July 18, 20204 yr Rojtersova vest: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-types-idUSKCN24I1YI Tekst nerecenzirane studije: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.06.12.20129056v1.full.pdf
July 18, 20204 yr Baš htedoh da pitam jesu li to oni koji su imali promociju od strane brnabe startap ovo ono.... Shiit has hit the fan! jesu. dizajner nije bio kod kuce tog dana, a zvali ga, na plastici se shtedelo jer oskudacija.sent from bubamoto
July 18, 20204 yr 10 hours ago, Deco said: Mene je dosta paranoisao lift a baš me jezivo tradicionalno mrzi da se penjem uz stepenice, pritom mi je lift u staroj zgradi i đavolski spor. Kako god, lepo udahnem pun kapacitet ispred vrata u prizemlju kroz masku i onda zadržavam vazduh dok ne izađem iz istog na drugom spratu (otprilike 40 sekundi, kontam da ne mora čovek da bude ronioc na dah da to bude sposoban da izvede). Sad kad sam ovo napisao kontam da zvuči suludo i teško da je neko provereno rešenje, ali neka ga ovde za one koji su paranoici kao ja... a znaš da oće korona i na oči, jel žmuriš u liftu? i ja isto ne mogu da se nateram da idem peške, al sam odlučila da je manje rizično ići liftom jer kraće traje... ovako peške, kad se zadišem do trećeg a do petog već ispuštam dušu, ako naiđe kugonoša ili je skoro prošao, ima sve da usisam kao kirbi usisivač.
July 18, 20204 yr 2 hours ago, slepa živana said: a znaš da oće korona i na oči, jel žmuriš u liftu? i ja isto ne mogu da se nateram da idem peške, al sam odlučila da je manje rizično ići liftom jer kraće traje... ovako peške, kad se zadišem do trećeg a do petog već ispuštam dušu, ako naiđe kugonoša ili je skoro prošao, ima sve da usisam kao kirbi usisivač. E, to je upravo bilo moje razmišljanje! Zamal nisam pala u nesvest penjući se do 20. sprata s maskom. Zažmurim u liftu, yoga metodama smanjim disanje na najmanju moguću meru i čekam.
July 18, 20204 yr Neka informacija o lekovima za razredjivanje krvi,kao na primer kardio -pirin? Kod nas u bolnici doktori i sestre piju taj lek kao prevenciju protiv korone .
July 18, 20204 yr Sprečava da dođe do zgrušavanja krvi, moj otac to pije već godinama, nakon srčanog udara koji je imao. Mislim čak da je dosta bitno da se koristi duže vreme u kontinuitetu da bio efikasan u sprečavanju stvaranja trombova.
July 18, 20204 yr Da,to mi je i receno,Italijani su vrseci obdukcije umrlih od korone nasli veliki broj umrlih od tromba
July 18, 20204 yr Da,to mi je i receno,Italijani su vrseci obdukcije umrlih od korone nasli veliki broj umrlih od trombaA šta je sa ovom pričom da se u svetu generalno ne rade obdukcije umrlih od korone? .... Shiit has hit the fan!
July 18, 20204 yr Just now, Frank Pembleton said: A šta je sa ovom pričom da se u svetu generalno ne rade obdukcije umrlih od korone? .... Shiit has hit the fan! Pojma nemam,znam da su mi tako rekli,a i procitao sam vest da su italijani radili obdukcije,i utvrdili da je 89% od ukupnog broja preminulo od korone
July 18, 20204 yr 15 minutes ago, Lena said: Sprečava da dođe do zgrušavanja krvi, moj otac to pije već godinama, nakon srčanog udara koji je imao. Mislim čak da je dosta bitno da se koristi duže vreme u kontinuitetu da bio efikasan u sprečavanju stvaranja trombova. pa ok, ali to nije preventiva protiv korone nego sprecava neke od posledica
July 18, 20204 yr 6 minutes ago, ToniAdams said: pa ok, ali to nije preventiva protiv korone nego sprecava neke od posledica Pisalo se i ovde o istraživanjima koja su obavljali Italijani i došli do zaključka da virus izaziva plućnu trombozu, tako da ne vredi ventilirati pluća gde krv ne cirkuliše jer u tom slučaju umire 9 od 10 pacijenata. Zato se kardiopirin pije preventivno, da ne bi došlo do stvaranja tromba, a samim tim da bi se sprečile teže posledice. Osim što napada pluća, virus može da izazove i srčani udar, moždani udar i druge bolesti... Ja ti ovo prenosim laički, po sećanju, pa praštaj ako sam negde omanula...