Jump to content
Kraljeva magija

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

1 hour ago, Gojko & Stojko said:

da im je posao delimično nadoknađen povećanjem povreda kičme od povećanog rada od kuće ...

Pa nije Australija Amerika pa da ima '200 hiljada povreda na/od krevetninu/e godishnje", ne? Ovo je parafrazirano™, Bill Brayson - neka od njegovih knjiga - red velicine je svakako tacan. 

Ne treba ti statistika nista. Zdrav razum kaze da sa lockdownom intezivno spasavamo zivote. Svake godine u ovo doba sve vrvi od kaslja i sickija u mome officu. Sad nista ali apsolutno.

Moja majka u CG prati umrlice da bi mogla izjavit saucesce i ne sjeca se kad je zadnji put ovako rijetko nailazila na poznata imena i prezimena.

Ali zato moja kćer ne ide na skijasku ekskurziju a sljedece godine su trebali ici u US i najvjerovatnije nece.

Kakve ce ovo mentalne posljedice da ima to tek mogu zamislit

7 hours ago, omiljeni said:

27% asimptomatskih? nešto mi to baš malo. verovatno kod dosta njih ne mogu naći antitela, pa je zbog toga i CFR tako visok

+1

Pretpostavljam da je smrtnost bliža 1%.

9 hours ago, Bogotac said:

srbija=iran

=UK=Spanija=Rusija=Ekvador=....

Ima na The Economist-u članak o tome (access death). 

UK po zvanicnim statsima je u top3 u deaths per capita. Samo San Marino i Belgija su iznad njih. Mozda nisu evidentirali bas svaku smrt od covida, ali razlog nije svesno prikrivanje i narihtavanje.

2 hours ago, Moracikus said:

Ne treba ti statistika nista. Zdrav razum kaze da sa lockdownom intezivno spasavamo zivote. Svake godine u ovo doba sve vrvi od kaslja i sickija u mome officu. Sad nista ali apsolutno.

Moja majka u CG prati umrlice da bi mogla izjavit saucesce i ne sjeca se kad je zadnji put ovako rijetko nailazila na poznata imena i prezimena.

Ali zato moja kćer ne ide na skijasku ekskurziju a sljedece godine su trebali ici u US i najvjerovatnije nece.

Kakve ce ovo mentalne posljedice da ima to tek mogu zamislit

Gde je bio lockdown pre 2 i pre 7 godina? 

2013 2699 i

2018 3088

...

2020 3126

U Rumuniji je katastrofa, svaki dan oko 1200 novih slučajeva, a danas čak 48 preminulih :ph34r: 

Poljaci danas ponovo oborili rekord po broju novozaraženih. 

Izgleda da je definitivno da zemlje koje su relativno dobro prošle u prvom krugu sad najebale u drugom. Hrvati se tu nekim čudom još drže. 

Edited by Halvard

Lockdown intezivno spasava zivote samo od covida, a ostalo je u okviru redovnih fluktacija. Saobracajke i druge nesrece imaju mali udeo u smrtnosti. Mozda oko 5%, tako da tu ne moze mnogo zivota ni da se spase. Ako bi lockdown spasavao i zivote od srca i kancera onda bi se pravila i znacajna razlika, ali to nije slucaj.

Neverovatan fuckup Norvežana. Došlo je izbijanja zaraze na Hurtigrutenu (liniji kruzera koji plove duž norveške obale, inače jedan od nacionalnih simbola) među filipinskim radnicima u posadi. Oni su stavljeni u karantin tako što im je bilo zabranjeno da silaze na kopno, ali su mogli slobodno da se mešaju sa putnicima, koji naravno ništa nisu znali o tome. :isuse: Informacije o tome su dospele u javnost tek kad su dva kruzera završila plovidbu i nekoliko stotina putnika se razmilelo po čitavoj Norveškoj (i Danskoj). Nekoliko njih je već zaglavilo u bolnici i sad vlasti očajnički pokušavaju da nahvataju i njih i sve kontakte koje su u međuvremenu ostvarili. 

40 minutes ago, Halvard said:

Neverovatan fuckup Norvežana. Došlo je izbijanja zaraze na Hurtigrutenu (liniji kruzera koji plove duž norveške obale, inače jedan od nacionalnih simbola) među filipinskim radnicima u posadi. Oni su stavljeni u karantin tako što im je bilo zabranjeno da silaze na kopno, ali su mogli slobodno da se mešaju sa putnicima, koji naravno ništa nisu znali o tome. :isuse: Informacije o tome su dospele u javnost tek kad su dva kruzera završila plovidbu i nekoliko stotina putnika se razmilelo po čitavoj Norveškoj (i Danskoj). Nekoliko njih je već zaglavilo u bolnici i sad vlasti očajnički pokušavaju da nahvataju i njih i sve kontakte koje su u međuvremenu ostvarili. 

Koja goveda. Slicno je bilo i u Australiji - nisu bili filipinci nego surnjaja od nekog politicara pa su ih - umesto u karantin ili nesto slicno - pustili sa broda a onda ostatak sirotinje i posadu drzali - nit da im ukazu medicinsku pomoc nit' da ih puste da odu... Osnovana 'kraljevska' radna grupa kojom rukovodi advokat koji je izvukao onog (neosudjenog pedofila) popa iz zatvora. Sposoban advokat - pa mu dali da vodi 'radnu grupu'... I odveo je. :)

Eejxd9DXoAEPbXS?format=jpg&name=large

Eei8oybVAAEPA4G?format=jpg&name=large

EeYYMdMWoAEtsDs?format=jpg&name=large

Poljska

399, 380, 418, 458, 584, 443, 337, 502, 512 , 615, 657, 658, 548, 575, 680 danas (rekord!)

Ne valja
image.png.7b5bbf5b01d14f649f3ee670faa25308.png

5 hours ago, Halvard said:

U Rumuniji je katastrofa, svaki dan oko 1200 novih slučajeva, a danas čak 48 preminulih :ph34r: 

Poljaci danas ponovo oborili rekord po broju novozaraženih. 

Izgleda da je definitivno da zemlje koje su relativno dobro prošle u prvom krugu sad najebale u drugom. Hrvati se tu nekim čudom još drže. 

I kao takvi su dobrodosli u Hellas,Ellaa...I onda ce sad neko da se javi i da kaze kako je kod nas gore? Hell no..

Poznanik kojeg sam upoznao, Rumun, kaze da se narod tamo buni protiv karantina, nosenja maski i slicnih mera.
Da to krsi njihova ustavna i ljudska prava, slobodu, itd.. te da ne postuju gotovo nista a drzava kao ne moze protiv zakona, jelte..
Tako nesto mi rece.

Stjuardesa Rayanair sa temperaturom radila, gledajući te avione i radne logove da svaki dan idu na po 3-4 leta širom evrope... srećom da nije (toliko) zarazno

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk