Moća Posted May 17, 2020 Posted May 17, 2020 Ma samo sam se nadovezao na ironiju u tvom prethodnom postu ili mozda nije bilo ironije? Drugar je igrao basket na koledzu i dobio je "mentore" koji su sve odradjivali umesto njega. Pri tom nije bio na nekom jakom koledzu koji je poznat po basketu.
goofs Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 Doterao "Poslednji ples" do poslednje epizode, ima jako lepa prica o Stiv Keru (btw, veliki plus za njega sto ceo intervju daje u GSW majici ), i jedan kadar face Leri Birda koji je za upisati se. Kad se sve podvuce odlican serijal, ja vrlo zadovoljan, hocemo jos. Kao najveci minus serijalu bih istakao marginalizaciju Tonija Kukoca, gurnut je u drugi plan i vrlo malo pominjan, najvise u kontekstu pizdarije Dzordan-Kraus, sto je skandalozno samo po sebi. Ako i zanemarimo evropske uspehe kojih prekookeanski duduci nisu svesni, covek je bio najbolji 6ti igrac lige i odigrao je neke odlicne plejof serije (recimo tu protiv Indijane, ni pomenut nije bio). Jebo ih Stiv Ker, lik je dva puta u karijeri prebacio 10 poena u plejof utakmici.
Mil@n Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 I ja završio. @pbg12345 bi voleo da zna da sam oplakao dobar deo ove dve epizode. Ker jeste tu dobrim delom zbog warriorsa i zbog toga što je dobio po labrnji od Jordana, ali on to zna i jasno je da je veliki car od čoveka u pitanju pa ne mogu da mu uzmem za zlo. Kada Ameri nešto prave, kontam da uvek imaju u glavi USA tržište, a koga tu zabole za vižljastog Kukoča... Što je naravno nonsens al jbg. Negde sam čitao i da se smorio kada je video sebe na plakatu i da je tražio da se Kukoč tu stavi zbog zasluga. Takođe, kada se držala zdravica™ posle 5e titule, svako je morao nekom saigraču da je posveti - Ker je posvetio Kukoču. Ima mnogo dobrih momenata u ove dve epizode, tačno ću posle nekog vremena sve ponovo pogledati i hvatati beleške. - Priča kako je Jordan bio na treningu Jute dok je bio u penziji, pa mu Rasel rekao "što si se penzionisao kad mogu da te čuvam"? - "Od tada je Rasel na mom spisku" - Malone, apsolutni bog, koji posle praktično poslednje šanse za titulu ulazi u bus Bullsa i čestita svima redom. - Zanimljiv momenat da je Džekson ipak bio pozvan na još jednu sezonu, doduše, to bi bio rebuild, ali je Jordan lepo objasnio da bi svako iz tima rado prihvatio jednogodišnji ugovor da su ponuđeni. Ipak mislim da je Rajnsdorf malo hteo da zavrne slavinu. - Pipen koji za kraus kaže "greatest gm ever" - lepo. Itd, itd. Sve u svemu, Last Dance, fenomenalna reminiscencija mladosti, živeo sam, bukvalno, 90ih, za basket koji sam trenirao, Jordana i Bullse, odatle sve doživljavam i malo emotivno. Posle svega viđenog mogu samo da kažem da je MJ u mojim očima samo još veći, veći nego ikad. Njegove metode na treninzima, odnos ka saigračima i način na koji je tretirao saigrače sigurno nisu uvek bili na mestu, pitanje je samo da li cilj opravdava sredstvo, ali čovek je jebeno osvojio sve jedno finale koje je igrao, doveo do niza titula igrače koji o titulama nisu sanjali ni u najvlažnijim snovima, gomilu izgubljenih mečeva uspeo da preokrene i sam reši, i verujem da sve jedan od tih saigrača oseća pre svega ponos i čast što su uopšte imali čast da igraju sa njim, i što im je omogućio da budu NBA šampioni. Što bi rekli po Srpski - izvinite se Đuri što vas je tukao. Mora se imati u vidu jedno - ponašanje svih nas gledalaca i njegovih saigrača u vidu nekih Bušlera, Veningtona, Kerova, Simpkinsa i ostalih, ne može da se poredi ni na koji način, niti uopšte i pokušati razumeti kako i zašto se ponašao kako se ponašao najbolji košarkaš svih vremena (nesumnjivo) i sportista svih vremena (debatable). Posle viđenog jasno je da je njegov takmičarski drajv ono što ga je učinilo čudovištem kakvo je postao. Soundtrack je totalna pizdarija i sa strane režije - fenomenalno je sve urađeno. Muzika mi je vrhunska, mislim na onu koja se prožima kroz ceo serijal u uvodnoj, odjavnoj špici i sl. Uopšte. ima mnogo detalja u režiji koji priču dižu na visok nivo. Poster koji moram da nađem:
goofs Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 26 minutes ago, Mil@n said: Ker jeste tu dobrim delom zbog warriorsa i zbog toga što je dobio po labrnji od Jordana, ali on to zna i jasno je da je veliki car od čoveka u pitanju pa ne mogu da mu uzmem za zlo. Kada Ameri nešto prave, kontam da uvek imaju u glavi USA tržište, a koga tu zabole za vižljastog Kukoča... Što je naravno nonsens al jbg. Negde sam čitao i da se smorio kada je video sebe na plakatu i da je tražio da se Kukoč tu stavi zbog zasluga. Takođe, kada se držala zdravica™ posle 5e titule, svako je morao nekom saigraču da je posveti - Ker je posvetio Kukoču. Ma da, naravno, nista ne zameram Keru, skroz je na mestu i vrlo iskren u vezi svega sto je pricao. Zamerka je upucena producentima/reziserima, ili ko je vec taj sto sastavlja pricu. Mislim ono, ako ti je potrebno da mamis klincadiju da gleda serijal o najvecem svih vremena time sto ces da guras trenera Stefa Karija u prvi plan, onda da ga jbes.
