June 17, 20204 yr 11 minutes ago, Budja said: Pazi, i Steins i ostali kazu da ima vise pacijenata i prijema u bolnicama nego ranije. To znaci da nije rec o asimptomaticnim pacijentima. Ja se slazem da se veliki haos ne moze sakriti, ali sada smo na margini gde je raskorak izmedju zvanicnih podataka i tviter zajednice nikad veci od pocetka pandemije. Da li je to simptom upravo toga da se nesto sakriva? Naravno da ima više nego ranije ako je ranije pre 2 nedelje. Ako je ranije 2 meseca onda naravno da nema više. Baš nije teško zaključiti da će broj zaraženih da se povećava i da će među njima da bude i nešto težih slučajeva pošto je u poslednje 2,3 nedelje dozvoljeno baš sve. Logičan sled događaja. A reci mi gde sam ja ili bilo ko tvrdio da su asimptomatični pacijenti svi zaraženi. Ne, nego sam rekao većina. Sad ako ostavim link direktorke Batuta koja kaže isto, ja sam bot i slepac što verujem njoj a ne nekom random tviter liku. Eno Janković iz Partizana zaražen ali nema simptome, nikad ne bi otkrio da nije hteo van zemlje. Bio na derbiju, bio na humanitarnoj utakmici. Ceo tim Partizana se testirao, niko pozitivan. Možda lažu jebem li ga. I ne znam šta se konkretno sakriva sada? Koja je vaša teza oko sakrivanja? Da ima više od 96 zaraženih danas? Pa naravno da ima. Da li su se ti ljudi testirali i ušli u statistiku, pa verovatno nisu. Da li je kriterijum za testove promenjen? Pa verovatno jeste. Da li može trasnparentnije? Naravno da može. Jel se sumnja da je bilo 6000 testova danas? Vidim da se sumnja. Kad je bio onaj jedan dan na 3000 svi su govorili, pa da manje testiraju jer bi bilo više pozitivnih. Neki bi trebalo da se dogovore, ili testiraju manje, ili testiraju više, ili ne testiraju, smislite nešto a ne svaki drugi dan da vrte različitu priču. Te im smeta što testiraju malo, te izmišljaju da testiraju više itd. Ja ovde kao najveći problem vidim što ne objavljuju broj hospitalizovanih po ustanovama ko što su radili u peaku. A siguran sam da imaju te podatke. A možda ih jednostavno mrzi da se cimaju oko toga. Ne vidim razlog što ne bi objavljivali sada a objavljivali su kad je bilo najgore.
June 17, 20204 yr 1 hour ago, Dankan Ajdaho said: Jesi avanzovao s podriguše? brt ovaj cepa prshutu i whiskey
June 17, 20204 yr @theanswerGospode boze, kako te ne mrzi. Testiraju se samo ulazi u bolnice (a ne sumnjivi, kontakti itd). Ako ne testiras, nema registrovanih slucajeva (osim slucajno otkrivenih na ulazima u bolnicu). To je cela mudrost. Edited June 17, 20204 yr by Lila
June 17, 20204 yr 58 minutes ago, steins said: U KGu je sad minimum 8 na respiratorima Znaci u ostatku zemlje jos devet hihi mnogo je prosto
June 17, 20204 yr 4 minutes ago, Lila said: @theanswerGospode boze, kako te ne mrzi. Testiraju se samo ulazi u bolnice (a ne sumnjivi, kontakti itd). Ako ne testiras, nema registrovanih slucajeva (osim slucajno otkrivenih na ulazima u bolnicu). To je cela mudrost. A što volim kad mi se neko ovako ubaci u diskusiju svojim genijalnim postom kako te ne mrzi? Pritom dovoljno me čitaš da kažeš da smaram, a nedovoljno da bi razumeo moju tezu. Jebiga.
June 17, 20204 yr Drug moj je u cetvrtak osetio gubitak cula mirisa. Nikakve druge simptome. Otisao u petak da se testira, platio 6000, rekli mu rezultat za 48 sati. Zvali ga u ponedeljak, rekli mu da je pozitivan, i da ce ga zvati neka doktorka. Covek trcao za vikend oko 7-8 km, i dalje nikakve simptome nema. Niko ga nije zvao, on juce sam zvao tamo, obecali mu da ce ga neko zvati. Ni juce niko, danas je opet on zvao, posle ga zvala neka doktorka. Rekla mu da ide u dom zdravlja, da uradi krvnu sliku i pregled pluca. Otisao tamo, nema nikakvog posebnog dela za koronu. Rekli mu da ceka rezultate, pa da posle mora do infektivne, ne znam zasto. Cekam da se javi da vidim sta je tamo bilo. Edited June 17, 20204 yr by LeBron
June 17, 20204 yr 7 minutes ago, Caligula said: brt ovaj cepa prshutu i whiskey i splavarke pride.btw prica se po gradu da se od nedelje opet zatvaraju vrtici.Ima ko proveren info?
