Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Verujem da će biti vakcina i u slobodnoj prodaji, po ekonomskoj ceni.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Just now, Filozof manijak said:

Pa da...

1 minute ago, Filozof manijak said:

Jedino ako ih se pojavi više (od uskoro najavljenih) odjednom. Prve ture aktuelnih su verovatno odavno rasprodate. 

22 minutes ago, morgana said:

hožete li se vakcinisati?

ja da, ne dvoumim se ni najmanje.

Apsolutno DA!

I ja bih kupio privatno pa da mi daju u privatnom DZ, jedini problem je ako vakcina zahteva čuvanje na -80 stepeni, to će moći samo država da obezbedi kako treba. A i njima ne verujem ič.

23 minutes ago, morgana said:

apsolutno.

Još samo da razmislite šta će neko da radi sa vakcinom kupljenom u slobodnoj prodaji, da je daje samom sebi kući, kao neki narkoman?

Vakcine retko, gotovo nikada, ne idu u slobodnu prodaju obzirom da moraju postojati  indikacije za njihovo davanje i mogu ih određivati i dozirati samo lekari. Ovo će posebno biti slučaj sa COVID 19 vakcinama. 

Edited by Ayatollah

Fajzerova vakcina svakako ne može biti u slobodnoj prodaji, zbog potrebe da se čuva na -70 stepeni.

29 minutes ago, morgana said:

Da, s tim sto bih mozda prvo proverio anti-tela. Jer ako ih imam recimo, onda je bolje ostaviti vakcinu za sledecu sezonu, kad ih verovatno vise nece biti u organizmu. 

BTW, ako dobro kapiram Fajzerova (tj. Biontechova) vakcina i Astra Zenecina se razlikuju u po nacinu na koji deluju (da ne kazem po "principu" na kom su zasnovane i na kom "rade"). Jel zna neko u cemu je tacno sustinska razliaka, u par recenica, i sta je bolje i zasto?

NIJEDNA vakcina za COVID 19 neće biti u slobodnoj prodaji, i biće distribuirane isključivo kroz državni zdravstveni sistem, neće ni privatne bolnice moći da ih daju. Ja sam još pre Covida svojim očima čitao rešenje Ministarstva zdravlja kojim se Euromediku zabranjuje da vrši obaveznu imunizaciju dece, ovo će posebno biti zabranjeno i privatnim bolnicama, a kamoli da se građanima dozvoli da sami sebe vakcinišu. 

Naravno, oboje, odmah
  • Author

S obzirom da ce trebati za putovanja, naravno da hocu.

Mozda ce slobodna prodaja podrazumevati da se ode u Medigrup ili tako negde i tamo kupi i dobije za lovu, razume se.

8 minutes ago, Ayatollah said:

Još samo da razmislite šta će neko da radi sa vakcinom kupljenom u slobodnoj prodaji, da je daje samom sebi kući, kao neki narkoman?

Vakcine retko, gotovo nikada, ne idu u slobodnu prodaju obzirom da moraju postojati  indikacije za njihovo davanje i mogu ih određivati i dozirati samo lekari. Ovo će posebno biti slučaj sa COVID 19 vakcinama. 

ali ljudi vode decu u austriju/mađarsku/nešto treće da prime MMR vakcinu, verovatno će moći tako nešto i za ovo da se radi.

btw, Johnson & Johnson vakcina je najbolja. Čuvaće se u običnom frizu. Jedina poznata nuspojava je da vakcinisani postane navijač Jetsa. A evo na primer ja sam to već fasovao još kad ikad i jel mi nešto fali? Ništa brate, živ se čovek na sve navikne.

Plus sad je pravo vreme da se skače na bandwagon. Imaćemo 1st overall draft pick sledeće godine, ovogodišnja rookie klasa razbija, budućnost je više nego blistava. 

Ovaj forum bas i nije mesto da se pitamo da li smo za vakcinu ili ne..Ocekujem od ogromne vecine da je za. 

Svakako da hocu..ali se nadam nekoj pravilnoj i pravednoj raspodeli, u kojoj cu ja biti u poslednjoj grupi onih koji primaju. 

Dakle prvo najugrozeniji..pa oni koji moraju da budu zdravi da bi drzava funkcionisala..stari..i onda ostali..

Ali poznajuci nasu zemlju i ekonomiju..prvo ce se konobari u kaficima i klubovima obezbediti.

Background Picker
Customize Layout