Hele Posted September 24 Posted September 24 (edited) 17 hours ago, Gale said: Znaš kako ja to kontam: u finalnim mečevima, naročito na kraju, igraju se sulude odbrane, jer je svima adrenalin na maksimumu. Tada - najčešće - prevagu odnose igrači koji sa loptom u rukama mogu da izmisle koš, a to su vrhunski bekovi. (Skorašnji primer: Nan, u finalu EL, a u negativnom smislu Panter, u nizu utakmica, jer nema dribling za tako nešto u kontinuitetu a stavljan je u tu ulogu). Lopta teško dođe do centra u toj krljaži, koliko god da je dominantan (primer: Tavares u finalu EL, ali ima i kontra-primer: Jokić protiv Australije). Nije ovo prirodni zakon, pa da tvrdim da će ekipa sa Hakimom, Durantom ili Novickim obavezno dunuti jer nema dominantne bekove - naravno da ne, ali mislim da tandem bekova baš dramatično povećava šanse za uspeh i da je lakše peglati nedostatak kvaliteta negde gore. U sustini to samo znaci da je dobro imati lika koji moze da izadje gore, primi loptu i ili je sutne ili udje dole i zavrsi. Tj. da moze sam da resi. No, to ne mora biti bek. Mozda u nekim nizim ligama gde su ti krila, krilni centri i centri drvna gradja. Na najvisem nivou, to mogu da rade i trojke, cetvorke i petice, ako su oni ti koji su najbolji u timu. To moze da uradi i LeBron i Durent i Bodiroga i Pedja Stojakovic i Jokic... Ne vidim da nama kao reprezentaciji, uz Jokica, donosi nesto Bogdan samo zato jer je bek. Donosi jer je vrh igrac koji igra odlicno za reprezentaciju, ali sam siguran da bi dominirali na isti nacin da uz Jokica umesto Bogdana igra prajm Pedja. LeBron i Dejvis su uzeli titulu itd. itd. Edited September 24 by Hele
zorglub Posted November 12 Posted November 12 Zašto je Vasilije Micić postao vlasnik još jedne firme: Novi detalji o stambenom projektu na Novom Beogradu Jel' Danilo Željkov sin?
Recommended Posts