June 17, 20204 yr Za vrtice ne znam, dete saljemo regularno. Jedva smo izdrzali bez vrtica realno - ali ako bude mikro naznaka da je neko iz tog klastera sumnjiv, povlacimo dete odmah.
June 17, 20204 yr 6 minutes ago, LeBron said: Drug moj je u cetvrtak osetio gubitak cula mirisa. Nikakve druge simptome. Otisao u petak da se testira, platio 6000, rekli mu rezultat za 48 sati. Zvali ga u ponedeljak, rekli mu da je pozitivan, i da ce ga zvati neka doktorka. Covek trcao za vikend oko 7-8 km, i dalje nikakve simptome nema. Niko ga nije zvao, on juce sam zvao tamo, obecali mu da ce ga neko zvati. Ni juce niko, danas je opet on zvao, posle ga zvala neka doktorka. Rekla mu da ide u dom zdravlja, da uradi krvnu sliku i pregled pluca. Otisao tamo, nema nikakvog posebnog dela za koronu. Rekli mu da ceka rezultate, pa da posle mora do infektivne, ne znam zasto. Cekam da se javi da vidim sta je tamo bilo. Dobro je, institucije rade
June 17, 20204 yr jedan obavešteni izvor™ je u povećoj panici jer "ovi više neće nikoga da testiraju" i "sad bukvalno više ništa neće da se zna"... ne mogu da detaljišem da ne naberem kožu na šiljak posle, ali se slaže sa onim što mi je koleginica pre par dana rekla da je u softveru ukinuto da šalju na ispitivanja drugim rečima, opet ćemo da pomerimo zarez. sad ide simptomi, uradi se osnovna laboratorija, pa ako se pokaže neutrofilija, lezi kod kuće imaš virus/grip (najverovatnije nije COVID), a ako ti je baš loše, javi se opet
June 17, 20204 yr Javio se. Snimak pluca dobar, kaze krvna slika mu nikad bolja nije bila. Fora je sto valjda moras na infektivnu da se "prijavis" da si pozitivan, i da ti tamo urade jos neke preglede. On otisao tamo, kaze vise od 100 ljudi iz cele Srbije ceka red, on ostavio knjizicu, otisao kuci, pa ce sad opet da ode. Luda kuca.
June 17, 20204 yr 55 minutes ago, theanswer said: Naravno da ima više nego ranije ako je ranije pre 2 nedelje. Ako je ranije 2 meseca onda naravno da nema više. Baš nije teško zaključiti da će broj zaraženih da se povećava i da će među njima da bude i nešto težih slučajeva pošto je u poslednje 2,3 nedelje dozvoljeno baš sve. Logičan sled događaja. Answer, nema nikakvog "naravno" i "nije tesko zakljuciti". Struka™ je rekla da je epidemija prosla i da nece biti vise mrtvih, toliko da je otisla na odmor. To znaci ili da je struka lagala ili da nema pojma. Da je to bilo tacno, onda nikakav rast ne bismo trebali da ocekujemo, niti bi bio potreba za kretivnim podacima. Da se javnost nije obmanjivala, ne bi bilo potreba za derbijem i teniski turnir bi bio zabranjen, i javnost bi se jos uvek bombardovala informacijama da bi se oprez sacuvao a ne bi se proglasavala pobeda koja ohrabruje kucne zureze. Zasto? Zato sto se jos uvek ne zna dovoljno o epidemiji i zato sto treba biti oprezan. Ako se sada poveccava broj po bolnicama, da li znamo gde ce biti kraj tome? Pojma nemamo. Ne znamo da li je dobra situacija u Srbiji plod ranih mera, slabe kolicine virusa u opticaju, srpskog gena ili neceg cetvrtog. Edited June 17, 20204 yr by Budja
June 17, 20204 yr "Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević rekla je da je sada po pitanju koronavirusa sve na individualnoj proceni rizika".
June 17, 20204 yr mi smo u mesec dana od "4 vezana dana policijskog časa" stigli do "ceo svet se čudi srbima ludacima, na armijskom pašnjaku najmasovniji skup u evropi još od koncerta jean michelle jarre na jarinju" i onda ovde na ppp ima ljudi koji se pitaju kakve bi to moglo imati veze ima sa izborima.
June 17, 20204 yr 1 hour ago, Haralampije said: i splavarke pride.btw prica se po gradu da se od nedelje opet zatvaraju vrtici.Ima ko proveren info? valjda oni u kojima su u nedleju izbori