Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

54 novozaražene osobe (1,04% testiranih)
5215 testiranih
1 preminula
8 na respiratoru (-1)
558 hospitalizovanih (=)

Edited by vememah

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

opet se potkačili kon i DKT protivu Nestorovića

4 hours ago, James Marshall said:

Eh sad, Bir Fest i kultura... :lolol:

Ali ako će dozvoliti gužvanje nekoliko desetina hiljada na proslavi titule za sedmicu dvije, Bir Fest je za to mila majka, em je u avgustu em je na mnogo većem prostoru, em će biti dosta dezinfikacionih sredstava i sredstava za spiranje grla

Valjda će biti do hiljadu ljudi. To je ništa rizik, ako bude normalno sprovedeno.

4 hours ago, InvisibleLight said:

in festival u zagrebu otkazan..i ne treba da nas puste(mada vrv nije samo covid razlog)

On je valjda početkom jula. Otkazan je u tom terminu i Exit. Inače može da se ide turistički u Hrvatsku.

3 hours ago, Frile said:

Ja ne očekujem da prestane epidemija.

I mene interesuje kako će se odvijati, jer je u igri i štelovanje zbog izbora. Ali ako je sada blaga klinička slika onda nije ni bitno.

22 minutes ago, renne said:

opet se potkačili kon i DKT protivu Nestorovića

Da li ima negde link?

U okviru panela "U susret drugom talasu" izbila je kraća rasprava među članovima Kriznog štaba dr Branimira Nestorovića i dr Darije Kisić Tepavčević, a tačku je stavio dr Predrag Kon.

- Ne mogu da verujem da je prošlo tri meseca. Nismo znali šta da radimo. Prošli smo bolje nego najoptimističniji model koji smo imali - rekao je na početku svog izlaganja pulmoglog Branimir Nestorović, nakon čega je njegovo izlaganje odmah prekinula epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

- Ja odmah moram da se umešam. I te kako smo znali šta radimo - odgovorila je doktorka Kisić Nestoroviću, na šta se on nasmejao.

Nestorović je doktorki odgovorio u svom maniru.

- Dariju stalno boli glava od mene, ja ću da joj kupim piće - kazao je Nestorović.

Tačku na celu priču o tome da li su znali ili nisu znali šta rade stavio je epidemiolog Predrag Kon.

- Sve vreme smo znali tačno šta radimo. Bez dileme u sekundi - stavio je Kon tačku na diskusiju.

1 hour ago, slepa živana said:

govorio je juče kon o ovom testu na antitela, citirao je vememah... pa to je cirkus. ako si pozitivan na antitela onda moraš da ideš od nemila do nedraga od nedraga do predraga i na kraju kod alana čumaka. nema ništa od toga... ko je lud da se sad mlati po domaćem zdravstvu.

Evo videh sad, nisam čitala sve ove stranice. :isuse: napraviše namerno komplikaciju, očito nisu u fazonu da se nešto mnogo testiramo na antitela. Jbg.

Dal se pisalo ovde, postoje li nezvanični izveštaji sa terena tipa lekari pisali na društvenim mrežama? Kakvo je realno stanje u bolnicama i sa brojem zaraženih itd?

Ja načula juče čekajući u nekom redu da su nečijem sinu rekli preko telefona da verovatno ima COVID i da se samoizoluje bez testa ako se ne pogorša situacija.

Al interesuje me i kakvo je stanje sa kritično bolesnima? Ne mislim na zvanične brojeve.

1 Град Београд 13
2 Смедерево 7
3 Врање 6
4 Зајечар 5
5 Прокупље 2
5 Сурдулица 2
5 Смедеревска Паланка 2
5 Сокобања 2
9 Бела Паланка 1
9 Брус 1
9 Нови Сад  1
9 Нови Пазар 1
9 Бујановац 1
9 Панчево 1
9 Зубин Поток 1
9 Ваљево 1
9 Чајетина 1
9 Пирот 1
9 Алексинац 1
9 Велика Плана 1
9 Суботица 1
9 Град Ниш 1
9 Лесковац  1

Smederevo, Vranje i Zaječar se ne predaju. 

47 minutes ago, Halvard said:

Smederevo, Vranje i Zaječar se ne predaju. 

A Beograd posle 4 jednocifrena dana (3x7 i 1x9) sad vezao tri dvocifrena (12, 10, 13).

Nosite li maske u gradskom prevozu vi koji se vozite gradskim prevozom?

Edited by Milošica

6 minutes ago, vememah said:

A Beograd posle 4 jednocifrena dana (3x7 i 1x9) sad vezao tri dvocifrena (12, 10, 13).

Pretpostavljam da skok u Beogradu ima veze sa povećanim brojem testova u poslednja tri dana.

Očigledno su radni kolektivi problem, vidim sad da su ovih petoro iz Zaječara svi zaposleni u istoj školi, nedavno su se tamo zarazili članovi pozorišta, takvih rezervoara može biti bukvalno na hiljade. 

10 minutes ago, Milošica said:

da. i rukavice

Ja masku da, ruke gelom pre i posle izlaska...

... Shiit has hit the fan...

Ja isto kao Frank.

Jebote kako ću sutra da nosim 3 sata masku na ispitu :D

38 minutes ago, renne said:

da. i rukavice

+1

Background Picker
Customize Layout