Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, steins said:

Aman, nema dokaza da asimptomaski pacijenti prenose virus.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Naravno da ima. Samo je potrebno imati tehniku čitanja i moć razumevanja pročitanog.

Posted (edited)
5 minutes ago, Niveamen said:

E ovo je ono o cemu sam ja pricao pre par dana,ali onda je vecina skocila na mene kako se ovakve stvari ne smeju sakriti..Ja sam rekao da vlast kao i za sve ostalo u drzavi moze da manipulise narodom kako zeli.Ko zna koliko moze da umre a i da ne zna da je umrlo bas od korona virusa.Tako ce oni i nastaviti,po danu desetak slucajeva,i tako u nedogled dok bude trajala ova pandemija.

Jedino mogu da zamolim dobre ljude koji posecuju ovaj forum a imaju nekog u zdravstvu ili tamo rade da podele sa nama neku informaciju kako bi bar malo saznali stvarno stanje sa virusom.Hvala.

Nema sanse da sakriju kad bude doslo do potpune ekspanzije virusa.Moje misljenje je da nemaju dovoljan broj testova,za respiratore vec muljaju,tako da testiraju koliko mogu,cenim da sada ne mogu ni da nabave testove ili nemaju uslova za vise testova istovremeno.

Mislim,zdravstvo je unisteno,pogledaj na sta lici infektivna,i dalje sam u soku posle onih slika.

Edited by Bogotac
Posted (edited)

Ok, ide telop na rts kako Vulin zahteva od predsednika da preduzme sve mere za zaštitu stanovništva itd. Toeto.

Edited by Zabalujev
Posted
6 minutes ago, Frile said:

Vakcina će za godinu dana a dotle ko živ ko mrtav. Kinezi krvavim radom uradiše nešto, dok kod nas država svira kurcu, zdravstvo je katastrofa, normalno da ćemo najebati samo još nemamo predstavu ko i koliko i šta će biti posle.

Ne vredi osvrtati se (previše) na ono što pričaju Vučić i ostali demagozi, stvarnost ih demantuje i prestiže svakog sata. 

Ljudi umiru svaki dan, neko od korone, neko od gladi, neko od stresa, neko od šećera, neko od droge, neko od drona, neko od trovanja, neko od žeđi najebali smo mi odavno u ovakvim sistemima (pa ljudi i dalje forsiraju surovi kapitalizam, drogiraju se, vrše invazije na tuđe države, bombarduju i glasaju za SNS) ali mislim da je ovolika histerija ne samo nenormalna, već i kontraproduktivna. I pritom ne mislim na mjere zaštite, već prije na medijski tretman. Nešto iz korijena mora da se mijenja, samo što mislim da ni ovakva drama i raspad neće opametiti ljude. Posljednji put sam tako mislio 2008. da će ljudima doći iz dupeta u glavu, no samo se malo sistem pridigao na noge i nastavio brže, jače, bolje što se tiče jaza i neravnopravnosti i predatorstva. A u posljednjih par godina bukvalno svi parazitiraju na podjelama u društvu. Ako ovo ne vrati ljude sabornosti, onda ko nas jebe. 

Posted

Ne razumem.

Video sam ove nedelje bar 7-8 slučajeva gde jedan postaje 15 u dva dana. Gde nekoga od 32 godine evakuišeš na aparatima u balonu sa negativnim pritiskom iz razvijene zemlje jer nema dovoljno respiratora. Da, ujutru ono od sinoć može da bude mnogo drugačije. Meni svako jutro takvo već dve nedelje. Al ok, ko misli da je sprdnja i da bokvica privijena na čmar pomaže, njegovo pravo.

na istoj smo strani druze. samo smo mi ovde (srbija bez juzne pokrajine) vec par decenija navikli da se relativno lako izvuchemo bez bash uzasnih posledica i shodno tome smatramo da smo neu6nishtivi. palimo se na to, jebesh disciplinu jebesh sistem, da vidimo shta ce da bude. drugi su glupaci i panichari,.srbin pobedijo. posle vriska i nepravda i kako je u austriji sve chisto shto ne moze kod nas. deda je bio realan i imao veze sa zivotom. mi nemamo.

sent from bubamoto

Posted
1 minute ago, James Marshall said:

Ljudi umiru svaki dan, neko od korone, neko od gladi, neko od stresa, neko od šećera, neko od droge, neko od drona, neko od trovanja, neko od žeđi najebali smo mi odavno u ovakvim sistemima (pa ljudi i dalje forsiraju surovi kapitalizam, drogiraju se, vrše invazije na tuđe države, bombarduju i glasaju za SNS) ali mislim da je ovolika histerija ne samo nenormalna, već i kontraproduktivna. I pritom ne mislim na mjere zaštite, već prije na medijski tretman. Nešto iz korijena mora da se mijenja, samo što mislim da ni ovakva drama i raspad neće opametiti ljude. Posljednji put sam tako mislio 2008. da će ljudima doći iz dupeta u glavu, no samo se malo sistem pridigao na noge i nastavio brže, jače, bolje što se tiče jaza i neravnopravnosti i predatorstva. A u posljednjih par godina bukvalno svi parazitiraju na podjelama u društvu. Ako ovo ne vrati ljude sabornosti, onda ko nas jebe. 

+1

S tim da, naravno, neće vratiti ničemu.

Posted

Ako sam dobro razumeo, Vulin zatražio da se uvede vandredno stanje

Posted

Aman, ima skoro 6000 mrtvih a kriva raste eksponencijalno. Koji je vama kurac, ljudi?

Posted
4 minutes ago, steins said:

Aman, nema dokaza da asimptomaski pacijenti prenose virus.

https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-most-contagious-before-during-first-week-symptoms

"But a new study of nine people who contracted the virus in Germany suggests that people are mainly contagious before they have symptoms and in the first week of the disease."

Posted

sve sam blize i blize ideji da odem i da se samozarazim negde, i da se nadam da cu da dobijem blazu varijantu. valjda bas ja necu biti onaj 1 od 100. 

Posted

Naravno da ima. Samo je potrebno imati tehniku čitanja i moć razumevanja pročitanog.
Nema. WHO je naveo u svom najcitiranijem reportu da su asimptomatski pacijenti odgovorni za manje od 1% zaraza.
Pri tome.je i sama definicija asinptonatskog pacijenta vrlo, vrlo diskutabilna.

Posted
3 minutes ago, ZerrorR said:

sve sam blize i blize ideji da odem i da se samozarazim negde, i da se nadam da cu da dobijem blazu varijantu. valjda bas ja necu biti onaj 1 od 100. 

To je valjda najgluplje sto mozes da uradis. Ne zbog sebe samog, vec zbog opterecenja sistema. Sacekaj svoj red, verovatno ces stici, nema guranja.

Posted
4 minutes ago, renne said:

Ako sam dobro razumeo, Vulin zatražio da se uvede vandredno stanje

A gde je taj telop i sta tacno pise?

Posted
4 minutes ago, keitel said:

Aman, ima skoro 6000 mrtvih a kriva raste eksponencijalno. Koji je vama kurac, ljudi?

Bila opasna kzs