Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
Zasto kazes "sad je red na vakcinisane da se zaraze"?

Znam da smo se vakcinisali da bi nam simptomi bili laksi, da postoji mogucnost da se i vakcinisani zaraze virusom, ali valjda postoji mogucnost i da se ne zarazimo, zar ne?

Ili moramo i to jos jedan krug? 
Pa postoji, naravno.
No zaražavanje je ulazak virusa u organizam.
A šta će biti dalje, nadam se, zavisi od vakcine.

... Shiit has hit the fan

Posted
5 hours ago, barrcode said:

naravno da su kivni. 

jasna povezanost trenutna incidenca - vakcinisanost. realno ste najjadniji u Zapadnoj Nemačkoj. :dry:

FDpwrsqXoAEiZZH.jpeg

pa po ovome istok prednjači, ne baš toliko puno ali ipak. Uz anomalije Sachsen i Thüringen. 

5 hours ago, Moonwalker said:

Pa to je AfD bunjiste u Istocnoj Nemackoj? Je li tako @Boycie?  Ta ekipa tamo (narod) je zadrta za medalju kad se necega uhvati (na bazi nekih iskustava sa poslom).

Mislim da je bio jedan clanak gde se kaze da se ovi globalni ultra desnicari kaju sto sto su uvrstili avakse u svoje kulturoloske ratove.  Jer je izmaklo kontroli da im rezultati vise ne odgovaraju, a previse su zaglibili da pocnu da trube drugacije.  

Boli virus leva stikla ko mu je na putu samo da je dobar domacin.

jupp, u pitanju je pokrajina gde AfD ima strašno jako uporište. 

Posted (edited)
Danska sa 76% vakcinisane populacije vraća kovid propusnice nakon što je u septembru ukinula sve epidemiološke mere, a zatim imala ogroman rast broja slučajeva.

Edited by vememah
Posted

kod mene u firmi danas proveravaju kovid propusnice i status vakcinacije/prelezanosti korone.

ko nema propusnicu morace se 2 puta nedeljno testirati. FFP2 maske obavezne cim se ustane od stola i apeluje se da se sto vise radi od kuce.

• +1 1
Posted

Simpatična delilica iz nemačke u sklopu zvanične kampanje:

image.thumb.jpeg.96912ee0903b8bdd934492cda16b07b8.jpeg

Zebra sa kacigom: “Doktore, i pored kacige sam dobio krokodila”

Zebra doktor: “Bez kacige bi ste verovatno sada bili na intenzivnoj”

Poruka ispod: “vakcinacija protiv korone štiti od teških simptoma bolesti”

• +1 5
Posted

Danas skinuo skrinshotove sa storija na instagramu, devojke koju pratim iz nekog banalnog razloga a koja radi na intezivnoj nezi, mislim da je u Charite klinici (najverovatnije ne u onoj glavnoj nego u nekoj od manjih klinika). Nemica, ovo joj je prvi put da je postavila stori a da nije vezano za klabing. Mislim da je popizdela. (google translate je, kapiram poentu na nemackom ali da prevedem za svaki slucaj. Prostite na greskama. Nadam se da sam izbrisao imena, ako ne nek me admini opomenu)

Odozgo levo pa redom ka desno na dole: 1) 25 godina. Nevakcinisan. 24 nedelja na ECMO aparatu (masina vadi krvi, ubacuje kiseonik u isti i vraca krv nazad u telo). Pozicije: stomak i jos puno njih 2) 57 godina. Nevakcinisana. 17 dana na ECMO aparatu. Njen muz: nikad nisam ni pomislio da nesto ovako straasno moze da se desi 3) 34 godina. Nevakcinisan. 33 nedelja na intenzivnoj nezi 4) 54 godina. Nevakcinisan. Covid. 54. dan na ECMO. 5) 32 godine. Nevakcinisan. Covid. Dobija vestacko disanje na intenzivnoj nezi 6) 40 godina. Nevakcinisan. 90 dana u bolnici. 7) 30 godina. Nevakcinisan. Na ECMO. 8) Zato sto su neki ljudi pitali...Nemamo vakcinisane pacijente u nasoj (amcor u google translate upucuje na charite) stanici (jedinici).

charite.jpg

• Hvala 5
  • Tužno 1
Posted (edited)

Not[fall]keiserschnitt = hitan carski rez

Evo ispravljenih onih kod kojih si grešio, ostalo je OK, ali se iz nemačkog teksta ne vidi pol pacijenta.

Gore levo:
25 godina, nevakcinisana, kovid, hitan carski rez u 24. nedelji, ECMO, položaj na stomaku i još mnogo toga

Gore desno:
34 godina, nevakcinisana, kovid, hitan carski rez u 33. nedelji, od tada na intenzivnoj

Sredina sredina:
32 godine, nevakcinisana, kovid, hitan carski rez, od tada na veštačkom disanju na intenzivnoj nezi

Dole levo:
30 godina, nevakcinisana, kovid, hitan carski rez, od tada ECMO i položaj na stomaku

Edited by vememah
  • +1 1
  • Hvala 1