omiljeni Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 13 hours ago, Moća said: Ma samo sam se nadovezao na ironiju u tvom prethodnom postu ili mozda nije bilo ironije? Drugar je igrao basket na koledzu i dobio je "mentore" koji su sve odradjivali umesto njega. Pri tom nije bio na nekom jakom koledzu koji je poznat po basketu. nisam bio ironičan i mislim da se oko toga dosta preteruje. verovatno je to cvetalo u 90s i na početku 00s, kada je college sport počeo da generiše ogromnu lovu, ali od tada je zbog takvih stvari bilo bezbroj skandala i mnogo škola je dobilo po prstima, mnogo ljudi je izgubilo svoj odlično plaćen (a u suštini lezi lebe da te jedem posao) jer su plaćali po 50-100$ tim "mentorima" da rade domaću zadaću za sportiste. I bile su istrage protiv powerhouse programa. UNC je imao taj sistem samo ti daj 20 pts svako veče a ispiti na nekom izmišljenom smeru će se sami polagati, ali im je NCAA stao zavrat. Krupne glavonje u boardu škole, dekan i finansijeri sigurno vole kad njihov tim rastura u fudbalu ili basketu i kad kaplje i sa te strane, ali to štelovanje ocena za sportiste može doneti možda par dodatnih pobeda u toku sezone, a gubitak usled skandala se meri u milionima, a na duži rok i desetinama i stotinama miliona. Danas se dešava da treneri benčuju najbolje igrače zbog lošeg uspeha u školi. Renome škole koji se gradi od 1700 i neke, je ipak bitnija stvar od par pobeda basket tima u toku sezone. Na kraju krajeva, NCAA jesu i ljudi kao što je Zion, ali je NCAA i tim od 20-30 riba koje trče sa onim mrežicama za leptire i igraju lacrosse, i gimnastičarke i plivači. Pola miliona studenata je u tom sistemu. Ako div1 u basketu ima recimo 300 timova, to je preko 4000 igrača od kojih će možda 100 dobiti priliku da se bavi profesionalnom košarkom. Ogromna većina njih tamo je zbog obrazovanja, a ovo o čemu pričamo su ipak samo pojedinačni incidenti.
goofs Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 Jedan zanimljiv detalj vezan za ovaj sut koji su napomenuli i u poslednjoj epizodi. Pisem u spolier posto mozda neko nije gledao pa ne zna sta ce da se desi Spoiler Bukvalno dva crvena igraca na slici su u stanju da daju kos samostalno - MJ i Kukoc. Pipen je u ovom trenutku bez pola ledja, Ker ume ako mu das na tacnu a Rodman je lutrija. Da je bilo tajmauta, da je mogla da se nacrta odbrana bilo bi tu nekog teskog udvajanja na racun ovih sto se slepaju, mozda cak i do te mere da forsiras Pipena da zavrsava, pa ako tako kljakav pogodi onda jbg. Ali ne lezi vraze, zna Fil za jadac i nece da trazi 'maut.
theanswer Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 stali su u napad sa najboljim mogućim spejsingom ali opet mi je nekako wtf da nisu ranije udvojili, bio je ozbiljan prostor kad je rodman protrčavao dole da se udvoji, bilo je desetak sekundi do kraja, ako ništa nateraš rodmana da šutira penale. mislim lako je pričati..
