Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

13 minutes ago, freakns said:

ovo se bas prosirilo jebemti... a problem je sto nema ama bas nikakvih mera. iskreno se nadam da ce narod biti makar malo pametan za arandjelovdan jer od ovih ugursuza nema sanse da dobijemo ijednu smislenu meru

Narod je već počeo da se pametnije ponaša. Stoka, treba da dođe do ovog da se elementarno unormale. U javnom prevozu sada skoro svi nose maske, a i prilično su se ispraznili, a imam utisak da je gužva na ulicama manja. Možda je zbog odvratnog vremena doduše.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

21 minutes ago, freakns said:

ovo se bas prosirilo jebemti... a problem je sto nema ama bas nikakvih mera. iskreno se nadam da ce narod biti makar malo pametan za arandjelovdan jer od ovih ugursuza nema sanse da dobijemo ijednu smislenu meru

Evo ostri se komplet nacija da bude pametna u sezoni slava

• Author

Do Arandjela ima 8 dana, milion stvari se moze desiti do tada

24 minutes ago, Anonymous said:

Narod je već počeo da se pametnije ponaša. Stoka, treba da dođe do ovog da se elementarno unormale. U javnom prevozu sada skoro svi nose maske, a i prilično su se ispraznili, a imam utisak da je gužva na ulicama manja. Možda je zbog odvratnog vremena doduše.

Već nekoliko nedelja bar 90 posto ljudi u prevozu nosi maske...Sada i više...A boldovano je i meni danas prvi put baš upalo u oči, jer obično petkom oko 5 bude prepun.

10 hours ago, Milošica said:

Već nekoliko nedelja bar 90 posto ljudi u prevozu nosi maske...Sada i više...A boldovano je i meni danas prvi put baš upalo u oči, jer obično petkom oko 5 bude prepun.

Cekaj bre..bar 90% ? Zar moze jos uvek u prevozu bez maske ?

Ako 90% nosi, mahom one hirurske, zelene ili plave, troslojne..a 10% ne nosi...to je, da izvinu prisutni, qrac od ovce. Maske na tim ljudima ih nece sacuvati od kurtona koji ih ne nose u zatvorenom, veoma ogranicenom prostoru.

Postajemo zrtve sopstvenog idiotluka..mislim da cu poceti da samaram po prodavnicama.

Moj kum lekar koji je došao pre par dana iz Nemačke imao blaži napad panike kada je video ljude koji "nose" maske u tržnom centru.  

Mislim da najvise ljudi dobijaju kovid u kolektivima. Ljudi dolaze malaksali na posao i ne znajuci da su zarazni. Moj brat je sad u Intitutu za reum. Dobio od koleginice koja nije znala jos da je kovidna. 

Edited by fren

To je, između ostalog, što u Srbiji ne postoji ili u jako maloj meri postoji osnovna medicinska pismenost. Mnogi idu na slave npr. prehlađeni/gripozni. Nije tu samo sebičluk problem, to je elementarna nepismenost. Ne samo što tog jednog zabole što će pola njih zaraziti gripom na toj proslavi, taj neprosvećen, nesvestan, nepismen, glup, egoističan.  Pre par godina  jedan drugar vozio nas 3 u božićni šoping u hu, majmun nije rekao pre nego što smo krenuli da ga boli grlo i da kašljuca. Posle puta svi smo se zarazili od njega, ng sam dočekala bolesna, uhvatilo me ono pošteno neke 2 nedelje. Da je magarac rekao pre početka puta da ga boli grlo, odustala bih od puta bez razmišljanja. I to se ponavlja sa koronom.

post na @cartmanov komentar

58 minutes ago, fren said:

Mislim da najvise ljudi dobijaju kovid u kolektivima. Ljudi dolaze malaksali na posao i ne znajuci da su zarazni. Moj brat je sad u Intitutu za reum. Dobio od koleginice koja nije znala jos da je kovidna. 

Врло вероватно,зато бих баш волео да забране рад кафићима, клубовима, сплавовима и осталим кафанама на месец дана па да видимо како ће се то одтазити на прокуженост :happy:

Овако су таква места и необуздана омладина оптужена да су главни инкубатори заразе. А шта ако би се показало да то утиче са 10% а да се лупам 25% зарази у аутобусима, 35% на радном месту и остале заразе чланови породице

Тада би се друга песма певала и народ би тражио рад од куће или обуставу рада као они радници јуре пролетос

Лако је притисцима сломити штрајк у једном комбинату али када би се побуниле стотине њих кризни штаб би морао да реагује и дозволи џидипију да падне више од планираног

59 minutes ago, Alfa said:

