November 14, 20204 yr nego i ja stvarno mislim da tek sad pocinjemo da shvatamo razmere onoga iz jula i avgusta... ako prolazite pored kovid ambulanti ili imate info, da li su redovi isti kao letos? kod nas jos uvek nisu, iako su podugacki - ali smo mi letos izgleda bili bas zestoko zariste. neko je napisao ovde da nismo jos uvek pristigli julski pik po broju ljudi na respiratoru?
November 14, 20204 yr Posle sinoćnjeg stočnog leta sam porao pisati JATu: [Quote]POŠTOVANI PUTNICI U AVIONU JE OBAVEZNO NOŠENJE ZAŠTITNE MASKE TOKOM ČITAVOG TRAJANJA LETA. Tako nekako kaže glas sa razglasa. A u praksi to izgleda malo drugačije. Posle 15 minuta kreće kabinski servis i onda neko može piti pivo i nazdravljati sa ortacima koji sede par redova ispred tokom celog leta bez maske. Svi koji me poznaju znaju koliko volim da uživam u dobroj kapljici, oni koji me dobro poznaju znaju da posebno u avionu volim da uživam u vinu jer mi ulepšava dosadni let, tako da nemojte krivo da pomislite da imam nešto protiv alkohola. Ali sam jako protiv nepridržavanja mera tokom leta. Ukinite servis, voda i grickalica su sasvim dovoljni da let ne bude neprijatan po čoveka. 2 sata je gomila ljudi u avionu bila bez maski samo zbog posluženja. 2 sata provedeš na aerodromu sa maskom, držiš distancu i onda uđeš u konzervu sardina i piješ i pljuješ dok ne sletiš. Ima li pilota (zdravog razuma) u avionu?![/quote] Edit: Ne znam više da quotujem :( btw @Caligula smaraš svaki dan sa jednim te istim, otiđi malo do kafane, opusti se Edited November 14, 20204 yr by maheem
November 14, 20204 yr nego i ja stvarno mislim da tek sad pocinjemo da shvatamo razmere onoga iz jula i avgusta... ako prolazite pored kovid ambulanti ili imate info, da li su redovi isti kao letos? kod nas jos uvek nisu, iako su podugacki - ali smo mi letos izgleda bili bas zestoko zariste. neko je napisao ovde da nismo jos uvek pristigli julski pik po broju ljudi na respiratoru?Ambulante nisu ni blizu pune kao u julu, bar ono što ja vidim. U julu je bio ozbiljan haos. Opet, moguće je da će se i sada situacija pogoršati i dostići taj nivo. Sent from my LYA-L09 using Tapatalk
November 14, 20204 yr u ambulantama izgleda radi dosta ljudi koji su vec bolesni, kako stvari stoje, poshto je drzava zadala da se ne mogu razboleti na poslu, to ce sad tako da ide...sent from bubamoto
November 14, 20204 yr Kad smo kod matematike. Sednes negde na sat-2, udaljen 2 m minimum od drugih stolova naspram kolege 8+ sati s kojim dises isti vazduh, u preduzecima je uglavnom centralna ventilacija i jos pride ides iza zarazenog kolege u wc, kuhinju itd., uzine su vam u istom frizideru, i tako nekoliko dana dok ne popadaju svi. Ja od svih zarazenih u mom okruzenju nijednog ne znam da je pokupio iz kafane, svi s posla ili teretane. A kako su se zarazili ti koji su u terenanu i na posao doneli? Živiš u kafani pa znaš da niko nije tamo zakačio i da su Wc-i, vazduh i čaše, besprekorno čisti? posebno uveče... vikendom...Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
November 14, 20204 yr 9 hours ago, gospa buba said: u ambulantama izgleda radi dosta ljudi koji su vec bolesni, kako stvari stoje, poshto je drzava zadala da se ne mogu razboleti na poslu, to ce sad tako da ide... sent from bubamoto Tako će biti i u školi. Mi bar ne radimo s bakama i dekama. Možda ću da umrem ali bar nikog neću ubiti, juhu! Na ličnom uzorku, znatna je šansa da te random osoba koju zoveš povodom nekog dogovora obavesti da je pozitivna. Neko je po lekarima snima pluća, neko leži kod kuće... Kako ko voli.
