January 4Jan 4 Dve istine mogu biti tacne istovremeno. I mi smo matori a i losije je sve vise. Dodaj tome da postaje bolje u celom ostalom svetu i naravno da ce ljudi da pizde.
January 4Jan 4 sećam se košave koja je bila na ivici elementarne nepogode tamo negde 2011-2012. od tada... bonaca.
January 5Jan 5 mislim da cu da uzmem phillips jer uopste ne koristi jonizaciju i ne emituje ozon. citam negdje da je za xiaomi, i pored mogucnosti da se ona kroz app iskljuci, dilema da li je jonizacija dio tehnologije preciscavanja (a ne dodatna funkcija) i da li i pored iskljucivanja kroz app ostaje da radi u nekoj mjeri (iako manjoj, jasno je iz znacajnog pada performansi aparata) ne upisuju mi se doktorske studije iz oblasti preciscavanja vazduha, lakse mi je da kupim drugi brend nego da razmisljam koji je review radjen kroz jednosatni test relevantan. btw za slucaj da neko posegne za dyson-om kroz sbb - taj konkretan model je prelos, prodaje ga samo fensi brend. Edited January 5Jan 5 by morgana
January 5Jan 5 sta je frilenserski ugao, dyson kroz sbb... dok zapravo vi mozete da kupite besmisleno skup besmisleni aparat gdje god hocete, jer imate kreditne kartice Edited January 5Jan 5 by morgana
January 5Jan 5 a posle lako možemo uzeti kredit da refinansiramo rupu na kreditnoj kartici po nižoj kamatnoj stopi...
January 10Jan 10 uzela sam bosch air 4000, najvise zbog hepa h13 filtera i mehanicke filtracije tj fakta da ne proizvodi jone i ozon., a dobro cisti pm 2.5 cestice. amerika regulise preciscivace striktnije od eu, sto je valjda jedinstven primjer, obicno je suprotno. ova kalifornijska agencija sertifikuje preciscivace, a na pretrazivom spisku su i neki od modela dostupnih kod nas https://ww2.arb.ca.gov/list-carb-certified-air-cleaning-devices kriterijumi su emisija jona i ozona svi xiaomi pro su sertifikovani ali samo mini modeli ne proizvode ozon uopste, dok veci tj snazniji, veceg cadr, emituju minimalnu, dozvoljenu kolicinu. posto imam malog psa, odabrala sam aparat koji ne emituje nimalo ozona. da uzimam uredjaj za malu sobu, birala bih tlc, dizajn je bas dobar, nekoliko modela je sertifikovano, povoljan je i filteri su dostupni. u crnoj boji izgleda kao komad namjestaja, a ne kao kanta, mini telefonska centrala ili r2d2. https://www.pccool.rs/artikal/preciscivac-vazduha-tcl-breeva-a3bw32-m226dbwificrna-----breeva-a3bw-- Edited January 10Jan 10 by morgana
January 10Jan 10 10 hours ago, gone fishing said: ne kapiram šta mu radi tj čime vadi čađ napolje ne bi pitao da me ne čeka na kraju sezone isti problem btw sinoć se zamalo ne podavismo drvo koje smo uneli u kuću da se u blizini peći osuši se naslonilo na peć i - zapalilo više je tinjalo nego gorelo i pravilo puno dima sreća došla žena uočila problem ja sam bio siguran da su se čunci od toplote razglavili i pomerili pa na spojevima izlazi dimčuga malo sad svi smrdimo kao goveđa pršuta iz novog pazara ali živi smo
January 10Jan 10 5 hours ago, morgana said: uzela sam bosch air 4000, najvise zbog hepa h13 filtera i mehanicke filtracije tj fakta da ne proizvodi jone i ozon., a dobro cisti pm 2.5 cestice. amerika regulise preciscivace striktnije od eu, sto je valjda jedinstven primjer, obicno je suprotno. ova kalifornijska agencija sertifikuje preciscivace, a na pretrazivom spisku su i neki od modela dostupnih kod nas https://ww2.arb.ca.gov/list-carb-certified-air-cleaning-devices kriterijumi su emisija jona i ozona svi xiaomi pro su sertifikovani ali samo mini modeli ne proizvode ozon uopste, dok veci tj snazniji, veceg cadr, emituju minimalnu, dozvoljenu kolicinu. posto imam malog psa, odabrala sam aparat koji ne emituje nimalo ozona. da uzimam uredjaj za malu sobu, birala bih tlc, dizajn je bas dobar, nekoliko modela je sertifikovano, povoljan je i filteri su dostupni. u crnoj boji izgleda kao komad namjestaja, a ne kao kanta, mini telefonska centrala ili r2d2. https://www.pccool.rs/artikal/preciscivac-vazduha-tcl-breeva-a3bw32-m226dbwificrna-----breeva-a3bw-- Javi utiske, ja planiram da uzmem neku prečišćivač, no nikako da se odlučim koji...Idem na kontrolu kod pulmologa krajem meseca pa sam planirao nju da smaram ako ima nešto pametno da posavetuje oko zagađenja.
January 10Jan 10 1 hour ago, Eleniko said: ne kapiram šta mu radi tj čime vadi čađ napolje ne bi pitao da me ne čeka na kraju sezone isti problem btw sinoć se zamalo ne podavismo drvo koje smo uneli u kuću da se u blizini peći osuši se naslonilo na peć i - zapalilo više je tinjalo nego gorelo i pravilo puno dima sreća došla žena uočila problem ja sam bio siguran da su se čunci od toplote razglavili i pomerili pa na spojevima izlazi dimčuga malo sad svi smrdimo kao goveđa pršuta iz novog pazara ali živi smo on je zagadio pola države, ti bi da zagadiš preostalu polovinu - drva za loženje se kupuju godinu unapred ili najkasnije u maju da bi, koliko toliko, stigla da se osuše do pozne jeseni...
January 10Jan 10 pa pisao sam ali nisi pratio, ovo drvo je kupljeno u avgustu 2022. godine. uvek kupim na vreme. ali za razliku od bukve i hrasta u beogradu na koje se tamo grejem, koji su smešteni u toplome podrumu i suvi ko barut ovde maslina stoji napolju, jes pokrivena najlonom ali to ne pomaže previše pri vlažnosti od 80-90%
January 10Jan 10 31 minutes ago, igoraki said: Javi utiske, ja planiram da uzmem neku prečišćivač, no nikako da se odlučim koji...Idem na kontrolu kod pulmologa krajem meseca pa sam planirao nju da smaram ako ima nešto pametno da posavetuje oko zagađenja. vazi, javljam cim vazduh bude zagadjen, juce i danas nije bio ali bez obzira na to bude prijatniji uz precisivac.
January 10Jan 10 iritira i potencijalno ostecuje pluca u zatvorenom prostoru, na otvorenom je druga stvar
January 10Jan 10 prema radovima koje sam pročitao kada me je tema interesovala koncentracija ozona koji ubija viruse i bakterije je štetna i za čoveka koncentracija ozona koja nije štetna za čoveka ne radi ništa korisno sa virusima i bakterijama isti je slučaj i sa upotrebom ozona u prečišćavanju vazduha kada su u pitanju razne organske nečistoće sa Morganom nisam saglasan u delu da je na otvorenom druga stvar hepa filter + aktivni ugalj je po meni najbolje rešenje za prečišćavanje vazduha Edited January 10Jan 10 by Sestre Bronte