Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Cuo anegdotu (jednu od milion) od zubarke da je njen drugar 30+ umro, sportski tip, apsolutno nikakve pridruzene bolesti. Mislim, culi smo vec ovu recenicu o raznim mladim ljudima X  puta ali mi ne zelimo da nam to nesto govori.

@Misko  ovo iz Birna ti je ili sredina ili manje od sredine, preterivanje svakako nije.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

npr ilija petković. pukao mu čir na 12palačnom, bio pozitivan i vodi se kao covid 

pa nije bio na respiratoru zbog čira

ne razumem ovo stvarno, zna se odavno da umiru i deca, kao i da umiru i potpuno zdravi ljudi. zna se i da se formiraju trombovi i da izazivaju moždane udare, infarkte i sl. 99% onih koji su pozitivni, a umru, umiru od covida. čemu izvlačenja nekih anegdotalnih slučajeva?

9 minutes ago, omiljeni said:

pa nije bio na respiratoru zbog čira

nije, al posle sepse il šta je već zakomplikovalo njegovo stanje i opšti imuni sistem covid je imao

priliku da mu dodatno zakomplikuje stanje. respirator je bio neminovnost

taj protokol nije naša struka izmislila, već who

diskutujemo o konkretnoj situaciji, a o njoj nemamo niti jedan input. sem krajnjeg ishoda

o&a

srbiji bash pogoduje da se u epidemiji gde je na tudjim primerima masovne pogibije vidjeno koliko je sati, detaljno izdiskutuje chija osnovna bolest je dovoljno jaka da se od nje mre. sa zdravstvenim sistemom koji ne servisira ni redovno stanje ni osnovne bolesti.

nego jel pocheli da apse danas ili josh nije dovoljno dramatichno :hihi:

45 minutes ago, gospa buba said:

ili nije umrlo ili nisu rekli. trece nema.

Ono moguće je da nisu rekli. Ali mislim da je neophodno da se kažu i takvi slučajevi kada se dogode. Mislim nije baš uobičajeno da se dogodi da neko mlađi od 30 tek tako umre od korone. 

16 minutes ago, Jozef K. said:

Mislim nije baš uobičajeno da se dogodi da neko mlađi od 30 tek tako umre od korone. 

Onako, kako se uzme...

Najneobicnije je onome ko tek tako umre.

Od korone. :fantom:

11 minutes ago, Jozef K. said:

Ono moguće je da nisu rekli. Ali mislim da je neophodno da se kažu i takvi slučajevi kada se dogode. Mislim nije baš uobičajeno da se dogodi da neko mlađi od 30 tek tako umre od korone. 

nije uobichajeno ali nije nemoguce. korona izgleda sistemski testira gde je ko tanak, kroz ogromno naprezanje organizma i posledichno popushtanje gde je sistem tanak (to radi i trudnoca, pa neka zena sazna da ce bit kilava na bubrege, neka na srce, neka na neshto, ne sve naravno i to je isto prirodna stvar). pa ko ne zna slabu tachku moze da je sazna, i deca i odrasli. 

kod nas su javljali shto shta su hteli.

Ma to je jasno. Zato mi evo vec pola godine izmice logici nonsalantan odnos prema ovoj lutriji koja može da uzme random mene i svakoga oko mene.

Kada kažem nonšalantan ne mislim na življenje života, neka ga svako živi punim plućima - ali ovolika prica o besmislenim merama, o tome da li virus uopste postoji, da li maska stiti :isuse: mislim, dokazano je u 16. veku jos. Mene te pojave izvode iz takta, a virus kao takav jebi ga, gledam kao na auto sa pijancem koji ce da prodje na crveno ili drvo koje ce na mene da obori vetar. Na neke stvari se prosto ne utice, i to je takodje život.

To dvoje dece iz tabele sto su umrli pise da su bili negativni na koronu

Za mnoge pise da su negativni na koronu...

1 hour ago, vememah said:

Ove cifre za Pazar govore ono što smo svi osećali - da je junsko-julski talas bio 10 puta gori od martovskog-aprilskog.

Inače, šta znači 200 umrlih od korone u tom gradu? Ako kažemo da je smrtnost od korone recimo 0.5% (mada generalno razne procene teže procentu od 0.2-0.3%), to znači da na ovih 200 ljudi dolazi 40,000 zaraženih. Novi Pazar ima 70k stanovnika, šire područje grada 100k. Inače, u pitanju je praktično najmlađa populacija u celoj zemlji, moguće je da je smrtnost u toj populaciji i manja odnosno prokuženost i veća.

Ako bi se ove NP cifre projektovale na celu Srbiju, to bi značilo da je u celoj Srbiji uz takvu smrtnost bilo reda veličine ~15,000 mrtvih; to naravno nije realna cifra za Srbiju pošto je evidentno da je NP natprosečno stradao. Ali iz ovih najnovijih cifara viška smrtnosti, realno mi je da je oko 5,000 ljudi u Srbiji u dva talasa umrlo od korone. Ako je smrtnost 0.5% - to je milion zaraženih do sada. Ako je smrtnost 0.25% - to je 2 miliona zaraženih. Možda je u ovim brojkama razlog za nešto bolju trenutnu situaciju?

^ Testovi su kurac, od 100 pozitivnih na koronu test prikaze dvadeset i jednog.

Ako je groznica, kasalj, otkaz pluca, sve u petnaest dana - sigurno nije bronhitis ili lupus jebiga

Edited by Caligula

razlog za bolju situaciju je shto smo se chuvali, umesto da smo se prepustili superiornoj genetici i odmah sve lepo i misteriozno zavrshili, da ne dangubi ova drzava sa nama josh krugova :hihi:

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout