Arkadija Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 (edited) 3 minutes ago, cedo said: pocelo je pre dve nedelje, a mozda i ranije najgore od svega je sto svi deluju retroaktivno ... barem dve nedelje kasnije no sto treba To je zato što se "to ne dešava nama, nego tamo negde u Kini". Zato što je ovde jebena predizborna kampanja poćela i pre raspisivanja izbora. Zato što smo bahati i glupi. Mi ne otkazujemo ni jednu manifestacijiu, ništa. Edited March 11, 2020 by Arkadija
cedo Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Just now, Arkadija said: To je zato što se "to ne dešava nama, nego tamo negde u Kini". Zato što je ovde jebena predizborna kampanja poćela i pre raspisivanja izbora. Zato što smo bahati i glupi. ma nismo samo mi, ceo svet ... samo smo mi i amerikanci jos gluplji, pa jos vise kasnimo ... amerika ce tek da plati za sve ove nba utakmice sto se nesmetano odrzavaju pogledajte japan ... njima je verovatno kruzer otvorio oci i dan danas su na <600 registrovanih iako su prve slucajeve imali tko zna kad ... iako su mozda i najstarija zemlja na svetu , imaju vrlo malo kriticnih slucajeva pa zato i mrtvih ... jednostavno je, situacija se moze hendlati samo ako si das dovoljno vremena da se brines za obolele a ne kao italija, da moras da odlucis da starijima od 60 neces/nemas uslova da pomognes) verovatno bi i koreja bila kao japan da nemaju onu sektu
Time Crisis Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Sa covid19 rs: Quote јер је овим примером потврђено да су појединци олако схватили упозорења и препоруке струке Struka im preporučila da idu u šoping u Milano
InvisibleLight Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 2 minutes ago, maharaja said: jel ima negde pouzdanih informacija kakve kapacitete ima Srbija? Koliko kreveta, respiratora i slično? niko nije zvanicno objavio, pomenuto na ovom topiku da je oko 1000 respiratora sad kad pantela i psiho objave nove mere popodne krece stampedo aj a nisam kupila ni najosnovnije potrepstine u apotekama itd
Filozof manijak Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Što se tiče kapaciteta, koliko ljudstva u zdravstvu ima Srbija? Cenim da je tu situacija mnogo teža nego sa krevetima i repsiratorima.
pbg12345 Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 46 minutes ago, theanswer said: Sa 5 na 12 pobedjujemo budim se jutros, palim komp i kao ajd da vidim jel se zvanicno povecao broj, ocekujuci eventualno 1, dva nova slucaja, ono 7 i to ako ja razumem ove vesti od svega 117 testiranih ako je to tacno, onda je pitanje kakvo je zapravo stanje inace drugar, kuvar na recnom brodu, ovi "kruzeri" sto voze od holandije do bugarske, otisao juce na brod, pocinje im danas sezona nije mi jasno da to nije otkazano. posebno sto im je klijentela u najvecem broju penzioneri, a u velikom broju penzioneri sa dalekog istoka na sve to drugar ima "grip". zapravo se nadamo da ima obican grip, nije otisao kod lekara, posto nema osiguranje vec tri dana mu je bas lose i takav je otisao na brod sad moguce da je zaista obican grip + stres (uvek prisutan kad se otvara sezona, sad pojacan), ali opet jbg...
pbg12345 Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 16 minutes ago, maharaja said: jel ima negde pouzdanih informacija kakve kapacitete ima Srbija? Koliko kreveta, respiratora i slično? za respiratore, odnosno aparate za disanje, ako je to to, ovde je neko preneo informaciju da ih ima nesto ispod hiljadu u celoj srbiji
Sludge Factory Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 32 minutes ago, steins said: Živ nisam šta će državni vrh da smisli Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
Zis Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Igor Rudan : 20 ključnih pitanja i odgovora o koronavirusu 12. Je li sada već sasvim jasno da je COVID-19 znatno opasnija bolest od gripe?
Redoran Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Ako je vest u tzv. medijima tačna, 7 od 12 slučajeva u Srbiji su povezani tj. dolaze od jednog nosioca. Strana državljanka bila u kontaktu sa dve koleginice u Srbiji, vratila se kući i dobila pozitivan nalaz, onda javila ovima u Srbiji, one takođe ispale pozitivne pa javile svom okruženju i sada je njih petoro takođe pozitivno. Dakle to sve dolazi iz jednog mikro okruženja i teoretski je moguće da je onih petoro zarazilo još dvadesetoro i tako dalje. A šta je sa hiljadama drugih koji su bili po Italiji, Nemačkoj itd... Valja se pomoliti danas, čak i ako smo totalno antireligiozni.
garmonbozia Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 To su onih 6 što sam vam juče spominjao. Nisu hteli juče da objavljuju.
LeBron Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Ta firma je na samom pocetku Kneza, preko puta Albanije, tj u toj zgradi im je prostor.
barrcode Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 39 minutes ago, steins said: Živ nisam šta će državni vrh da smisli Послато са Mi 9T помоћу Тапатока znaćemo u 11. Doktor Nestorović : "u 11 idem kod predsednika Vučića da bi oni što me mrze dobili još materijala"
pbg12345 Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 sad naleteh na ovo iz 2009te, kad je bio aktuelan h1n1 svakako sama brojka nije verodostojna 10 godina kasnije, ali vest kao vest generalno je i danas aktuelna sumnjam da se ista promenilo na bolje http://www.politika.co.rs/sr/clanak/110587/Drustvo/Nedostaju-vestacka-pluca-za-obolele-od-novog-gripa
Redoran Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Turska razmišlja da zatvori škole. Ministarstvo zdravlja preporučuje ljudima starijim od 60 godina da sede kod kuće. Jutros sam stigao da malo četujem sa ortakinjom koja radi u privatnoj bolnici. Kaže, svakog dana im dolazi gomila ljudi sa raznoraznim simptomima. Pošto je u ovo doba godine pola Istanbula uvek bolesno, bolnica fura sledeću strategiju: pitaju ih da li su tokom prethodne dve nedelje putovali u inostranstvo. Ako jesu, kažu im da odu u najbližu državnu bolnicu i urade test (još nisam uklavirio u čemu je tačno fora sa tim testovima i ko može a ko ne može da ih sprovodi). Ako nisu nigde putovali kažu im da idu kući i miruju dok ne prođe. Imaju spremno odeljenje za izolaciju ali je prilično jasno da im je cilj da nikog ne prime na to odeljenje. Zvuči kao neki četvorodimenzionalni šah za izbegavanje panike ili naprosto kontaju da u ovolikom mravinjaku bilo kakve mere samo odlažu neizbežno pa čuvaju kapacitete za pun udar.
Recommended Posts