Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, precog said:

obicno

Obicno, al' ne uvek. 

#realno - brojevi mogu da budu manji nego sto bi bili da... ili vec nesto u tom smislu - svako moze sam da zakljuci sta ga interesuje al' da je dobro znati i ovakve brojeve - ja mislim da je dobro. A Slavica iz Progara (ili je iz Umcara??) nek' se bavi centrima moci, nije drama - i to je poshten pos'o... 

• +1 1
Posted (edited)

The term infection fatality rate (IFR) also applies to infectious disease outbreaks, and represents the proportion of deaths among all the infected individuals. It is closely related to the CFR, but attempts to additionally account for all asymptomatic and undiagnosed infections.

https://en.wikipedia.org/wiki/Case_fatality_rate

Edited by vememah
Posted

btw. ispade smrtnost u Italiji 2,5%

Posted

Smrtnost u Italija je veća nego na onom brodu gdje je za sada smrtnost oko 1.5% (čini mi se da ih ima još Nna respiratorima). Na tom brodu su uglavnom stariji ljudi ali su srećom bili praćeni skoro pa iz početka a imali su i vrhunske uslove u japanskim bolnicama.

• +1 1
Posted

Zakačilo staračke domove. Plus raspad sistema u Lombardiji. Moje mišljenje je da je neverovatno da je smrtnost 2%. A ako jeste to je užasno. Treba proveriti koliko ljudi je od tih 68,000 imalo potvrđenu koronu, a da nema antitela 

• +1 1
Posted
1 hour ago, Caligula said:

Ovo je ključna rečenica;

Testiranje je pokazalo da je 1.482.000 Italijana širom zemlje došlo u kontakt s virusom i da je razvilo antitela, što je šest puta više od potvrđenih slučajeva zaraze u zemlji.

Dakle, ono o čemu smo puno pričali, odnos potvrđenih i stvarnih slučajeva zaraze je približno taj, 1:6.

To se poprilično slaže i sa procenama koje je i ovde dosta ljudi dalo (5-10 x više u odnosu na prikazane brojke).

• +1 1
Posted (edited)

Italijanska stopa smrtnosti u odnosu na registrovane slučajeve je 14%, a naša zvanična je 2%.

Edited by vememah
Posted

Moze nasa stopa da bude i 0,2

Zapravo moze kolko oces

Posted
18 minutes ago, Caligula said:

Zapravo moze kolko oces

...a šta kaže #struka?

Posted

27% asimptomatskih? nešto mi to baš malo. verovatno kod dosta njih ne mogu naći antitela, pa je zbog toga i CFR tako visok

• +1 1
Posted
11 hours ago, iDemo said:

Podaci se nalaze ovde.

Komentari, prilozi, predlozi i priloshke odredbe su uvek dobrodosli.

@Moracikus, @peralozac sa prve linije a zatim @Gojko & Stojko sa rezervnog polozaja. Doktora necu ni da diram, njegovo je carstvo nebesko. 

Ovo je bilo za očekivati, ja se sećam ovog članka iz SMH iz aprila gde su prikazali brojeve obolelih od gripa, grafikon ti sve govori, jun i jul su glavni meseci a sudeći po crvenoj liniji do tada niko nije imao grip. Kažu i da se rešenje za borbu protiv gripa samo nameće :).

Dodatno, manje povređenih i poginulim u saobraćajnim nesrećama, manje povređenih u tučama u pijanom stanju (Kings Cross style). Ovih dana fizioterapeuti kažu da im znatno manje ljudi dolazi sa povredama sa amaterskog fudbala, ali da im je posao delimično nadoknađen povećanjem povreda kičme od povećanog rada od kuće ...

SaE