November 19, 20204 yr Sve ex-Yu države/teritorije svele su nedeljni rast broja novozaraženih u odnosu na prethodnu nedelju na najviše desetak posto, u BiH već nekoliko nedelja broj novozaraženih opada iz nedelje u nedelju, samo Srbija već duže vreme ne može da spusti nedeljni rast ispod 50%, poslednje nedelje je čak porastao na 63%. https://ourworldindata.org/grapher/weekly-growth-covid-cases?tab=chart&time=2020-10-19..latest&country=SRB~MNE~OWID_KOS~BIH~HRV~SVN~MKD
November 19, 20204 yr Kaskamo za svima par nedelja, to je..e sad hocemo li krenuti da spustamo prokletu krivu u bliskoj buducnosti,, Bog sveti zna...jer, polako svi spustaju, koliko cujem, mi ne, jer je kod nas kasnije buknulo,a malo je i do toga da nemamo mere Edited November 19, 20204 yr by Misko
November 19, 20204 yr Због тешке епидемијске ситуације у Србији, члан Кризног штаба Мијомир Пелемиш изјавио је да се не сме чекати да прође 14 дана да би се анализирао ефекат орочених мера, које су недавно донете. neka je neko i od njih rekao..mislim, nije ovo ne znam sta, prosto, za njihove standarde, i ovo je nesto...mijomish je kolko vidim danas negde rekao da ne treba chekati josh 2-3-4 dana da se vidi, ne mozda se nece videti nego mozda nece ni delovati. pa ima 3 nedelje da prodje brate moj da se istutnje ovi shto su prekjuche sami pokupili i verdro u neznanju raznose dalje. nanjih pushtaju jato svraka svakog dana i one im sve popiju.danas u transfuziomobil ulazi srednjih godina chovek bez maske da da krv. i seda da popunjava upitnik. oni mu kazu morate imat masku. on ih gleda, lep, plav, tup ko goveche. onda buta po dzepovima trazi masku, znachi ima. pa se mislim, mozemo li takve odluchne i neustrashive da obuchavamo da eksplodiraju za domovinu? da ne izdaju gestapou drugove? bace cebe na bunker? shtaznam...sent from bubamoto
November 19, 20204 yr Juce smo presli u rezim Covid ambulante... Svako ko radi u malo vecem radnom okruzenju ce tesko izbeci ovaj put. Dok smo u prethodnim pikovima talasa imali tek po nekog zarazenog, sada je vec trecina ustanove van funkcije, i svakog dana je sve vise. Obzirom da mi supruga u izolacinoj jedinici prima pacijente, po onome sto kaze, jebali smo jeza... Pa ko pretekneZa tebe i za sve koji rade u zdravstvu, pitanje:Šta može da bude razlog tolikog "prodora" korone među zdravstvenim radnicima?Da li je sad već dugoročna kontinuirana izloženost virusu ili? .... Shiit has hit the fan!
November 19, 20204 yr cim je toliko tupav, nazivece se..a ovo za ovog iz KS, ja to samo onako..prosto, incident je cuti nesto iole smisleno od njih..pa makar i od ovih iz klupe za rezerve..Zbas kako Frenk, moje neko misljenje, zdratvsveni radnici su em izlozeni, em i medju njima imas svakakve..evo, i jedan ciji je tvit ovde postavljan, lamentiranje nad tesko bolesnima, iam tvit gde se hvali kako je slavio slavu..mislim se, ne znam kako da komentarisem te stvari, a da ne ispadne da napadam zdratvstvo i zdravstvene radnike, i onako mi ovde pojedini mere svaku rec.. Edited November 19, 20204 yr by Misko
November 19, 20204 yr Za tebe i za sve koji rade u zdravstvu, pitanje:Šta može da bude razlog tolikog "prodora" korone među zdravstvenim radnicima?Da li je sad već dugoročna kontinuirana izloženost virusu ili? .... Shiit has hit the fan! danas sam bila u dz. njih ce da ubije nosina preko maske. i tu nema pomoci.nosina preko maske ce da ubije i kc. imd od ponedeljka radi samo superhitno, jer nema ko da radi. a i to dok ima. mozda laka ambulanta potraje josh neki dan, dnevne bolnice vishe nema.sent from bubamoto
November 19, 20204 yr Kako ce ih ubiti nosina, ne kapiram, ne nose, nose ali nepravilno, or what..edit,skapirao sam sta hoces reci, valjda..a ja se cudim kad trgovci tako nose.. Edited November 19, 20204 yr by Misko
November 19, 20204 yr 9 minutes ago, gospa buba said: on ih gleda, lep, plav, tup ko goveche. onda buta po dzepovima trazi masku, znachi ima. pa se mislim, mozemo li takve odluchne i neustrashive da obuchavamo da eksplodiraju za domovinu? da ne izdaju gestapou drugove? bace cebe na bunker? shtaznam... popravi mi raspolozenje u sekundi
November 19, 20204 yr [emoji38]ol: popravi mi raspolozenje u sekundi ja sam bila na granici da se raspadnem od smeja na licu mesta. ako nisam sad pokupila koronu dajuci krv za narod, nishta nisam uradila jebemtizivot.edip. ili im prenela koronu asimptomatski, ko zna. i govechetu sent from bubamoto
November 19, 20204 yr Ispravka: 21 minutes ago, vememah said: u BiH već nekoliko nedelja dana broj novozaraženih opada u odnosu na prethodnu nedelju
November 19, 20204 yr Skine se maska posle par sati u skafanderu dok se popije kafa, ne pazi se na distancu i to je sasvim dovoljno. Plus puno zdravstvenih radnika ima decu u skolama i zabavistima...
November 19, 20204 yr 3 minutes ago, vememah said: Ispravka: To je prvenstveno zbog toga što su promjenili kriterijume za testiranje, tj. smanjili broj testiranih
November 19, 20204 yr 1 hour ago, Niveamen said: Uzgred da kazem i ovo za one koji kazu da su skole sigurne i da nisu leglo zaraze,komsinica se zarazila i zaglavila bolnicu jer joj je cerka iz skole prenela virus a mala potpuno asimptomaticna.Ima upalu oba plucna krila. Ko zna koliko jos takvih slucajeva ima.. Kako ste sigurni da je to smer zaraze ?
November 19, 20204 yr Tako sto niko ne zivi 24 h pod maskom, a zarazeni su svuda oko nas. Danas sam ulazio u crvenu zonu pod punom opremom, sa onim cudima je nemoguce normalno raditi, sve ti otezava kretanje, znoj samo lije a oni provode po 6-8 sati u tome... Popusti koncentracija, deca se krecu svud redom, supruznici, ko zna...ali potpuni kolaps je tu, odmah iza ugla...