje danasnji broj obolelih i preminulih od korone u zemljama u okruzenju, gde se vidi ogromna nelogicnost..ali se niko ne buni i frke nema.

Pa prikazuje se bas zbog te nelogicnosti. Sto je meni i tebi nelogicno to je glasackom telu POBEDA SRBIJE

Bolest je bas daleko odmakla, Hrvati i Bosanci ispadose etalon normalnosti u odnosu na Srbiju

Ako je broj novih slucajeva u Srb peak*-ovao na cca 7200 dnevno pre oko 12 dana (gledajuci oficijelne brojeve), onda nikako ne moze biti da je i broj umrlih fletlajnovao negde bas u to isto vreme... Posto po prirodi stvari mora da postoji par nedelja "kasnjenja" trenda umiranja u odnosu na trend inficiranja...

Ne uklapa se tu nesto..

*

Spoiler

Nekim cudom posto ne vidim da je ista uradjeno da bi se to desilo.

Edited by Indy

Haha, pa nama je u julu 7-day moving average peak umrlih bio 10-tak dana PRE istog na broju zaraženih (po worldometersu), verovatno jedini na svetu imamo takvu zavisnost.

Letite pred rudu. Saznace se i prave brojke, samo se strpite par decenija.
Do kraja 2035. ce Konara uraditi detaljnu reviziju. A do 2045 izlaze Srdjini memoari.

17 minutes ago, Indy said:

Ako je broj novih slucajeva u Srb peak*-ovao na cca 7200 dnevno pre oko 12 dana (gledajuci oficijelne brojeve), onda nikako ne moze biti da je i broj umrlih fletlajnovao negde bas u to isto vreme... Posto po prirodi stvari mora da postoji par nedelja "kasnjenja" trenda umiranja u odnosu na trend inficiranja...

Ne uklapa se tu nesto..

*

Reveal hidden contents

Nekim cudom posto ne vidim da je ista uradjeno da bi se to desilo.

peak novookuženih je bio 1 dec. 7999, a peak umrlih 4 dec. 69, već narednog dana je pao na 57, umesto da nastavi da raste i da ovih dana pređe trocifrene vrednosti, to što smo već zaravnali krivu i što je broj umrlih počeo da opada je odličan primer kvaliteta naših lekara :happy: koji su duplo bolji od švajcarskih ili holandskih, 3 puta bolji od španskih ili francuskih i 5 puta bolji od belgijskih...

- šta nije jasno?

7 minutes ago, gone fishing said:

peak novookuženih je bio 1 dec. 7999

Nisam se precizno izrazio, ja sam gledao 7-day running average...

Ostalo... da. :(

• Popular Post

Sinoć su u večernjem Dnevniku objavljeni sledeći podaci za komšiluk (emitovano u 19.36).

MCkx8N2.png

Kad se prosek, maksimalne i minimalne vrednosti projektuju na srpski broj novozaraženih, dobijaju se sledeće brojke:

GwKTF56.png

Znači, naših zvaničnih 48 umrlih 2,2 puta su bolji od prve sledeće zemlje, 3,5x više od proseka, a tačno 6x od maksimuma iz susednih zemalja.

Koliko je to realno, procenite sami imajući u vidu da je naš odnos pozitivih među testiranima među najgorima u celom svetu, da su naše bolnice zakrčene i da su pacijente iz Beograda vozili u bolnice udaljene više od 200 km.