Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, Ivo Petović said:

+651 mrtvih za 24h

+5560 novih

Čini mi se da je juče bio peak.

Daj boze. 150 manje mrtvih nego juce i skoro hiljadu manje zarazenih. To je dosta

Posted
2 minutes ago, chandra said:

S mog ostrva jos uvek desetak letova dnevno na druga, dva do vas, dva do Madrida. I mozda 20 do raznih evropskih destinacija. Kapiram da jos uvek vracaju razne strance i turiste kuci.

Izgleda da su odavde svi otisli, bar moje mesto avetinjski prazno, juce nas troje u supermarketu, maksimalno ozbezbedjeno, ima svega i pretice. 

Posted
Just now, Lancia said:

Izgleda da su odavde svi otisli, bar moje mesto avetinjski prazno, juce nas troje u supermarketu, maksimalno ozbezbedjeno, ima svega i pretice. 

hmmm. ti kao da si znao nesto mnogo pre nas ostalih kad si se tu dosaljavao...

Posted
1 minute ago, Tsai said:

Daj boze. 150 manje mrtvih nego juce i skoro hiljadu manje zarazenih. To je dosta

ma dosta, kako da nije

geledamo u tu italiju i čekamo ovo svo vreme

Posted

btw, kao što i najavih, USA će vrlo brzo na čelo po broju zaraženih.

Očigledno je i da su počeli masovno da testiraju. Juče je Kuomo rekao da je država NY već na nivou Južne Koreje po broju  testiranju per capita.

Posted

srecu ti jebem kad sam se obradovao sto Italija ima ispod 6K novoobolelih i ispod 700 smrtnih slucajeva...

kakva vremena..

Posted

Jelcu italiji 14 dan od uvodjenja (kakvog takvog) karantina?

Fala borise

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted
Just now, steins said:

Jelcu italiji 14 dan od uvodjenja (kakvog takvog) karantina?

Fala borise

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

jl to bio 'samo do apoteke i prodavnice i setaci pasa' karantin?

Posted
4 minutes ago, borris_ said:

Ovo su oni famozni dzogeri/biciklisti koji sami dzogiraju/voze bicikl.

problem u uk je sto su ljudi dobili instrukcije da setaju, dzogiraju i bave se sportom zbog imuniteta i opsteg zdravlja, sto mentalnog, sto fizickog. verovatno se boje da ce mnogima (posebno starijima i ljudima sa zdravstvenim problemima) pasti i imunitet i mentalni kapacitet (endorfin) da istraju u neobicnim okolnostima. i dalje to ponavljaju kao mantru - treba ici u setnju, treba dzogirati, baviti se sportom, samo se distancirati i to je ograniceno na par sati dnevno.

sad za vikend su provalili da su ljudi izasli dzumle napolje i da je nemoguce distancirati se i sad se prica o zatvaranju nekih parkova i javnih prostora na koje je bila navala i bilo nemoguce distancirati se. videcemo sta ce dalje biti ali cini mi se da pokusavaju da balansiraju imunitet koji se odrzava kretanjem i sportom i zabrane izlazaka.

sve ovo rekoh al da napomenem da su ugrozene zvali lekari da im izdeklamuju kako da se ponasaju , sta mogu i ne mogu i na koje vreme se to odnosi. komsiju (i dobrog prijatelja) koji ima neke ozbiljnije zdravstvene probleme, redovno zivkaju da ga pitaju gde je, sta radi i da li mu nesto treba a izdeklamovali su mu kako da se ponasa da bi bio zasticen i rekli da se toga pridrzava sledecih 12 nedelja. 

Posted
5 minutes ago, Aleksija said:

hmmm. ti kao da si znao nesto mnogo pre nas ostalih kad si se tu dosaljavao...

Tja, prednosti Robinzon Krusoa.

Posted
3 minutes ago, InvisibleLight said:

jl to bio 'samo do apoteke i prodavnice i setaci pasa' karantin?

Pa ne baš, prevoz (i dalje) radi, fabrike su radile do juče.

Posted
8 minutes ago, Lancia said:

Pa i ovde, ali kapiram da jos ima zaostalih... Do pre dva dana su u nekom airbnb preko puta mene bili neki talijani, sedeli naravno unutra po ceo dan. Cela ulica ih hejtovala. :D

Sto se vlade tice, znas kako je ovde. Hejteri ce da hejtuju. Isti likovi su bili protiv uvodjenja vanrednog stanja i sada se zale sto nije uvedeno ranije.

Posted

Inace taj karantin mi nije bas jasan. Godinama radimo sa dvije ogromne it firme, jedna Parma druga Kremona, proizvodnja i prodaja i sve im radi normalno, cak su poslovično mrljavi sad i vanredno spremni za isporuku. U Bresi gdje je dobar dio Bosanaca ogroman broj ljudi redovno radi.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока