November 12, 20204 yr Gospa da me pita za tutorial Svi cete da mi trazite tutorial na kraju Ispade ppp divno mesto kaCe uporedi sa mojim bablom, a tek sa mrezama jebote sta sam sve ovih nedelja procitao po komentarima Edited November 12, 20204 yr by Caligula
November 12, 20204 yr nije tutorijal! veterinar! [mention=2691]cedo[/mention]. za svaku boljku ima travka. moja travka je bilo poshtovanje zakona, pre 3 meseca. sad je gotovo. josh sad kad zlatibor povede obaveznu vakcinaciju, mozda cesh me videti i kako onoj namazanoj preuzimam biznis sent from bubamoto
November 12, 20204 yr Mene zove drugar malopre: "E, došao je onaj Englez na par dana pa ga vodim okolo, ajd' u Tošin bunar". Ako nisi zaražen do sada, u Džakarti ćes se zaraziti sigurnoInače, kaže dobri naš konara, procenat zaraženih ne pokazuje ništa, to je bili bitno u martu, sad je taj broj tzv niđe veze
November 12, 20204 yr 24 minutes ago, renne said: Ako nisi zaražen do sada, u Džakarti ćes se zaraziti sigurno Inače, kaže dobri naš konara, procenat zaraženih ne pokazuje ništa, to je bili bitno u martu, sad je taj broj tzv niđe veze Igor Rudan je objasnio zasto sada brojka zarazenih nije merodavna: Quote “Kada nastupi slobodno širenje, tada epidemiolozi prestaju da prate brojke novozaraženih i počinju da primenjuju razna druga znanja, ali i iskustva. Kad se virus slobodno širi, tada se značajno menja vrednost pojedinih informacija na koje se oslanjamo. Ključno je što nam sve informacije više nisu podjednako vredne. Na primer, broj novozaraženih je izuzetno važan pokazatelj kad zaraza tek prodire u neku državu, a sistem testiranja i izolacije kontakata funkcioniše dobro. Međutim, kad nastupi slobodno širenje zaraze, tada trend promene broja novozaraženih prestaje da bude pouzdan pokazatelj situacije. Za to postoje brojni razlozi, a navešću ovde samo neke u kojima će se mnogi prepoznati: (1) mnogi odustaju od čekanja u sve dužim redovima za testiranje; (2) sve je veći broj zaraženih kojima je testiranje preskupo, pa se leče kod kuće, ali ne informišu svoje kontakte; (3) lekari opšte prakse počinju da sve strože postavljaju indikaciju za upute i odlučuju kome najviše treba test; (4) neki zaraženi će izbegavati testiranje kako ne bi svoje ukućane i kontakte doveli u samoizolaciju, pa nekima od njih time možda ugrozili radno mesto; (5) kada je opterećenje na sistem testiranja preveliko i naglo, tada se često menja i politika testiranja, prelazi se i na dodatne testove, kao i na lekarske procene bez testiranja, pa podaci prestaju da budu uporedivi u vremenskoj seriji; (6) naposletku, u nekom trenutku će nastupiti i privremena ili trajnija zasićenja kapaciteta sistema za testiranje zbog neplaniranog manjka kadra, infrastrukturnih razloga, potrebnih reagensa ili pak vremena u određeno doba dana da se svima koji to traže omogući testiranje. Ukupni efekat svih ovih problema biće zasićenje sistema testiranja, zbog kog će se činiti da zaražavanje usporava iako to možda ne odgovara stvarnom stanju. Stoga nije preporučljivo zaključivati da zaraza usporava ako se ona slobodno širi, a procene se temelje samo na praćenju broja novozaraženih. Za takav zaključak epidemiolozi će proveriti i niz dodatnih pokazatelja, a zatim načelom triangulacije procenjivati stvarno stanje. To znači da će upotrebiti svoje znanje i iskustvo i proceniti niz međusobno nezavisnih informacija koje su važne za razvoj pandemije, pa će tražiti konzistentnost među tim dodatnim informacijama.”
November 12, 20204 yr A sto se tice novih mera Kosarkaski Savez Bgd zamrzo sva takmicenja do 30.11.https://www.ksb.rs/aktuelnosti/vest2588/Dobro se setili, posto zarazenih vec ihaa ima.
November 12, 20204 yr 29 minutes ago, Caligula said: zao mi medicinara i njihovih porodica. Niko da ih zastiti jbt skoro da smo oguglali not mamin muž plače čovek neki dan, ne može više da izdrži, ni fizički, ni psihički popadali su, neki dan imao dvanaes pacijenata za tri sata kaže idem da kopam kanale, unosim cement, nešto ovo više nije normalno
November 12, 20204 yr Efektivno jurimo krdoma jok, mi smo krdo postigli josh letos, i zahvaljujuci superiornim genima. ovo stvarno chudo sad, otkud ovo sent from bubamoto
November 12, 20204 yr Kon na RTS-u upravo, ako neko ima živaca... Edited November 12, 20204 yr by mraki