borris_ Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 U francuskoj 83% pacijenata na reanimaciji ima problem sa težinom.
Ravanelli Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 8 minutes ago, borris_ said: U francuskoj 83% pacijenata na reanimaciji ima problem sa težinom. baš sam hteo negde da napišem da trbuh ne ide borisu johnsonu u prilog
Dankan Ajdaho Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 5 hours ago, lo zingaro said: Hmm, dopustices kolega da pojasnim malo vise oko maski s obzirom da uvozim i prodajem isto a i potvrdim koliko su politicari nesposobni idioti i na ovim prostorima. Nije bas isto hirurska maska sto i sal ili bandana i to prvenstveno zbog materijala. One su pravljene od TNT i tu ne mislim ni na dinamit niti proslavljenu cvijecarnicu na menhetnu vec na materijal koji se zove “tessuto non tessuto” ili non woven fabric na engleskom koji ima karakteristiku da propusta vazduh a zadrzava vlagu I na neki nacin bolje filtrira od obicne tkanine. Isti materijal se koristi i za cipele kako ne bi propustale vlagu kad se skvase. Ja pravim i dizajniram cipele pa eto i to znam Sto se tice ozbiljnijih maski tacno je da je FFP3 top ali i FFP2 je vise nego optimalna solucija za privatnu upotrebu pa je u ovom trenutku cesto koriste i u bolnicama. Razlika medju onima sa ili bez filtera je u tome sto ona s filterom filtrira zagadjwn vazduh pri udisanju ali fa izbacuje vani u zagadjenom stanju I tako postaje opasna za druge kao da I nemas maski. Zato se cesto vide scene lekara s filter maskom pa preko I onom hirurskom.FFP2 i 3 bez filtera imaju karakteristiku da zagadjeno ostane zarobljeno s unutraanje strane sto nije dobro za zagadjen vazduh ali je mnogo bolje za virus kad je neko vec zarazen. Tacno je da sve ove maske ne mogu biti predugo upotrebljavane. Hirurska 3 sata, ove druge 1 dan. pisem mobilnim uz kapucino pa neposmenos dominira, oprastajte N (KN) 95?
Passcard Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 Švedi su se izgleda zaigrali sa strategijom. Od države sa uzornim merama (čak toliko hvaljene i kod Srpske kvazi opozicije) do brojke od 114 umrlih u poslednja 24 časa. Šta se to desilo sa njima ?
vememah Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 1 minute ago, Passcard said: Švedi su se izgleda zaigrali sa strategijom. Od države sa uzornim merama (čak toliko hvaljene i kod Srpske kvazi opozicije) do brojke od 114 umrlih u poslednja 24 časa. Šta se to desilo sa njima ? Desio se idiot kao glavni epidemiolog u državi.
Lo Zingaro Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 10 minutes ago, Dankan Ajdaho said: N (KN) 95? Koliko sam shvatio, to je isto kao FFP2 i 3 ali se koristi kao kod van evropske unije, posebno u USA.
omiljeni Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 56 minutes ago, omiljeni said: Norveška ima najbolje brojke na svetu. Danas 1 pozitivan na 2600 testova bilo mi neverovatno, pa sam proverio ovo i izgleda da je greška kod worldometer. ispretumbali su registrovane po danima, pa je ispalo da danas imaju samo jednog što je greška uglavnom, imaju 98 novih u poslednja 24h, ali i to je samo 3.5% pozitivnih testova, što je jako dobro. Svi grafikoni su u velikom padu. njihov sajt je pizdarija https://www.vg.no/spesial/2020/corona/
vememah Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 (edited) Upoznajte verovatno prvog pacijenta na svetu koji je na intenzivnoj nezi zbog korone i prima kiseonik, a nema upalu pluća. To je, ako verujete lažima britanskih vlasti, Boris Džonson. Edited April 7, 2020 by vememah
Lo Zingaro Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 3 minutes ago, vememah said: Upoznajte verovatno prvog pacijenta na svetu koji je na intenzivnoj nezi zbog korone i prima kiseonik, a nema upalu pluća. To je, ako verujete lažima britanskih vlasti, Boris Džonson. Pre nego sto je zavrsio na intenzivnoj, britanski mediji pisali kako je sve delo ruskih hakera da sire dezinformacije.
InvisibleLight Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 2 minutes ago, vememah said: Upoznajte verovatno prvog pacijenta na svetu koji je na intenzivnoj nezi zbog korone i prima kiseonik, a nema upalu pluća. To je, ako verujete lažima britanskih vlasti, Boris Džonson. Jel primanje kiseonika znaci da je sigurno u pitanju upala plyca?? Npr b.srbljanovic rece da je primala kiseonik a takodje rece i da nije imala upalu pluca Ima neko strucsn da razjasni odnos i pojmove: na kiseoniku - intenzivna nega- upala pluca - respirator?
Skyhighatrist Posted April 7, 2020 Author Posted April 7, 2020 1 minute ago, lo zingaro said: Pre nego sto je zavrsio na intenzivnoj, britanski mediji pisali kako je sve delo ruskih hakera da sire dezinformacije. Putin: Optimizam i smisao za humor će pomoći Džonsonu da pobedi bolest
Milošica Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 (edited) Rekao bih da to ne znači da je na respiratoru,već u hiperbaričnoj komori. Edited April 7, 2020 by Milošica
vememah Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 (edited) Ko je tvrdio da je na respiratoru? Zna se kad se daje kiseonik kod korone, kad pluća ne rade svoj posao pa zasićenost krvi kiseonikom padne ispod određenog procenta. Edited April 7, 2020 by vememah
Recommended Posts