October 12, 20204 yr 5 minutes ago, Joe D said: bili smo jedno vreme medju vodecima u prvom piku, a nije bilo bas bezazleno u drugom, ali nije bilo ni kriticno. ja koliko znam, vec mesec dana nemamo nikog na bolnickom lecenju. naravno, nije to opravdanje da se narod skroz opusti, ali napono je sve ovo. Zar nije bilo obrnuto, da smo se u prvom piku još i držali koliko-toliko, a u drugom smo uz Kosovo i Makedoniju bili najgori od sve dece? Ali svejedno, opuštanje nije nikakav srpski fenomen. Da je neko u martu rekao da će se 7 meseci kasnije ponovo pominjati "dve ključne nedelje" i da će se tražiti još malo strpljenja i solidarnost sa bakama i dekama, a da u međuvremenu maltene neće biti nikakvog predaha, mislim da bi malo ko poverovao. Ne znam samo šta bi se pisalo da poput mnogih ozbiljnih zemalja imamo i ozbiljne antimaskerske pokrete.
October 12, 20204 yr 5 minutes ago, Aleksija said: ovo je trenutno jedino sto moze da nam da posrednu informaciju o stanju po srbiji. ne znam kako se to uklapa u pricu o najvecem broju slucajeva u bg. https://covid19.data.gov.rs/self_isolation ovo sa samoizolacijom tek ne razumem, na stranu sto nemamo broj zarazenih po gradovima, vec cetiri meseca..Halvarde, mislim da Dzo o Jagodini prica, ne o celoj Srbiji Edited October 12, 20204 yr by Misko
October 12, 20204 yr 1 minute ago, Halvard said: Zar nije bilo obrnuto, da smo se u prvom piku još i držali koliko-toliko, a u drugom smo uz Kosovo i Makedoniju bili najgori od sve dece? Ali svejedno, opuštanje nije nikakav srpski fenomen. Da je neko u martu rekao da će se 7 meseci kasnije ponovo pominjati "dve ključne nedelje" i da će se tražiti još malo strpljenja i solidarnost sa bakama i dekama, a da u međuvremenu maltene neće biti nikakvog predaha, mislim da bi malo ko poverovao. Ne znam samo šta bi se pisalo da poput mnogih ozbiljnih zemalja imamo i ozbiljne antimaskerske pokrete. Govorim o Jagodini.
October 12, 20204 yr 4 minutes ago, Misko said: Niko ne kaze da u unutrasnjosti nema zarazenih, vec najvise zarazenih ima u Beogradu, valjda.. Prema današnjim zvaničnim informacijama, 85% novozaraženih je iz Beograda. To jedino može da znači da se u unutrašnjosti ne testira gotovo uopšte.
October 12, 20204 yr Recimo, za Nis imam insajd imformacije da ljudi i ne idu skoro uopste na testiranje, tako da..ko zna sta oni sve brljaju..ovaj kovid sajt npr, ne bi me cudilo ni da je sjeban sistem, i da nikoga tamo nije briga.. Edited October 12, 20204 yr by Misko
October 12, 20204 yr sve jedino znachi da oni ko zna shta rade i ko zna shta prichaju. dok nije stampedo na bolnice, sve ok.sent from bubamoto
October 12, 20204 yr u zlatiborskom imamo nedeljne izvestaje iz zavoda za javno zadravlje (obicno ponedeljkom, mada evo, danas jos uvek nije stigao za proslu nedelju). do sada su brojke stvarno veoma prihvatljive, a i upadljivo odsustvo redova ispred kovid ambulante ih potvrdjuje.
October 12, 20204 yr Narovucenije, treba se oslanjati vise na lokalne, insajd informacije, jer nam zvanicno ocigledno sve kontra pricaju, kada je haos, ublazavaju ga zvanicno, kad je mir, oni preuvelicavaju..
October 12, 20204 yr 3 minutes ago, Misko said: ... jer nam zvanicno ocigledno sve kontra pricaju, kada je haos, ublazavaju ga zvanicno, kad je mir, oni preuvelicavaju.. ... nema sanse da im se omakne istina
October 12, 20204 yr Pa dobro, u septembru su olabavili sa laganjem, mesec dana je to, sta bi ti, da ti svakodnevno serviraju istinu, nezahvalnice jedan. Kkao ti je drug iz Hercegovine, inace? Edited October 12, 20204 yr by Misko
October 12, 20204 yr Kako cujem bolje je. Glupo mi je da ga zovem jer ga verovatno zivkaju non stop, a vise smo kolege no prijatelji Odavde je inace, nego pokupio kovid u Hercegovini
October 12, 20204 yr 41 minutes ago, Aleksija said: ovo je trenutno jedino sto moze da nam da posrednu informaciju o stanju po srbiji. ne znam kako se to uklapa u pricu o najvecem broju slucajeva u bg. https://covid19.data.gov.rs/self_isolation Glavni epidemiolog u Kg je govorio da je Kg jedan od retkih gradova gde se kontakti samoizoluju ispravno i da se zato nije slagao sa komentarom da je Kg žarište. Koliko vidim, Bg je danima na istom broju samoizolovanih.
October 12, 20204 yr za beograd apsolutno nema logike, cak i da nam epidemiolozi ne ponavljaju kako je trenutno najzastupljeniji u strukturi inficiranih. ne znam u kom to scenariju merosina ili prijepolje mogu danima da imaju vise samoizolovanih nego bg.