Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ja odmah mogu da kazem da bi mi ovo povecalo rizik od hvatanja virusa, jer bismo skoro sigurno nekoliko sati preklapali smene na poslu na ogranicenom prostoru.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Ne znam konkretno za tebe jer ne znam sta i gde radis, naravno, ali prilagodjavanja bi morala da se dese u svakoj firmi koja radi. Vanredna je situacija, neka reorganizacija/redukcija/promena planova mora da se desi. Znaci, ukoliko je moguce, da vam se recimo skrati radno vreme po smenama, da se ne biste preklapali. Ako morate da se preklapate iz nekog razloga bitnog za sam posao (predaja smene, razmena informacija) to organizovati tako da to bude sto bezbolnije. 

Mislim, nista nece biti 100% savrseno, ali smanjenje rizika je opet nesto. 

Edited by Sludge Factory

Hoce li da zatvaraju penzionere kao kanarince u stanove?

oh wait, ne idu nikakvi izbori, mogu starci da umiru, zeleno svetlo

Ma naravno, stosta zavisi od poslodavca i tipa posla. I ovo ce nekako pomoci utoliko sto bi trebalo da smanji broj kontakata - ukoliko gradski prevoz bude funkcionisao kako treba - ali mi se i dalje cini da progresija moze da se zaustavi samo nekim soft lokdaunom.

Ljudi da li gledate RTS1???

Kakav Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kakav Krizni štab, da se vidi ko je vlast ovde. 

Niko nema masku, ljudi celivaju krst i kovčeg premilog od zarazne bolesti.

Majka mom druga umrla na Klinici u prvom talasu. Samo su je smotali u tu u čemu je umrla u konzervu i ajde... Njih desetak je bilo na sahrani. 

Ako za nedelju budemo imali <10.000 slučajeva samo u BG biće dobro.

6 hours ago, Jozef K. said:

Svaka čast. U celom svetu nekoliko slučajeva rezaražavanja, a ti znaš dvojicu. 

Kakva im je klinička slika u odnosu na prvi put?

Teža. Sad im žene ne daju da idu u kafane.  :covid19:

Šalim se, onako, kao jača prehlada, kući se leče.  Ne bi oni ni znali da to to, nego je jednom od njih trebao test za inostranstvo.

Lepo je pričao onaj iz WHO još početka, testiranje, testiranje i samo testiranje. 

To je rekao marks

1 hour ago, Haralampije said:

Na RTS je prenos iz Saborne crkve, pomen patrijarhu. Nadnaravna scena kovid jeseni 2020. svestenici ( niko u prvoj mladosti) sluze i niko ne nosi masku. Hor peva. Naroda puna crkva, retko ko ima masku,celivaju kovceg i krst partijarha. Za to vreme u uglu ekrana pise budimo odgovorni !  :isuse:

Play by play

posle ce bioskopi, u kojima se sedi na svakom trecem sedistu, meri temp i obavezne maske tokom projekcije, biti problem.

jebemumater ako ovi nisu plaćeni da nas sve pobiju. 

Nemoguce da je neko ovoliko glup

7. Gore navedene mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije.

Ovim su  se posrali na sve što su odlučili. 

Ovo ne znači ništa

:happy:

jebemumater ako ovi nisu plaćeni da nas sve pobiju. 
Nemoguce da je neko ovoliko glup

7. Gore navedene mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije.

Ovim su  se posrali na sve što su odlučili. 
Ovo ne znači ništa

ne samo shto su odluchni da pobiju, nego bre ni vama narod ne veruje da izgiboste. sad ide i pricha da ljudi izmishljaju da su bolesni i zakrchuju kapacitete namerno :isuse:

sada vec deluje da je sve chista stihija.

sent from bubamoto

Fenomenalni su. Znači, pocepaš cipele/patike, nema bajo da kupiš nove dok ne prođe epidemija. Ma ovo je poptuno ludilo. Po opštinskim kancelarijama divlja korona, po proizvodnim firmama divlja, a ne skrati i zabrani rad trgovinama, gde se ulazi samo jer se mora. Naravno i masa njih koja traži zaključavanje umesto da drži distancu. To je tek potpuno bolesno. Znaš li šta treba da radiš da se zaštitiš. Pa radi to, šta treba da budeš zaključan da bi znao.

Edited by Jozef K.

3 minutes ago, Jozef K. said:

Fenomenalni su. Znači, pocepaš cipele/patike, nema bajo da kupiš nove dok ne prođe epidemija. Ma ovo je poptuno ludilo. Po opštinskim kancelarijama divlja korona, po proizvodnim firmama divlja, a ne skrati i zabrani rad trgovinama, gde se ulazi samo jer se mora. Naravno i masa njih koja traži zaključavanje umesto da drži distancu. To je tek potpuno bolesno. Znaš li šta treba da radiš da se zaštitiš. Pa radi to, šta treba da budeš zaključan da bi znao.

u pravu si, divlja po svim opstinskim ustanovama i preduzecima, po firmama... divlja i po skolama u punoj meri, uprkos tome sto je poznato da se ne prenosi po skolama, jel.

kad malo bolje razmislim, prodavnice su jedno od bezbednijih mesta. 

10 minutes ago, gospa buba said:

ne samo shto su odluchni da pobiju, nego bre ni vama narod ne veruje da izgiboste. sad ide i pricha da ljudi izmishljaju da su bolesni i zakrchuju kapacitete namerno :isuse:

sada vec deluje da je sve chista stihija.

sent from bubamoto

Da prostiš, nek duvaju kurac i nek svi pocrkaju. 

Ja ne mogu ni da opišem horore od noćas da me ne bi neko napenalio, sad sam na vezi sa najboljom prijateljicom koja je ozbiljno bolesna i koja će, ako me utisak ne vara, da uleti u problem i umre,  samo u poslednjih 7 dana sam u privatluku sam našao tri nova karcinoma dojki kod žena koje ne mogu da dobiju uput za bolnicu, a ovi ljube ono čičište i jedu govna. 

Odvratna, odvratna zemlja

A mi smo stoka bez repa. 

I odo da odspavam malo, ionako sam prso, a slutim da će biti interesantno popodne. 

Edited by steins

23 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

:happy:

Ovo je odgovornost države 1/1.

U Rusiji su još na proletos ukinuli ovu praksu. Forumaš iz  Turske napisa da nema molitvi u džamijama i da sa minareta preko ozvučenja pozivaju na poštovanje mera.

Nisam ubeđen da se bog s neba javio i dao instrukcije u Rusiji i Turskoj, a u Srbiji nije. Javio se onaj ko treba onom kome treba i gotovo.

Kod nas SPC radi apsolutno sve što vlast poželi. Da Vučić poželi da prestanu bilo kakce aktivnosti, prestale bi.

Da je je sreće Sinod bi danas pozvao da na slave ne dolazi niko, već da ih obeleže samo ukućani. Umesto toga Bolesnik istura Kona da daje savete šta da se radi za slave.

Edited by duma

Background Picker
Customize Layout