November 4, 20204 yr 2 hours ago, Caligula said: Skole su trebali da zatvore jos septembra! I fabrike i njive i auto puteve. Neka ostanu samo kafici, restorani, splavovi i kladionice jer ekonomija ne sme da trpi Opšte je poznato da po diskotekama, splavovima i kafićima strogo paze na distancu i nose maske. Poznato je da naši vlastodršci daju primer, a smradovi iz kriznog štaba ćute i hvale otvaranje tržnog centra. Podsećanja radi u prvom piku rad tržnih centara je bio zabranjen. Motačima kablova ionako škola ne treba, a kako ćemo prati pare ako zatvorimo kladionice i splavove. Zbog svega toga dolazimo do toga da će se verovatno ići na zatvaranje škola, a ostalo će nastaviti s radom. 54 minutes ago, gospa buba said: ja sam chula juche za vrtic gde su se svi vaspitachi razboleli, pa su onda angazovali zamene da chuvaju male motore korone Umesto da su ih lepo uspavali. Koji će nam, ionako samo šire bolest.
November 4, 20204 yr mogli su da odu kuci. na primer. edip. ono shto ja mislim je chak da nisu deca zarazila vaspitache, nego da odrasli ljudi skidaju maske kad god im se ukaze, da piju kafe, pushe, jedu, koriste svaku priliku kada ih niko ne gleda i da to mora da da rezultat. ali ja ne bih dala dete u ustanovu ako je komplet osoblje bolesno. opet, shta ja znam. Edited November 4, 20204 yr by gospa buba
November 4, 20204 yr 9 minutes ago, gospa buba said: mogli su da odu kuci. na primer. Da li ti stvarno misliš da deca do 5 godina treba da budu sama u kući? Ko ih jebe, ionako ničemu ne služe, troše nam resurse i šire bolesti.
November 4, 20204 yr nego, nevezano za ovo prethodno, meni ona poplava emotikona na drustvenim mrezama koji se smeju na svaku vesto o zarazenim i umrlim od korone postaje sve vise kripi. nebitno koliko ih je, u sustini - a sad ih je vrlo cesto vise od svih ostalih emojis. da forum nema povremeno tendenciju da se olenji, pogasila bih sve i informisala se samo ovde. babl je sasvim pristojno mesto za zivot, a verujem da ce u doglednoj buducnosti biti i jedna od mogucih esencijalnih strategija za ocuvanje mentalnog zdravlja.
November 4, 20204 yr 31 minutes ago, Filozof manijak said: Zajebana situacija, kako god se okrene. I roditeljima s decom, i vaspitačima sa svima. odgovornost samo lichna i tu je kraj.
November 4, 20204 yr Kad država i institucije ne ferceraju, sve se svodi na ličnu odgovornost. A poznajuć' svoje okruženje, zaključak je - ne piše (nam) se dobro.
November 4, 20204 yr 54 minutes ago, Aleksija said: nego, nevezano za ovo prethodno, meni ona poplava emotikona na drustvenim mrezama koji se smeju na svaku vesto o zarazenim i umrlim od korone postaje sve vise kripi. nebitno koliko ih je, u sustini - a sad ih je vrlo cesto vise od svih ostalih emojis. da forum nema povremeno tendenciju da se olenji, pogasila bih sve i informisala se samo ovde. babl je sasvim pristojno mesto za zivot, a verujem da ce u doglednoj buducnosti biti i jedna od mogucih esencijalnih strategija za ocuvanje mentalnog zdravlja. Uglavnom je najveci broj cepača od smeja ispod vesti o umrlima/zaraženima Oko mi samo odluta ispod objave i uvek se resetujem na fabrička podešavanja. Babl je zakon. Mada i babl počinje da puca
November 4, 20204 yr Neko je nedavno pitao da podelimo iskustvo sa starima. Bio zauzet, kasnije zaboravio, sad nadoknađujem. Podeliću svoje stavove i iskustva, sa ogradom da nije ovo savet i da imam neke zebnje, pa je možda moj način prejak i to je ok ako neko misli. Lekar i laboratorija - strog sam u zahtevu za nošenjem vizira, mada cenim da ima malu zaštitnu vrednost. Snabdevanje - hranu i lekove na vrata. Usisavanje i sitne popravke sa vizirom, posle obavezno provetravanje. Potreba za pričom lice u lice - na hodniku i na distanci, nije problem i ako potraje razumno dugo. Završavam tu tužnu i tešku tranziciju da sad ja postajem mama, tetka, kogod... Ne može se protiv prirode jbg. Ispalo je da je velika većina bila u pravu za vezu i mentalnog i fizičkog stanja starih i zatvaranja. Ja sam mislio da je to manje zlo. U Poljskoj su to rešili tako što su penzosima dali sat vremena za prodavnicu i ostalo. To je mi je u redu. Šetnje podstičem, ne za vreme špica po uskoj ulici (paranoja, znam), preporučljivo sa vršnjacima na distanci. Imam stav da treba zaštititi stare i švedska politika, pre svega prvih nekoliko meseci mi je neki -izam koji bi bio tek stepenik ispod fašizma.