Amos Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 A i Bruklinski dobio odgovor šta MJ sluša u slobodno vreme.
Бруклинский Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 (edited) 4 hours ago, Mos said: A i Bruklinski dobio odgovor šta MJ sluša u slobodno vreme. Da, ladno Kenny Lattimore, nikad cuo za njega, pa kad sam guglao video sam da je neki R'n'B, jazz, soul i gospel muzicar Sve u svemu, odlican je dokumentarac, ove dve zadnje epizode su dosle kao slag na tortu posto sam ih cekao nedeljama jos od onih procurelih epizoda, lepo je sto se ponovo pojavila Carmen Electra, super je bio i mladjani Leonardo DiCaprio, a najzanimljiviji od svega je bio prvi i originalni pizzagate, uopste nisam znao za tu pricu. Steta samo sto se Jordan kasnije ponovo vratio u NBA, onaj zadnji pobedonosni kos protiv Jute je bio najbolji moguci oprostaj jedne takve legende. Edited May 19, 2020 by Бруклинский
zgembo Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Ovu fotku sam prvi put video u nekom SI specijalu iz '98 ili '99 o Džordanu i Bulsima, sećam se da sam gledao lica ovih iza koša, i shvatio kako izgleda čovek koji zna da nailazi neminovno. I da, najjača su mi bila dva klinca u dresu Bulsa sa raširenim rukama ...
Gojko & Stojko Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Sećam se kako sam bio ljut gledajući petu utakmicu finala '98 kad su na kraju dali loptu Džordanu a ne Kukoču koji je u prethodnom napadu pogodio trojku i dao im šansu za pobedu (Džordan je završio tu utakmicu sa 28 poena, Kukoč sa trideset, evo statistika sa te utakmice ovde), pri čemu je Džordan šutirao katastrofalno. Mislim, jasno mi je bilo kakav je pecking order, ali opet - tog trenutka sam bio ubeđen da su imali šansu da pobede u Čikagu, a da im pobeda u Solt Lejk Sitiju nije baš toliko sigurna. Tada nisam znao za priču o pobedonosnom šutu Kukoča u trećoj utakmici plej ofa 1994. protiv Njujork Niksa, koju su sada prikazali u jednoj od prethodnih epizoda. Nakon gledanja ove serije, gde Pipen kaže da zna koliko je to bilo pogrešno, ali da bi u toj situaciji ponovo tako postupio, shvatam da je bilo apsolutno nemoguće da u toj 5. utakmici finala 1998. lopta ne ide na Džordana nego na Kukoča. Mali komentar na to zašto se Ker u seriji pojavljuje više od Kukoča (osim toga što je Džordanu uzvratio na podjebavanje udarcem u grudi na koji je Džordan neobuzdano odgovorio pesnicom u l ice, i što mu je kao i Džordanu otac ubijen vatrenim oružjem) - pored Paksona, Ker je jedini koji je osim Džordana odlučivao na kraju, i to na očiglednu najavu Džordana (videli ste kako je Džordan čak najavio da će da mu doda loptu skrivajući se iza Getorejda, da ga ne bi slučajno videli na TV). Ovakvi momenti su osnova Džordanovog mita (od NCAA finala protiv Juinga i ekipe) i cele serije. I još jedan komentar -- pritisak medija na sve njih a posebno na Džordana je bio neverovatan, nisam imao pojma do koje je to mere išlo. Dve scene su mi za to posebno indikativne - Rodman koji kaže da nikad nije imao problema sa igranjem košarke koje je lako, ali da ne može da podnese čitav cirkus i proseravanje koje počinje posle utakmice (ovo i pored toga što sam negde u to vreme pročitao njegovu knjigu "Bad As I Wanna Be" gde je govorio o hipokriziji saigrača iz San Antonija koji su ga gledali sa visine kao ludaka, a onda šenili kad se pojavi sa Madonom i znao njegov stav), i Džordan koji leži na kauču u hotelskoj sobi i puši tompus i priča koliko je njegov život na kome mu čitav svet zavidi zapravo dosadan i naporan. SaE
goofs Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Pa ta akcija u petoj utakmici je crtana za Kukoča, to su rekli i Fil i Kukoč sam, a i vidi se njegova kretnja ka lopti u trenutku kad ćelavi uleće po nju. Što je tako ispalo - ko zna, dal Harper nije video pravi trenutak za pas iz auta ili akcija nije potpuno uspela.
Amos Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Jordan kao vlasnik je suviše visoko da ga boli kurac za bilo šta, ali me zanima da li mu je malo jasnije ono da organizacije osvajaju titule. Znam da Lebronu jeste
Recommended Posts