Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ne verujem ni u kakve restrikcije na nivou države.Očekujem da bude predstavljeno kao "nova normalnost",sve do vakcine.

Edited by Milošica

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

mozemo da ocekujemo da umire jedan dnevno do vakcine

4 minutes ago, Joe D said:

mozemo da ocekujemo da umire jedan dnevno do vakcine

Jedan dnevno do izbora,za posle nije ni važno...:fantom:

Mamu im jebem mrtvu sa ovim cenama za maske,za moju porodicu mi treba 50 evra mesecno.

Dajte ljudi,narvno da kriju podatke i stvarno stanje,bice posle nedelje jos par dana tako,posle ce na svim kanalima biti prebacivanje odgovornosti na narod,i branjenje odluke o odrzavanju izbora

Edited by Bogotac

8 hours ago, Pexa said:

Ko su svi ovi ljudi ciji se tweetovi objavljuju, posto zdravstveni radnici nisu? Zasto forum koji treba da bude ugledan i relevantan dozvoljava kacenje random tweetova i na taj nacin sam sebe silovito gura na deponiju?

Jesi avanzovao s podriguše?

• Author

Drugar otisao da se testira

Ali testiranje je smor neopevani... Zakazes u domu zdravlja, odes tamo i oni ti kazu da moras da se javis na glavni ulaz i sprovedu te u cekaonicu sa svim ostalim pacijentima koja je velicine malo vece od kutije sibica. Potom udjem kod doktora i on me pita sto se testiram... Ja kazem imao blagu temp par dana, po malo bolovi u misicima, kasljucam... Cisto da se proverim. On me pogledao kao smrt da mu je usla u ordinaciju. Kaze vi ovde ne smete da budete i hoce da me izbaci napolje. Ja pitam, jel mogu ja ovde da se testiram ili ne? On kaze:NE!... I posalje me nekoliko ulica dalje u drugu ambulantu. Ja odem tamo, opet objasnjavanje... gledaju me ko da sam usao sa bombom... konacno naidjem na lekarku sa malo vise razumevanja. Ona kaze da mi taj doktor iz DZ nije dobro rekao i da moram nazat u dom zdravlja, kovid odeljenje... odem tamo i posle pola sata izvadim krv. Pitam tu sestru sta da radim ako bude pozitivno? Ona kaze "Nemam pojma".... Eto... Ziveo nas zdravstveni sistem...a ti crkni...

I savet za kraj

Ako budete u istom problemu, OBAVEZNO maska, rukavice i dezinfekcija sa sobom...oni tamo nemaju nista, a i ostali ljudi dolaze kao na pijacu :/

Znam ga od predskolskog :D , nije neko ko lozi I preteruje..

U KGu je sad minimum 8 na respiratorima

A u celoj zemlji 17?

Koja je verovatnoca da svaki dan bude jedan, jedan, jedan, jedan??

koja je verovatnoca bila za vreme vanrednog stanja da radnim danom bude 5 a vikendom 7? mislim, jasno je da je do knjigovodstva, ali to nikad niko nije hteo da kaze nishta., ne kazem ni da lazu, mozda samo disteibuiraju, ali nishta o metodologiji, ni zivih ni mrtvih nikada niko nije hteo da kaze. a priroda bash retko favorizuje nizove istih brojeva.

plus dokazane koze chuvaju kupus.

sve vreme sve kupuse.

sent from bubamoto

5 hours ago, theanswer said:

Vrlo lako pošto ne živimo u Severnoj Koreji. 

Vagona mrtvih nema, ali je frekvencija pisanja na ovom topicu (i na tviteru) povecana, sto znaci da corona nije stavljena ad acta.

Cini mi se, po onome sto kaci Vememah, da se danas vise osporavjau podaci nego pre dva meseca.

Meni je fascinantno da se vi jos uvek bavite brojevima na tom nivou od par ili nekoliko brojeva razlike gore ili dole. Sto Buba kaze, mogu da zamislim bar stotinak nacina na koji organizacija bilo cega u Srbiji moze da ode ukrivo, plus taj efekat da na vlasti imamo notorne lazove koji zive od kreiranja percepcija i iluzija. Prepusteni smo sami sebi i fokus nam mora biti na tome da se zastitimo kako znamo i umemo, sto od korone, sto od lude drzave. To je sve sto se mora znati. Izbegavati svaku rizicnu radnju koja nije apsolutno neophodna, koristiti maksimalno sredstva licne zastite i ne obazirati se ni na koga drugog ko ima bilo kakvo misljenje o tome da li imamo masku, rukavice i slicno. Kome ne uspe, jebi ga, svasta nam nesto u zivotu ne uspeva zbog kretenskih vlasti.

5 hours ago, theanswer said:

ne nego bi ovi što kažu da se šteluju trebalo da iznesu neke dokaze i konkretne tvrdnje. pritom niko ni ne priča dal se podaci šteluju nego o opštoj situaciji. u srbiji može da se sakrije svašta, ali nekako te velike afere kad tad izađu na videlo. to što je država takva da za to nema posledica, to je druga stvar, ali nije da se ne saznaju mnogo bitne stvari. kako samo saznaše za stefanovića i njegovog ćaleta

Pazi, i Steins i ostali kazu da ima vise pacijenata i prijema u bolnicama nego ranije.

To znaci da nije rec o asimptomaticnim pacijentima.

Ja se slazem da se veliki haos ne moze sakriti,  ali sada smo na margini  gde je raskorak izmedju zvanicnih podataka i tviter zajednice nikad veci od pocetka pandemije. Da li je to simptom upravo toga da se nesto sakriva?

zato shto je pre 2 meseca postojala dobra vera da radimo neshto smisleno, uprkos drzavim idiotarijama, jer situacija. sad je jasno da nemamo nikakav uticaj, nikakav smislen smer i nikakvu ideju shta radimo i zashto radimo. a neminovno smo zajednica, hteli to ili ne.

jedna nacionalna kampanja da se samo te pushketine od noseva uniformno gurnu pod masku bi makar pomogla da problem zadovolji osnovnu estetiku hihi.gif

sent from bubamoto

Na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu tri studenta i jedan zaposleni pozitivni su na koronu, potvrdio je za Nova.rs dekan te ustanove Dušan Živković.

“Fakultet funkcioniše u skladu sa odlukama Vlade, Kriznog štaba i svega što država Srbije sprovodi”, kratko je odgovorio Živković, ali nije želeo da dalje komentariše i odogovori na pitanje kako fakultet sada funkcioniše i da li studenti dolaze na kolokvijume i ostale fakultetske obaveze.

Prema saznanjima Nova.rs, Nastavno naučno veće Poljoprivrednog fakulteta zabranilo je održavanje kolokvijuma, zbog pojave koronavirusa “među osobljem i studentima”.

https://nova.rs/drustvo/korona-na-poljoprivrednom-troje-studenata-i-jedan-zaposleni/?ref=fbnova

3 hours ago, vememah said:

96 novozaraženo (1,57% testiranih)
6098 testirano
1 preminulo
17 na respiratoru (+2)
568 aktivnih slučajeva (+22, tj. +4,0%)

Gde je sad onaj pizdun Pasalic? Ja bi na njegovom mestu lepo dosao i rekao : ok , gospodo ajd sad da vidimo za rendom datume imena i prezimena, adrese, jmbg , bilo sta za tih navodnih 6098 testiranih i 96 pozitivnih.da vidimo jel to stvarno tako ili se neko zajebava sa nama.Smrde i ta cifra testiranih a bome i cifra pozitivnih, jednu povecaju a drugu smanje, bar tako izgeda ....

Background Picker
Customize Layout