Svemir Zeka Posted December 31, 2021 Posted December 31, 2021 Zanima me da li neko zna nešto više iz prakse (sto puta sam se zapitala da li me je spasla) da li se daju kortikosteroidne pumpice za lečenje kovida? Ja je koristim zbog hroničnih problema, i dat mi je savet kad sam bila bolesna da je za neko kraće vreme udvostručim na dnevnom nivou. Sećam se nekih napisa početkom ove godine, da je, uprkos predviđanjima da će za astmatičare kovid biti poguban, pokazalo se da je svakodnevna upotreba pumpica pomogla u oporavku. Ima i nekih linkova, mada nema definitivnih zaključaka https://www.thelancet.com/article/S0140-6736(21)01809-2/fulltext (Disklejmer: nije preporuka za samolečenje)
Filozof manijak Posted December 31, 2021 Posted December 31, 2021 Koju pumpicu koristiš, ako nije tajna?
Svemir Zeka Posted December 31, 2021 Posted December 31, 2021 1 hour ago, Filozof manijak said: Koju pumpicu koristiš, ako nije tajna? Nije, što bi bila Duo resp Spiromax 1
Filozof manijak Posted December 31, 2021 Posted December 31, 2021 Ja sam na Symbicortu. Čini mi se da ima efekta, kod moje majke umiruje kašalj izazvan covidom 1
aram Posted December 31, 2021 Posted December 31, 2021 Taman sam krenuo normalno da komuniciram sa svastikom antivakserkom, kad zvoni telefon, sin njenih prijatelja, 15. godina, umro od infarkta. Vakcinisan. Jebla me nova godina u Italiji te me jebla.
mlatko Posted December 31, 2021 Posted December 31, 2021 Taman sam krenuo normalno da komuniciram sa svastikom antivakserkom, kad zvoni telefon, sin njenih prijatelja, 15. godina, umro od infarkta. Vakcinisan. Jebla me nova godina u Italiji te me jebla. Ne razumem korelacijuInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
duda Posted December 31, 2021 Posted December 31, 2021 1 hour ago, aram said: Taman sam krenuo normalno da komuniciram sa svastikom antivakserkom, kad zvoni telefon, sin njenih prijatelja, 15. godina, umro od infarkta. Vakcinisan. Jebla me nova godina u Italiji te me jebla. O jbt . Strašno To bi moralo da bude ispitano, takvo nešto se nije čulo nigde, mislim u vezi sa vakcinom i tinejdžerima. A moralo bi da se čuje.
Budja Posted December 31, 2021 Posted December 31, 2021 2 hours ago, dùda said: O jbt . Strašno To bi moralo da bude ispitano, takvo nešto se nije čulo nigde, mislim u vezi sa vakcinom i tinejdžerima. A moralo bi da se čuje. Kako bre. Kruzi, recimo, peticija britanskih antivaksera Parlamentu da se ispita da li ima veze vakcina-kardio bolesti. Verovatno je bilo slucajeva, pa je sada to glavna tema. Sad guglao, rizik miokarditisa i peridkarditisa raste sa vakcinom ALI je manji od rizika istih problema ako obolis od korone. 1
vememah Posted January 1, 2022 Posted January 1, 2022 (edited) Quote ICNARC report on COVID-19 in critical care: England, Wales and Northern Ireland 31 December 2021 Quote Figure 26. Rate of admission to critical care with confirmed COVID-19 by vaccination status for patients admitted 1 May 2021 to 15 December 2021 Prosečan nevakcinisani primljen na intenzivnu zbog kovida u periodu od maja do decembra bio je 14 godina mlađi od prosečnog vakcinisanog (50 vs 64 godine). Primljeni vakcinisani su daleko češće bili imunokompromitovani i imali teške komorbiditete. https://www.icnarc.org/DataServices/Attachments/Download/c769c2dc-546a-ec11-913a-00505601089b (strane 45 i 48) Edited January 1, 2022 by vememah
vememah Posted January 1, 2022 Posted January 1, 2022 Novi britanski dokument s procenama omikrona kaže da je efektivnost 3 doze vakcina (2 x AZ/Fajzer + Fajzer/Moderna kao buster) protiv hospitalizacije 88% i da je rizik od hospitalizacije kod omikrona otprilike trećina onog kod delte. https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1044481/Technical-Briefing-31-Dec-2021-Omicron_severity_update.pdf
Jozef K. Posted January 1, 2022 Posted January 1, 2022 On 31.12.2021. at 17:54, aram said: Taman sam krenuo normalno da komuniciram sa svastikom antivakserkom, kad zvoni telefon, sin njenih prijatelja, 15. godina, umro od infarkta. Vakcinisan. Jebla me nova godina u Italiji te me jebla. Meni nije normalna pomama da se juri da se vakcinišu mladi. I to kažem iako mi je sin vakcinisan.
Recommended Posts