November 4, 20204 yr cekam jos sutra da proverim da ne udje u sutrasnju statistiku, ali je trebalo da se vidi vec danas.
November 4, 20204 yr 6 hours ago, Aleksija said: nego, nevezano za ovo prethodno, meni ona poplava emotikona na drustvenim mrezama koji se smeju na svaku vesto o zarazenim i umrlim od korone postaje sve vise kripi. nebitno koliko ih je, u sustini - a sad ih je vrlo cesto vise od svih ostalih emojis. da forum nema povremeno tendenciju da se olenji, pogasila bih sve i informisala se samo ovde. babl je sasvim pristojno mesto za zivot, a verujem da ce u doglednoj buducnosti biti i jedna od mogucih esencijalnih strategija za ocuvanje mentalnog zdravlja. Некако мислим да је то због неповерења у Кризни штаб и бројке које износе. Не говорим о теоретичарима завере већ и о оном просечном човеку (коме је већ преко главе свега и свачега) па отуда и тај неки ноншалантан став према вирусу јер због силних афера које прате кризни штаб, људи су просто изгубили поверење у цифре које се саопштавају. Тек ћемо платити цех и сносити последице свих њихових брљотина. Edited November 4, 20204 yr by Хетерија
November 4, 20204 yr Just now, Хетерија said: Некако мислим да је то због неповерења у Кризни штаб и бројке које износе. Не говорим о теоретичарима завере већ и о оном просечном човеку (коме је већ преко главе свега и свачега) па отуда и тај неки ноншалантан став према вирусу јер због силних афера које прате кризни штаб, људи су просто изгубили поверења у цифре које се саопштавају. Тек ћемо платити цех и сносити последице свох њихових брљотина. ima i toga, ali to cerekanje se pojavljuje u slicnom broju i ispod svake vesti o koroni, bilo kakva da je - simptomi, naucna otkrica i zanimljivosti, nacini prevencije, dizajn maski... tako da mi pre lice na teoreticare. jedan broj komentara je takodje poprilicno uniforman i pojavljuje se u vrlo slicnom vidu na vise objava, neko se izgleda time bavi malo motivisanije nego revoltirani gradjanin koji povremeno da sebi oduska kroz podsmevanje izvestajima ks. svakako ne spada u ohrabrujuce signale za bilo kakav drustveni poduhvat koji zahteva bar minimalnu saradnju i empatiju.
November 4, 20204 yr cekam jos sutra da proverim da ne udje u sutrasnju statistiku, ali je trebalo da se vidi vec danas. o bre sent from bubamoto
November 5, 20204 yr Lažu i o broju zaraženih nastavnika u Beogradu, osim ako ja znam većinu (a ja ne znam mnogo nastavnika, u suštini samo iz moje škole znam). Sem toga, znam za još neko zaraženo školsko osoblje koje se vrzma svuda po prirodi posla a nisu nastavnici... Ni to ništa ne prijavljuju. Situacija nije strašna kod nas za sad, ali sve više dece povlače kući (negde i po desetoro i više odjednom iz istog odeljenja). U principu niko ne želi zatvaranje kod mene, našu porodicu bi to finansijski i pogodilo jer ženu plaćaju po satu, kad ne radi ne plaćaju je. Ali ako ostane po petoro dece u grupi biće malo čudno raditi, mora se priznati to. Pratimo i nadamo se najboljem, ali realnost zajebava.
November 5, 20204 yr Ja znam isto to što pišete na primeru tri škole. Nije alarmatno, ali su pojedini znani mi autoimuni i hronični nervozni. Mali broj potvrđenih je za sada na tom mikrouzorku. Znam i slučaj prijatelja da je asiptomatsko dete iz vrtića zarazilo celu porodicu, a jedan od roditelja hronično slab u pluća. I dobro su, srećom. To je već u inostranstvu. Edited November 5, 20204 yr by Malkmus
November 5, 20204 yr 8 hours ago, Malkmus said: Ja znam isto to na primeru tri škole. Nije alarmatno, ali su pojedini znani mi autoimuni i hronični nervozni. Mali broj potvrđenih je za sada na tom mikrouzorku. Nije ni ovo alarmantno, nego ako su juče objavili 14 zaraženih nastavnika kad se sve sabere ja znam skoro trećinu. Potvrđenih. I jednog pratioca i jednog vozača koji vozi decu s posebnim potrebama (ako te škole ulaze u statistiku). Bukvalno sam samo teo da kažem da lažu. A čak nisam ni siguran da im je cilj da škole nastave da rade, verovatno pre da se izgura neki tajmlajn zatvaranja koji su oni planirali. Da ne povuku roditelji svu decu.
November 5, 20204 yr Juče sam u nekim online vestima pročitao da se razmatra opcija da se produži ovaj mini raspust koji počinje sledeće nedelje (11.11.-15.11.).
