Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
48 minutes ago, Dudus said:

Ja vec 6 dana cepam kasalj i reko ajde da pozovem broj za Koronu

Prvo pitanje : koliko god imate

Drugo : jel imate temperaturu = ne

Trece : dal imate apetit i Ukus dok jedete = da

Cetvrto : Problemi sa disanjem = ne

Samo se zahvalili na pozivu kazu da moze da ude Bronhitis,alergija itd...

Drz te se ljudi

Zvao sam ih  ja radi kaslja prije dvije sedmice kada je komsija dobio virus. 

Sličan razgovor ali su mi rekli da im pošaljem SMS ako sam saglasan sa diagnozom. 

Posted
20 minutes ago, mackenzie said:

Pa imaš onog italijana što je trčao 2 x 42 kilometra posle još i pikao fuce ispred kvarta i sada ga zovu super-spreader.

Fake news. Bivsi fudbaler koji je istrcao jedan polumaraton (21).

Ali se sigurno nije zarazio trceci.

Posted
1 minute ago, Djuro said:

Zarazili su se drugi trceci s njim u Liguriji.

Posted

Sad objaviše ovde da je region, ne čekajući Vladu(pošto su spori do zla boga) nabavio za sve stanovnike po dve maske koje će moći da se peru i menjaju, i da će krenuti od ponedeljka da ih po zgradama deli civilna zaštita.

Posted

u bosni prva zrtva, zena iz bihaca 44 godiste

srcani bolesnik, nista cudno, jel ... osim sto je umrla pre nego stigao rezultat testa a navodno pokupila koronu od sina koji je stigao iz nemacke

sta hocu da kazem ... devastirani smo opasno ... kuka i motika ce opet da radi jer ovo jebeno nije normalno

Posted
Just now, Djuro said:

Sigurno sigurno?

Ovde (Kanada) preko 1000 zarazenih, ali ozbirom da je zemlja toliko razudjena i koliko se slabo krece s jednog na drugi kraj cak i kada nema karantina, uglavnom uzimam u obzir samo provincijske cifre. U mojoj (BC) 300+, zadnjih nekoliko dana imamo 50-ak novih dnevno, juce 70... Dakle doslo je do tacke bez povratka. Do juce sam setao jednom dnevno kad ne odem do radnje, uglavnom birao ulice gde nema nikoga i prelazio na drugu stranu ako se bas desi da neko naleti sa druge strane. I panicno prao ruke ako slucajno dodirnem nesto. Od danas verovatno necu ni to. Zvanicna preporuka glavnog epidemologa koji se svaki dan obraca naciji je i dalje da se ide napolje i uziva u lepom vremenu, izbegavajuci kontakt, pre svega paziti na decu i ne voditi ih na igralista jer je njima teze objasniti socijalno distanciranje. Generalno kasne za vecinom zemalja par dana u svim merama, juce su tek zatvorili restorane. Kontam da ce biti lockdown uskoro i zvanicno.

Posted
5 minutes ago, Tresko said:

Sad objaviše ovde da je region, ne čekajući Vladu(pošto su spori do zla boga) nabavio za sve stanovnike po dve maske koje će moći da se peru i menjaju, i da će krenuti od ponedeljka da ih po zgradama deli civilna zaštita.

to bi trebalo svuda tako. civilna zvrc na zgradu pa po stanovima. 

Posted (edited)

kako se cini ... nisam siguran, treba sacekati jos par dana, italija se malo smiruje, poslednja tri dana ... broj umrlih raste, i rasce jos verovatno danima sve dok se ne pocne osetno smanjivati broj novopridoslih

e sad ... u zavisnosti koliko je bilo discipline u ovih poslednjih 12 dana od lockdowna toliko ce se manje rastegnuti peak sa visokim brojkama ... nadajmo se 

Edited by cedo
Posted

u kom smislu se italija smiruje?

Posted

prirast se mozda stabilizovao a intenzivirali su testiranje, sto znaci da se verovatno nece povecavati.

Posted (edited)
3 minutes ago, ToniAdams said:

5300, 5900, 6500 ... prirast je oko 10% ... treba sacekati jos para dana i ako ne bude skakao znaci da su blizu dnevnog vrha po registraciji (nadam se sto pre, ali moze i da potraje)

to je sve steta nacinjena pre lockdowna, a brojace se i narednih dan dva ... e sad koliko je dobar bio lockdown, toliko ce brze biti manje slucajeva posle

Edited by cedo
Posted

jbg meni ove cifre monstruozno deluju. nadam se da se smiruje, a opet je prerano da to zakljucimo na osnovu uzorka od 2 dana

Posted

da nisu lepe cifre kako god. ali samo se treba vratiti na ono 70% populacije zarazeno pa se tesiti sto bar nije tako. 

Posted
7 minutes ago, ToniAdams said:

više testova, manji porast zaraženih.