Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Zanima me da li neko zna nešto više iz prakse (sto puta sam se zapitala da li me je spasla) da li se daju kortikosteroidne pumpice za lečenje kovida? Ja je koristim zbog hroničnih problema, i dat mi je savet kad sam bila bolesna da je za neko kraće vreme udvostručim na dnevnom nivou. 

Sećam se nekih napisa početkom ove godine, da je, uprkos predviđanjima da će za astmatičare kovid biti poguban, pokazalo se da je svakodnevna upotreba pumpica pomogla u oporavku. Ima i nekih linkova, mada nema definitivnih zaključaka 

https://www.thelancet.com/article/S0140-6736(21)01809-2/fulltext

(Disklejmer: nije preporuka za samolečenje)

Posted

Koju pumpicu koristiš, ako nije tajna?

Posted
1 hour ago, Filozof manijak said:

Koju pumpicu koristiš, ako nije tajna?

Nije, što bi bila :D Duo resp Spiromax

• Hvala 1
Posted

Ja sam na Symbicortu.

Čini mi se da ima efekta, kod moje majke umiruje kašalj izazvan covidom

• +1 1
Posted

Taman sam krenuo normalno da komuniciram sa svastikom antivakserkom, kad zvoni telefon, sin njenih prijatelja, 15. godina, umro od infarkta. Vakcinisan. Jebla me nova godina u Italiji te me jebla.

Posted
Taman sam krenuo normalno da komuniciram sa svastikom antivakserkom, kad zvoni telefon, sin njenih prijatelja, 15. godina, umro od infarkta. Vakcinisan. Jebla me nova godina u Italiji te me jebla.
Ne razumem korelaciju

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
1 hour ago, aram said:

O jbt . Strašno :ph34r: 

To bi moralo da bude ispitano, takvo nešto se nije čulo nigde, mislim u vezi sa vakcinom i tinejdžerima. A moralo bi da se čuje.

Posted
2 hours ago, dùda said:

O jbt . Strašno :ph34r: 

To bi moralo da bude ispitano, takvo nešto se nije čulo nigde, mislim u vezi sa vakcinom i tinejdžerima. A moralo bi da se čuje.

Kako bre.

Kruzi, recimo, peticija britanskih antivaksera Parlamentu da se ispita da li ima veze vakcina-kardio bolesti. Verovatno je bilo slucajeva, pa je sada to glavna tema.

Sad guglao, rizik miokarditisa i peridkarditisa raste sa vakcinom ALI je manji od rizika istih problema ako obolis od korone.

• +1 1
Posted (edited)

ICNARC report on COVID-19 in critical care: England, Wales and Northern Ireland 31 December 2021

FH84NooXwAwDQdT?format=jpg&name=large

Figure 26. Rate of admission to critical care with confirmed COVID-19 by vaccination status for patients admitted 1 May 2021 to 15 December 2021

Prosečan nevakcinisani primljen na intenzivnu zbog kovida u periodu od maja do decembra bio je 14 godina mlađi od prosečnog vakcinisanog (50 vs 64 godine). Primljeni vakcinisani su daleko češće bili imunokompromitovani i imali teške komorbiditete.

F4kZNfg.png

https://www.icnarc.org/DataServices/Attachments/Download/c769c2dc-546a-ec11-913a-00505601089b (strane 45 i 48)

Edited by vememah
Posted
On 31.12.2021. at 17:54, aram said:

Meni nije normalna pomama da se juri da se vakcinišu mladi. I to kažem iako mi je sin vakcinisan.