November 5, 20204 yr Pa mogu da ga produže jedino jedno četiri meseca... miriše da će da se ide na onlajn
November 5, 20204 yr 16 minutes ago, Tale said: Juče sam u nekim online vestima pročitao da se razmatra opcija da se produži ovaj mini raspust koji počinje sledeće nedelje (11.11.-15.11.). da, i ja sam videla; srednja skola nema raspust, vec samo 1 dan praznika - verovatno traze neki modalitet da i to prikazu kao raspust, pa da ga produze dosta je ovo lose, znaju da su izgubili kontrolu - samo, kao i uvek, cekaju trenutak posle poslednjeg da urade ono sto su morali ranije. druge zemlje, koje testiraju, prate i ne lazu po difoltu, mozda mogu i da dopuste da im skole rade - korona, nazalost, ni u skolama, kao "najbezbednijem mestu" ne reaguje na lazne izvestaje povlacenjem.
November 5, 20204 yr Sa sajta bljucka KRIZNI ŠTAB ZASEDA SUTRA U 12.00! Na dnevnom redu alarmantna situacija u Beogradu, ali i STANJE U ŠKOLAMA Očekuje se donošenje novih nemera
November 5, 20204 yr Sa sajta bljucka KRIZNI ŠTAB ZASEDA SUTRA U 12.00! Na dnevnom redu alarmantna situacija u Beogradu, ali i STANJE U ŠKOLAMA Očekuje se donošenje novih nemeraFokus grupe opet... .... Shiit has hit the fan!
November 5, 20204 yr Ne zna da li je za ovde...Jedno iskustvoNajgora stvar u vezi sa Koronom je da je toliko iscrpljujuca i frustrirajuca kako za pacijenta tako i za najblizu okolinu. Bolest krene dva dana sa malom temperaturom od 37.2,3,4, pa onda tri dana nemate nikakvu temperaturu, da bi petog dana dobili samar od 38.1. U medjuvremenu ste se testirali i usli u kucni karantin zajedno sa svojom porodicom, koja je na testu prosla sa negativnim PCR testom. Posle 5 dana (zaboravljam da vam kazem da i dalje imate i miris i ukus) uradite rendgen pluca na kojem se ispostavi da imate blagu upalu pluca i u Kovid ambulanti, doduse privatnoj, ne daju antibiotike vec samo suplemente. Onda 6,7 dan oborite temperaturu i osecate se super, da bi 9, 10, 11, dan imali temperaturu skoro svaki dan 37.6 i vec vam pada saturacija kiseonika. Nama je danas 12 dan i uzasan je, gusenje, 37.7, nova tura antibiotika koje smo sami uveli odmah na savet drugih lekara, jer u privatnoj Kovid ambulanti daju C vitamin. Sutra se ide na sken pluca, da bi konacno videli kakva je situacija i sta da radimo. Kovid je vrlo zajeban, videcemo sutra sta je nama doneo posle skoro 13 dana od simptoma. Covek je iscrpljen, polako gubi apetiti i jako je slab. Na sve to dolazi ta upala pluca. Kada bi vratili film unazad, a vracali smo taj dan kada je clan nase porodice dobio pozitivan test, nismo mogli da zakljucimo gde se pokupio virus. Dete i ja smo negativni od pocetka. Nemamo nikakve simptome. Tako da se pridruzujem svim ostalim apelima, cuvajte se i cuvajte svoje starije. Mi smo bili vrlo disciplinovani, imali smo i neke privatne porodicne razloge da vise vodimo racuna od drugih. Zato smo se i testirali i na najmanju temperaturu, iako nismo imali standardne Kovid simptome. Razmislite o tome kada idete slinavi, bronhiticni, sa malom upalom grla kroz grad a i dalje imate culo ukusa i mirisa. Mozete samo i da kijate a kliconose ste. Virus je vrlo cudan, a to kao svedok mogu da vam potvrdim..Pozdrav svima iz 12 dana karantina. .... Shiit has hit the fan!
November 5, 20204 yr 13 minutes ago, Frank Pembleton said: Fokus grupe opet... .... Shiit has hit the fan! To je to. Puste buvu, onda pitaju svoje zamorčiće šta misle o svemu, ovi kažu UKLJUČI MOZAK VIRUS NE POSTOJI NE ZATVARAJ NIŠTA HOĆEMO BRE DA ŽIVIMO i onda Kon saopsti kako ćemo na petocifrenom broju dobro da razmislimo i uzmemo se u pamet, sledeće dve nedelje su ključne kakva je ovo mafijaška birtija od drzave edit: juce sreo novog roditelja iz vrtića u parku, ljut na maske na drzavu na zaveru, ja se ponovo pokupio i otisao. Ne postoji nacin da se razgovara sa njima, to su garant vanzemaljci Edited November 5, 20204 yr by Caligula
November 5, 20204 yr Uzdrzani dr.Marijan iz SZO, koji je do sad uglavnom hvalio ovdasnje mere, sada kaze ovako