Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 minute ago, mraki said:

Situacija je takva kakva je, neka vrsta policijskog časa u ovom momentu mi deluje razumno, ipak onakvo zatvaranje kao proletos da stariji ljudi ne mogu napolje uopšte, to ne nikako.

E da, izuzimajući njih. 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

5 minutes ago, mraki said:

Situacija je takva kakva je, neka vrsta policijskog časa u ovom momentu mi deluje razumno, ipak onakvo zatvaranje kao proletos da stariji ljudi ne mogu napolje uopšte, to ne nikako.

Policijski čas ~ ztvaranje mesta za okupljanje.,. Kao što sam napisao gore... Nema potrebe sprečavati ljude da se šetaju...

Ako budale da hoće da prave kućne žurke, čini mi se da to nikakav policijski čas neće sprečiti...

Znam da ima onih koji imaju parolu "Živi se samo jednom" i "boli me kurac za koronu, ja hoću da živim svoj život", ali takve budle će to da rade bilo policijskog časa ili ne...

4 minutes ago, radisa said:

NS otprilike isto, oko 5... Ima ljudi koji šetaju, sporadično... Kafići uglavnom unutra przni, napolju ima onih sa ćebićima što sede... Ne izgleda kritično...

Ja bih rekao da je ključ prenosa radna mesta i veliki sistemi, sa lošom ventilacijom plus, u BG, verovatno splavovi i slično... Obični kafići, ne mislim da su neki preveliki generatori prenosa...

Ono što mi je dodatna misteraija su škole, čini mi se da bi one, pogotovo srednje, mogli biti veoma važan generator prenosa...

+ javni prevoz

Just now, djordje geprat said:

+ javni prevoz

Da, zaboravih buseve...

ALi to teranjem škola i velikih firmi na kuću reševaš...

5 minutes ago, radisa said:

Ono što mi je dodatna misteraija su škole, čini mi se da bi one, pogotovo srednje, mogli biti veoma važan generator prenosa...

U školama je odlična situacija.

Just now, Milošica said:

To ne znaš... Deca su asiptomatski prenosioci, nemamo pojma šta je tamo...

Ovde ljudima teže pada što ova bagra treba da uvede policijski čas. Ali, realno, sigurno bi pomoglo (ne naravno kao proletos). Ako treba da sedim kući od 6,7 uveče do ujutru i da pomognem da neko ne strada (možda i ja, moji bliži ili totalno nepoznat nije važno šta mi teško neko vreme ) . Ako pogledaš nekog lekara ili osoblje ili nekog što čeka na hitnu operaciju a ne može boli me qrac i za Vučića, Vulina, ljudske slobode...

Edited by arkonada

4 minutes ago, Milošica said:

Daleko je od dobre. Prosto ne znaš koliko se njih šetka zaraženo, decu skoro da i ne testiraju. 

Tek mi sada deluje potpuno suludo ono prolećno zatvaranje.

Čuvali smo se, a posle su sve svima dozvolili, a jesen smo proveli glumeći normalnost, sve se odvija redovno, naravno da smo nagrabusili.

Edited by Facundo Orellana

4 minutes ago, Milošica said:

u školama je sve samo ne odlična situacija

Zatvaranje i policijski cas je brutalna, ponizavajuca mera.

Onda pogledas narod kako se ponasa, kao gomila dece bukvalno. Ne moze drugacije, prosto zatvoris one koji mogu da budu zatvoreni, organizujes drzavu da oni koji rade mogu da rade (obezbedis za njh prevoz) i to je to, cekaj mesec dana da se beštija stiša.

A svo to vreme drugo poniženje: mafijaši iz vlasti koji u vreme policijskog časa prave žurke i provode se, pale baklje pored Djilasove dece i slično.

Tešku situaciju redovno činimo još težom, to je pravilo.

Jel se podrazumevaju fakulteti pod "škole"? 😁

• Author

Ovo sto radisa kaze.. drzavne firme, koje su i tako vrlo "efikasne" nek posalju kucama na 2 nedelje...nece propasti sigurno.... time se i busevi rasterecuju, onda mogu i decu na online da posalju ...

Ima nacina, samo da li se hoce...

naravno sve mere kasne bar 2 nedelje

ja praktikujem soušl distansing već 40 godina, a ne od sad kad je moderno. 

svestan sebe i drugih u javnom prostoru. ne preprečujem uske prolaze, ne unosim se u facu, ne pljujem dok govorim, nisam taktilan, ne  grlim se i ne ljubim se sa svakim, ne dahćem za vrat na kasi. proletos sam pakovao porodicu u auto i vozio u šumu zbog psihofizičkog zdravlja. policija nas je terala odatle i uterivala u stan na po 4-5 dana. ne spadam u one kojima treba čvrsta ruka ne bi li se doveli u red. 

opet, živim u kraju gde za pet minuta mogu biti na šetalištu ili obali reke, mislim da nam ne treba to ukidati a priori. 

@radisa @Facundo Orellana @renne

Jedan na 50 u proseku zaista ne izgleda strašno...Bar kod nas...

Ali raspitaću se nekako kakav će biti uticaj tih asimptomatakih na svoje ubuduće...

• Popular Post

@Tsai @levi

45 minutes ago, renne said:

Kad može cela evropa što ne bismo i mi izdržali

Aman, odakle vam to da je cela Evropa zaključana Vučić style? Evo Austrija je imala brutalnije brojke pre najnovijih mera nego Srbija sada. U jednom trenutku najveći broj slučajeva po stanovniku na svetu. Mere su sledeće:

-Vrtići u praksi rade najnormalnije ali je preporuka da se ne šalju deca (puni su), u školi nema nastave ali primaju decu iz nižih razreda na čuvanje i pomažu im da urade domaći.

-Ne radi ništa osim prodavnica hrane, apoteka, drogerija i servisa za automobile i bicikle

-Preporuka za home office

-Osim sa ukućanima u slobodno vreme smeš da se viđaš samo najbližom porodicom plus jedna osoba ako ste toliko vezani (na tvoju savest)

-Naravno da jebeno smeš u svakom trenutku da izađeš sam ili sa ukućanima u šetnju, džoging, dubljenje na glavi u parku. Ne da smeš, nego ministri, kancelar i predsednik apeluju da se izađe povremeno u rekreaciju ili šetnju. Ako vas je četvoro na klupi u parku smaraće vas pandur. Ako se dvoje šeta naravno da neće.

U Nemačkoj su još relaksiranije mere.

Background Picker
Customize Layout