November 14, 20204 yr 1 hour ago, maheem said: btw @Caligula smaraš svaki dan sa jednim te istim, otiđi malo do kafane, opusti se Pre bih tim avionom putovao, 10x bezbednije :fantom: Edit, svako malo se pisu besmislice kako ugostiteljstvo zapravo ne pravi sranje. Evo necu vise, ajmo svi na kapucino i razgovor bez kojeg se ne moze Edited November 14, 20204 yr by Caligula
November 14, 20204 yr Ja se pridržavam svih mjera, batalio sam dosta aktivnosti koje me čine srećnim a koje su rizične ali kapiram i ljude kojima je pun kufer. Prođe život jbt sjedeći kod kuće u izolaciji. Ono, ljudi ulaze svjesno u rizik, kao i kad odluče da sjednu za volan na kraju dana, sve je stvar kalkulacije rizika. Šta imaju da čekaju matori ljudi npr. kojima je svaki dan života bonus, da čekaju narednu godinu da vide djecu a možda tu narednu svakako ne dočekaju. Ne odobravam, ponašam se vrlo odgovorno, ali kapiram i da je mnogima preko glave ovog surogata života, pogotovo socijalnog aspekta istog.
November 14, 20204 yr Pa ako na kraju svima bude pun kufer svega na šta će to izaći ? I nije isti rizik koji preuzimaš samo za sebe i kada tim rizikom ugrožavaš i druge. Kome se pa nije ovo sve smučilo pa šta ćeš, čekaš da prođe, bilo je u istoriji i drugih i virusa i ratova i okupacija i svega i svačega pa je i prolazilo a sigurno se nije živelo normalno. Odsustvo empatije je meni baš izraženo u ovom sranju.
November 14, 20204 yr Kad smo kod matematike. Sednes negde na sat-2, udaljen 2 m minimum od drugih stolova naspram kolege 8+ sati s kojim dises isti vazduh, u preduzecima je uglavnom centralna ventilacija i jos pride ides iza zarazenog kolege u wc, kuhinju itd., uzine su vam u istom frizideru, i tako nekoliko dana dok ne popadaju svi. Ja od svih zarazenih u mom okruzenju nijednog ne znam da je pokupio iz kafane, svi s posla ili teretane. A kako znaju da su zapravo pokupili na poslu ili teretani? .... Shiit has hit the fan!
November 14, 20204 yr 51 minutes ago, mlatko said: A kako su se zarazili ti koji su u terenanu i na posao doneli? Živiš u kafani pa znaš da niko nije tamo zakačio i da su Wc-i, vazduh i čaše, besprekorno čisti? posebno uveče... vikendom... Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk Ne, ovo ne vredi komentarisati. Ti bacaj svoj frust negde drugde, a moj tzv kafanski zivot zaobidji, pls. Ni u jednom postu se nisam izjasnila da je rad kafana i splavova ok, sto se mene tice nek sve pozatvore. Ja sam izricito navela ljude koje ja znam, a njihova relacija je kuca-posao, uostalom kao i moja. Ne treba razmisljati e zatvaraj neki objekat i bice sve kul, ne brate. Ne treba izlaziti iz gajbe malaksao i ubedjivati sebe i druge da si samo umoran, a to je mnogo opasnije nego kafanski rizik koji je, po meni, jednak i voznji gsp-a i kupovini u supermarketima kad se svi sjate dok traje akcija.
November 14, 20204 yr 2 minutes ago, Frank Pembleton said: A kako znaju da su zapravo pokupili na poslu ili teretani? .... Shiit has hit the fan! Pa valjda znas gde ides. Mada, niko u mom okruzenju ne sedi po kafanama nit izlazi.
November 14, 20204 yr Ne, ovo ne vredi komentarisati. Ti bacaj svoj frust negde drugde, a moj tzv kafanski zivot zaobidji, pls. Ni u jednom postu se nisam izjasnila da je rad kafana i splavova ok, sto se mene tice nek sve pozatvore. Ja sam izricito navela ljude koje ja znam, a njihova relacija je kuca-posao, uostalom kao i moja. Ne treba razmisljati e zatvaraj neki objekat i bice sve kul, ne brate. Ne treba izlaziti iz gajbe malaksao i ubedjivati sebe i druge da si samo umoran, a to je mnogo opasnije nego kafanski rizik koji je, po meni, jednak i voznji gsp-a i kupovini u supermarketima kad se svi sjate dok traje akcija. Onda ti izdvajaš ljude koji nisu bili u kafani.Opet te pitam kako znaš da su se na tim mestima zarazili? Edit: Odgovorila si. Kao. No i dalje to nije relevantno. Ja znam ljude koji su pozitivni i išli su u kafane pa ne mogu da kažem da samo na osnovu toga treba zatvoriti kafić. Nego na osnovu toga što pametniji ljudi procenjuju. .... Shiit has hit the fan!