Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

1768 u francuskoj, 86 na reanimaciji.

Posted

iran, nisam pratila, kakav je tamo trend?

Posted (edited)
10 minutes ago, lo zingaro said:

Pojma nemam. Danas ministar vanjskih poslova rece da stizu neki aparati i specijalizovano osoblje iz Kine sledecih dana. Od EU usmena podrska i drzanje figa. 

Htjedoh ovo da pitam. Raspace se EU samo tako. :ph34r:

Edited by borris_
Posted

Pa svaka zemlja EU trenutno brine svoju brigu. Šta, da im šalju maske kojih nigde za nedelju dana neće biti dovoljno?

Posted
1 hour ago, lo zingaro said:

Da, ali danas rekose da Im Lombardia jos kasni. Bilo pre 10 min

Cekaj ovi podaci za Italiju (+977 obolelih i +168 umrlih) nisu konacni za poslednja 24h? Nedostaju podaci za deo Lombardije ili celu Lombardiju?

Posted (edited)

Ex-Yu da se nada da se broj obolelih u Evropi smanji i da karantini urode nekim plodom jer su svi letovi iz Nemacke, Austrije, Svajcarske, Francuske i sire rasprodati za vreme uskrsnjih praznika tj skolskog raspusta koij krece 4. aprila (barem u Nemackoj). Mogu da zamislim 100 000+ balkanaca kako jurisa na jagnjice (i rumuna, bugara...)..

Bas sad gledam po amazonu, onih plavih maski ima da se naruci danas za sutra bez problema. Sredstva za desinfekciju i one n95 maske tek za mesec i po dana.

Edited by Zlurad
Posted

I dalhe nema nikakvih podataka o petom pacijentu

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted (edited)

Ovaj Kozic, kaze da su 2 devojke saradjivale sa njim... zaradile u Nisu na zurci

Edited by gsb
Posted
1 minute ago, steins said:

I dalhe nema nikakvih podataka o petom pacijentu

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Otkriveno kako se korona virusom zarazila peta osoba u Srbiji

U pitanju je muškarac koji je bio u kontaktu sa ženom iz Švajcarske

Peta osoba u Srbiji sa korona virusom zarazila se od istog izvora kao i dve devojke iz Beograda kod kojih je prethodno otkriven virus, saznaju “Novosti”.

U pitanju je muškarac iz prestonice koji je takođe bio u kontaktu sa ženom iz Švajcarske. Ona je boravila u gostima u Beogradu, a kod nje je nedugo potom dokazano da je imala virus.

Pacijent je smešten na Infektivnu kliniku i oseća se dobro.

Posted
4 minutes ago, gsb said:

Ovaj Kozic, kaze da su 2 devojke saradjivale sa njim... zaradile u Nisu na zurci

Ako mu je verovati, još kaže :

". Imam simptome prehlade, nemam temperaturu ali sam bio u direktnom kontaktu sa zaraženom devojkom.

Jedini razlog zašto su me "primili" je taj što imam astmu i može da bude kobno po mene, inače zaboravite na test, ima ih jako malo."

Posted

A kako je taj avion stigao u Niš kad su Italijani proglasili karantin u celoj zemlji? Ili to još nije stupilo na snagu?

Posted
14 minutes ago, napadaj said:

A kako je taj avion stigao u Niš kad su Italijani proglasili karantin u celoj zemlji? Ili to još nije stupilo na snagu?

Nije niko proglasio karantin u celoj zemlji u Italiji, ko piše te gluposti? Nije nigde proglašen karantin. Samo je u nekim zonama ograničeno kretanje i ne može da se iz tih zona izadje osim u slučajevima realne potrebe.

Putovanja iz Italije nisu uopšte ograničena drugačije.

Posted

Kako se kina bori (la) protiv virusa

https://www.nytimes.com/2020/03/04/health/coronavirus-china-aylward.html#click=https://t.co/k3wF1EEB2L

Ali ovo:

What were mild, severe and critical? We think of “mild” as like a minor cold.

No. “Mild” was a positive test, fever, cough — maybe even pneumonia, but not needing oxygen. “Severe” was breathing rate up and oxygen saturation down, so needing oxygen or a ventilator. “Critical” was respiratory failure or multi-organ failure.

So saying 80 percent of all cases are mild doesn’t mean what we thought.

I’m Canadian. This is the Wayne Gretzky of viruses — people didn’t think it was big enough or fast enough to have the impact it does.