Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 minutes ago, InvisibleLight said:

Znaci nema razloga nadati se padanju broja zarazen8h/hospitalizovanih/...do daljnjeg

To ce ocigledno biti kad broj ljudi s antitelima bude toliki sa igra vidnu ulogu u smanjenju transmisije, u mere, himere i ostale fantazije tzv kriznog staba i tzv drzave se ne vredi uzdati

Pa to.

Evo obojica mojih pasha prelezali, vrv i sestre moje zene sa njima. Gomilu ljudi znam koji su prelezali ili sumnjali na kovid/imali simptome, nekoliko ljudi koje sam znao (doduse povrsno) su umrli.

Daleko smo od imuniteta krda ali s obzirom da mere prosto ne postoje, idemo ka tome. Plasim se samo brazilskog scenarija.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Cujem da je u Kragujevcu otvorena deciija kovid ambulanta, jer ima mnogo klinaca sa simptomima korone: temepratura, respiratorne tegobe, bolovi u glavi i ledjima, dijareja, mučnine i povracanja.

Ima li jos negde decije kovid ambulante?

u NS u Decijoj bolnici su primali decu letos, ne znam kako je sad.
Mi imamo od pre neki dan i stomatolosku covid ambulantu. :nobles:

3 minutes ago, omiljeni said:

u NS u Decijoj bolnici su primali decu letos, ne znam kako je sad.
Mi imamo od pre neki dan i stomatolosku covid ambulantu. :nobles:

Ovo je super.

Navodno izveštaj iz "svemirskog broda":

EopIJqEWEAIN3m8?format=jpg&name=large

Edited by vememah

Mozda ne treba kaciti sa sve imenom ako je neka privatna prepiska, da ne nagrabusi bezveze ova doktorka.

Sistem se toliko raspao da mislim da ni snsovci nisu toliko ludi da maltretiruju jedine ljude koji su sada na prvoj liniji. Mislim ne sumnjam da ce neki BIA izvestaj imati i ime ove doktorke ali ipak na kraju moraju da imaju ljude koji poture ledja poput tih jadnih doktora.

Edited by vememah

Ne cudi ovo. Vucic ima gradjevince, pola regionalne mafije je krenulo da se bavi tim poslom jer se lako dobijaju vanjski krediti i jos lakse steluju racuni od nabavke i ugradnje materijala u toj bransi. Nesreca je sto ne konsultuju ozbiljne strucnjake koji bi mogli da im kazu sta jedna funkcionalna bolnica treba da poseduje od sadrzaja pa su napravili spavaonicu za bolesne ljude i tek kad se u praksi pokaze sta fali onda ce da dogradjuju i pregradjuju. Tako rade i sve ostalo. Ovo nije nista drugo do poslednja verzija preslaganja kocki na Trgu Republike, samo sto ovog puta ne preslazu kocke nego zive ljude.

Videla naprednjacka zaba kineskog konja kako se potkiva pa i ona digla nogu. Koliko ce ljudi glavom da plati ovaj Vucicev publicity stunt njega ionako nimalo ne zanima, od sto jedne nacionalnosti za jednog druge nacionalnosti samo se presaltao na sto bilo koje nacionalnosti za jedan procenat podrske.

Najvise me zanimaju oni ventilatori- respitatori sto su u Rusiji zabranjeni -.-

Po malo se razumem u bolnice, mada nisam a niti ću, projektovati i jednu.

Bolnica je možda nešto najsloženije čime arhitekte mogu da se bave. Tehnologiju bolnice postavljaju lekari ali arhitekte to sve treba da uvežu da šljaka.

A u međuvremenu, gomila raznih stručnjaka koja se tu pita. I običnu stambenu zgradu nije lako uvezati a da sve funkcioniše kako treba. O bolnici da ne pričam.

Formu i dizajn na stranu, to sada nije ni bitno.

Elem, obzirom da mogu da zamislim kompleksnost celog posla ( a verujte da ni to nije lako) nekako mi je teško da poverujem da bi čak i ova bagra mogla da krene grlom u jagode u takav posao.

Edited by dùda

14 minutes ago, dùda said:

Po malo se razumem u bolnice, mada nisam a niti ću, projektovati i jednu.

Bolnica je možda nešto najsloženije čime arhitekte mogu da se bave. Tehnologiju bolnice postavljaju lekari ali arhitekte to sve treba da uvežu da šljaka.

A u međuvremenu, gomila raznih stručnjaka koja se tu pita. I običnu stambenu zgradu nije lako uvezati a da sve funkcioniše kako treba. O bolnici da ne pričam.

Formu i dizajn na stranu, to sada nije ni bitno.

Elem, obzirom da mogu da zamislim kompleksnost celog posla ( a verujte da ni to nije lako) nekako mi je teško da poverujem da bi čak i ova bagra mogla da krene grlom u jagode u takav posao.

Naravno.

Samo, ima jos nesto: postoje, na primer, nude se specijalne, posebne - ne smem da kazem montazne, nisam strucan - bolnice upravo namenjene brzom postavljanju, izfradnji tamo gde se za tim - daleko bilo - ukaze potreba.

Neke sam, na zalost, imao prilike i da vidim i koliko sam mogao da vidim, mogu se brzo montirati/demontirati pa i lagerovati za neku buducu potrebu.

Ima jos nesto, sire: zove se nacionalna strategija postupanja/odbrane od elementarnih nepogoda, sa sve, opet ne daj boze, ratnim situacijama.

Njen deo, sto se gradjevinske struke i pratecih propisa tice, sastoji se, na primer iz obaveze da se pri projektovanju sportskih hala, cak do nivoa onih u skolama, vodi racuna, predvidja njihovo koriscenje za smestaj i zbrinjavanje povredjenih, bolesnih, itd, itd...

Kroz obaveze koje idu cak do pripreme za ugradnju pa i same ugradnje neophodnih instalacija, lakog pristupa, itd, itd....

Ovo je samo na prvi pogled skupa, skuplja varijanta koja se ne uklapa u trzisne trendove brze zarade i brzog obrta para, ali - em sirotinja dva puta placa, em kada dodje do stani-pani....

Nije problem da li je montaža ili klasična gradnja.

Mislim, ako je funkcija pre svega postavljena kako treba. Pa onda konstrukcija, pa instalacije.

Ali onaj ludak kaže kako su lekari rekli u nekom momentu kao eto treba im i angio sala :isuse:, "pa smo im eto stavili i angio salu"

Ovo je toliko neverovatno, zbog procesa samog posla (projektni zadatak pa sve dalje ) da se nadam da je budala samo lupala bezveze zbog marketinga.

Ovo je u rangu sa onom budalaštinom za tri sajle za žičaru. Pa koliko god da smo u čabru,  broj sajli za žičaru ipak neće da određuje niko osim statičara.

Background Picker
Customize Layout