To je, između ostalog, što u Srbiji ne postoji ili u jako maloj meri postoji osnovna medicinska pismenost. Mnogi idu na slave npr. prehlađeni/gripozni. Nije tu samo sebičluk problem, to je elementarna nepismenost. Ne samo što tog jednog zabole što će pola njih zaraziti gripom na toj proslavi, taj neprosvećen, nesvestan, nepismen, glup, egoističan.  Pre par godina  jedan drugar vozio nas 3 u božićni šoping u hu, majmun nije rekao pre nego što smo krenuli da ga boli grlo i da kašljuca. Posle puta svi smo se zarazili od njega, ng sam dočekala bolesna, uhvatilo me ono pošteno neke 2 nedelje. Da je magarac rekao pre početka puta da ga boli grlo, odustala bih od puta bez razmišljanja. I to se ponavlja sa koronom.

post na @cartmanov komentar

ma to je kombinacija par stvari u nasem mentalitetu

Nece mene... nisam picka da budem bolestan... sta ce komsiluk reci... kako da ne odem na slavu... ko mu jebe mater to je samo kijavica... izledam bre ko debil sa maskom... to je sve zavera, samo cepaj rakijicu i beli luk...

edit:serijska nepismenost

Edited by cartman

3 minutes ago, gone fishing said:

Врло вероватно,зато бих баш волео да забране рад кафићима, клубовима, сплавовима и осталим кафанама на месец дана па да видимо како ће се то одтазити на прокуженост :happy:

Овако су таква места и необуздана омладина оптужена да су главни инкубатори заразе. А шта ако би се показало да то утиче са 10% а да се лупам 25% зарази у аутобусима, 35% на радном месту и остале заразе чланови породице

Тада би се друга песма певала и народ би тражио рад од куће или обуставу рада као они радници јуре пролетос

Лако је притисцима сломити штрајк у једном комбинату али када би се побуниле стотине њих кризни штаб би морао да реагује и дозволи џидипију да падне више од планираног

Mehanika je prosta: ides u teretanu, kladionicu, kafic, pljujete jedni drugima u lice jer tamo niko ne nosi maske. Doneses to kuci i zarazis roditelje, onda svi zajedno odnesete to na posao.

Ponovo jedna napomena, culi smo je na ovom topiku minimum 300 puta: na posao i u bus moras da ides, u jebeni kafic/kladionicu/teretanu/splav ne moras. U busu i na poslu nosis masku a ovamo gde ne mora da se ide ne nosis. Ja se u sto evra kladim da ne bi imali ni 20% ove situacije sada da su kafici i ostale dzidza bidze zatvoreni krajem septembra.

Takodje i ostale stvari koje nisu moranje: usrane proslave i preslave, debilni rodjendani, zurke i masovna okupljanja, koncerti.

Ali jebi ga, BDP :lol:

18 minutes ago, cartman said:

Nece mene... nisam picka da budem bolestan... sta ce komsiluk reci... kako da ne odem na slavu... ko mu jebe mater to je samo kijavica... izledam bre ko debil bez maske... to je sve zavera, samo cepaj rakijicu i beli luk...

Jeste i do mentaliteta. Pisala sam već, imam neku poznanicu na fb, živi u Nemačkoj, ništa joj ne odgovara tamo, kuka po fb kako Nemci neće da se druže sa komšijama i kako se ne poznaju međusobno, da je ona navikla da svrati kod komšija na kafu kad hoće i da joj to nije normalno tamo u De, te otuđeni su, te kukavice su što nose maske, kukavice jedne se uplašile, sve je to zavera, ne postoji korona i šlag na torti na fb statusu: Ljudi, jel vi poznajete nekog da je imao koronu?" Istina, može samo da lupa tamo po fb, ovako se uzenta na njihove zakone i mora da pazi jer su im kazne ipak...Naravno, kad pređe granicu sa Srb, redovno izbacuje smeće iz auta.

Edited by Alfa

Kad smo kod matematike. Sednes negde na sat-2, udaljen 2 m minimum od drugih stolova naspram kolege 8+ sati s kojim dises isti vazduh, u preduzecima je uglavnom centralna ventilacija i jos pride ides iza zarazenog kolege u wc, kuhinju itd., uzine su vam u istom frizideru, i tako nekoliko dana dok ne popadaju svi. Ja od svih zarazenih u mom okruzenju nijednog ne znam da je pokupio iz kafane, svi s posla ili teretane. 

16 minutes ago, cartman said:

Nece mene... nisam picka da budem bolestan... sta ce komsiluk reci... kako da ne odem na slavu... ko mu jebe mater to je samo kijavica... izledam bre ko debil sa maskom... to je sve zavera, samo cepaj rakijicu i beli luk...

na fejCbuku ispod random vesti o kovidu sam sto puta procitao komentar LAZU SVE JA SAM TO IMAO NIJE MI NISTA BILO TEMPERATURA MALO I TO JE TO ZAVERA! pogledas profil ono mamlaz od 20+ godina :lol:

Debilana

Priča se da je situacija gora nego letos, a ja ne vidim ona silna ambulantna kola po gradu sa upaljenom rotacijom. Letos su rotaciju koristili i kad ne treba samo da bi podigli svest kod naroda, nije mi jasno zašto to i sad ne rade, ako je situacija, kao što kažete, gora.

Background Picker
Customize Layout