Jump to content
IGNORED

Zagađenje vazduha

Ravanelli

Recommended Posts

Posted

Ne znam sta je al bilo bi lepo da potraje i tokom dana da se konacno malo prosetamo :) 

Posted

Upravo u mom kraju 26, uslo u zeleno :ziga:

Posted
2 hours ago, bloodymir said:

I to, a i vetar razneo nase djubre nekom drugom.

ali ne dovoljno daleko, da bi se problem resavao...

• Hvala 1
Posted

Ni Čačak, vetru hvala, više nije braon, sad smo uglavnom u ljubičastom, od 207-243, osim kod instituta, gde smo visoko u crvenom sa 197.  

• +1 1
Posted

Davno je pesnik rekao Duni vetre (malo preko jetre)

Posted (edited)

zna li neko treba li ici za h13 hepa filterom za preciscivac vazduha ili bi posao uradio i neki drugi?

xiaomi nesto nesto 3 ima taj filter, ali 4 tj noviji model koliko vidim ne. dyson, makar neki modeli, koristi h13, kao i zepter. ali kostaju kao dyson i zepter.

Edited by morgana
Posted

Nisam primetio da se neko žalio da noviji modeli Xiaomi prečišćivača slabije rade posao. Naprotiv. Uostalom, imaš gomilu recenzija pošto se prodaju u celom svetu pa pogledaj šta ljudi navode kao pros & cons.

Posted

kao cons navode fakat da nema filter o kome pricam. 

Posted

bas lose :sad: 

u pekingu je bilo tako do pre 4-5 godina. mi smo razmisljali da se selimo zbog klinaca, ali su kinezi krenuli planski da resavaju problem i zagadnjenje je znacajno smanjeno. oko pekinga su pozatvarali sve zagadjivace, masovno modernizovali sve kotlove koje nisu ugasili i presli na gas. prebacili su sav gradski saobracaj na elektricna vozila. znam da su seljacima oko pekinga dali podsticaje da ne pale zemljiste. najbitniji deo je sprovodjenje plana i kontrola. secam se da je bio problem rostiljati na krovu kuce u centru grada :furious4: 

do poboljsanja vecina stranaca je u stanovima, ofisima i skolama imala ociscivace vazduha koji su radili 24/7. strava i uzas je menjanje filtera i saznanje sta nasa pluca moraju da preciscavaju. 

ako je AQI 150+ nismo isli na basket, setali klince i sl. samo posao i vazne aktivnosti, kao sto je odlazak u bar na primer :lol:

• +1 1
Posted

Sve razumem, i da je ugalj blato, i da smo verovatno sami krivi zbog manjka kiše i snega, ali ko nam je ukrao vetar?

Posted (edited)

Pre će biti da je i ranije zimi bilo višednevnih perioda bez vetra, ali da to nismo primećivali jer zagađenje nije bilo toliko da vazduh bude totalno nepodnošljiv ako nema vetra nekoliko dana.

Da se zaista bitno promenila situacija s vetrom u odnosu na ranije godine, prilično sam siguran da bismo odavno slušali priče tipa "šta hoćete, ovo je zatišje vetra kakvo se viđa jednom u 1000 godina".

Edited by vememah
Posted
On 1. 1. 2025. at 11:41, SNARC said:

Sta kaze za moj Vrsac ?

Ispravno je - Svršac 

:covid19: