Defunctus Posted July 23, 2020 Posted July 23, 2020 Berlin Aleksanderplac, namucila me prilicno i baca citaoca u neko poremeceno stanje, ne bih mogao opet da prolazim kroz to.
iDemo Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 On 20.1.2020. at 7:11, Ravanelli said: A vi imate knjige koje citate vise puta? Ja jednom godishnje preslusham (audio book): Stanley Bing - what would machiavelli do Barton Gellman - Angler: The Cheney Vice Presidency Bill Bryson - The Life and Times of the Thunderbolt Kid Ben Elton - Meltown Michael Crichton - State of Fear nesto iz Adrian Mole serijala (Sue Townsend)
Indy Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 Jes vala... dvaput mi je dosta (makar i ako je proslo 40 godina otad).
Ras Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 On 23.7.2020. at 23:35, Defunctus said: Berlin Aleksanderplac, namucila me prilicno i baca citaoca u neko poremeceno stanje, ne bih mogao opet da prolazim kroz to. Vala baš! Kako sam propustio Fasbinderovu ekranizaciju, pripremao sam se nedavno za gledanje, gvirnuo samo na par dostupnih isečaka i bilo mi je dosta. Ne samo da neću da čitam, verovatno neću moći ni da gledam.
Bujodrag Posted July 26, 2020 Author Posted July 26, 2020 2 hours ago, namenski said: Uh, i film obožavam. A L. F. Svensen u svojoj sjajnoj knjizi Filozofija Dosade detaljno spominje i Sudar, pored ostalih primera transgresije.
harper lee Posted July 27, 2020 Posted July 27, 2020 Otprilike 90% knjiga koje sam jednom citao ne bih ponovo, bez obzira na kvalitet. Da nije strucne literature kojoj se iznova i iznova vracam taj procenat bi bio jos i veci. Postoji jedan mali broj knjiga koje procitam ponovo ako procenim da ce ostaviti drugaciji utisak na mene nakon sto prodje nekoliko godina i to je sve. Citanje knjiga i uopste komunikacija sa sadrzajem sa tragicnim i tuznim zavrsecima u poslednjih par decenija predstavlja mi sve veci i veci problem. Zahvaljujuci prirodi posla koji radim razvio sam znacajnu netoleranciju prema tragicnim situacijama, narocito onima koje proizlaze iz ljudskog zla, tako da nemam vise zivaca da na realne ljudske tragedije iz svakodnevnog zivota dodajem i one izmisljene. Mora da bude bas dobra knjiga da bih joj tolerisao tragicno razresenje. 1
Valk Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 20 hours ago, harper said: nemam vise zivaca da na realne ljudske tragedije iz svakodnevnog zivota dodajem i one izmisljene. +100 Sad kad sam bila u bolnici, tražila sam par knjiga. Otac mi doneo Pripovetke Andrićeve i Zločin i kaznu (bar 3 x pročitala obe al ajd) Umesto da se razonodim, usekao mi se u glavu neki gnusni detalj iz pripovetke Mustafa Madžar i nisam mogla da se otresem lošeg osećaja danima. Ima da postanem od onih što gledaju samo komedije i čitaju Mir Jam.
Filozof manijak Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 Just now, Valkyrie said: ... usekao mi se u glavu neki gnusni detalj iz pripovetke Mustafa Madžar i nisam mogla da se otresem lošeg osećaja danima. koji detalj, ako se sećaš? Umberto Eko - Fukoovo klatno. Odlična knjiga, ali sam se namučio da je savladam.
Valk Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 Naravno da se sećam, hvala što pitaš Ako si čitao znaš sigurno i koji je.
Indy Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 7 minutes ago, Valkyrie said: Ima da postanem od onih što gledaju samo komedije i čitaju Mir Jam. Isto to, samo cat videos. 1
Recommended Posts