harper lee Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 7 minutes ago, levi said: osnovna stvar na kojoj je počivala Radonjina Zvezda i zahvaljujući kojoj je pobeđivala skuplje timove sa boljim igračima je domaća baza, koja zna sistem ovo sad se pretvorilo u one legionarske Valensije i Makabije koje je Radonjina Zvezda rutinski odrađivala Ta baza je gubila utakmice sa po 30 razlike dok nije dosao zli stranac Kvinsi Miler i preokrenuo sezonu. Stvar je jasna, mi uglavnom ne mozemo da zadrzimo najbolje domace igrace i za ekstra kvalitet nam je neophodno da imamo nekoliko stranaca koji ce da vuku kad je najpotrebnije. Partizan iz poslednje F4 sezone je jos drastciniji primer, bez Boa, Veselog, Marica i Robertsa tesko da imali jednu pobedu u Evroligi, s njima su otisli na F4. Uvek je dobro imati tu jaku bazu domacih igraca ali kad tebi igraci poput Dangubica, Mitrovica, Marinkovica, Stimca, Simonovica, da i ne pominjem Nogdanovica, Gudurica, Lucica, Jovica, Micica, Teodosica ili Kalinica, igraju u inostranstvu za pare koje ili ne mozes da priustis ili za iste pare mozes da dovedes boljeg stranca, onda nemas cemu da se nadas previse od domacih igraca. Sto se trenutnih stranaca tice, mozda je jedino mogao da se propusti Derik Braun ali kapiram da je kostao malo pa se islo na varijantu velikog rizika i velike potencijalne koristi. Odzo, Beron, Stratos, Djenka i Faje su igraci koji daju sve od sebe za klub i malo je glupo nazivati ih legionarima, Gist i Lorenzo su kvalitetni igraci na pozicijama na kojima trenutno nemamo drugo resenje. Kontaktirali smo mi i Jovica i Pefija, samo su se nasmejali na ponudu, Kuzmica smo vratili ne bismo li ga opravili. Ta baza o kojoj ti govoris (Jovic, Micic, Guduric, Simonovic, Dangubic, Kalinic, Mitrovic) nije otisla jer ih je neko oterao, svi su otisli za boljim ugovorima osim Mitrovica kojeg su unistile povrede. Pravo pitanje je zasto ne uspevamo da ponovo skupimo tu bazu i zasto se prica svela na tri slova (Dobric, Simanic, Davidovac) od kojih se moze nesto ocekivati, plus Kuzmic i Lazic. Na to pitanje za sada nemaju odgovor ni Zvezda, ni Partizan, ni Mega koja moze da dovede i oblikuje svakog domaceg talenta. Super je ta ideja da se imaju domaci igraci ali se nemaju, to nije do prvog tima vec do toga kako se radi s prospektima.
harper lee Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 16 minutes ago, Djolle said: Bio je u medjuvremenu jos jedan F4 i to samo sa domacim igracima... I to je bilo pre vise od 20 godina. Nemojte da se zavaravamo tim pricama, to je davna proslost.
pacey defender Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 18 minutes ago, Djolle said: Bio je u medjuvremenu jos jedan F4 i to samo sa domacim igracima... i jos dva cetvrtfinala EL.
Djolle Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 4 minutes ago, pacey defender said: i jos dva cetvrtfinala EL. I jos jedno finale kupa koraća, onog evropskog... Jeste sve bilo davno, ali poenta je da mi se ne svidja put kojim su krenuli i Zvezda i Partizan, a to je da su prakticno odustali od razvoja domaćih igrača i vise od pola tima im cine stranci.
BWA Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 3 minutes ago, Djolle said: I jos jedno finale kupa koraća, onog evropskog... Jeste sve bilo davno, ali poenta je da mi se ne svidja put kojim su krenuli i Zvezda i Partizan, a to je da su prakticno odustali od razvoja domaćih igrača i vise od pola tima im cine stranci. to bi onaj mes verona?
SNARC Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Just now, BWA said: to bi onaj mes verona? Sa Majkom Jucolinjom
pacey defender Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 47 minutes ago, Djolle said: I jos jedno finale kupa koraća, onog evropskog... Jeste sve bilo davno, ali poenta je da mi se ne svidja put kojim su krenuli i Zvezda i Partizan, a to je da su prakticno odustali od razvoja domaćih igrača i vise od pola tima im cine stranci. Slazem se generalno. Ali mi se cini da nasi nisu nuzno poceli da preferiraju strance, koliko je domaca baza igraca ogranicena i skuplja.
čekmeže Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 5 hours ago, nautilus said: ako je ovo rekao onda je jasno da smatra da je to njegov privatni klub. dobro, mene nece videti u hali. ima sad repka sa kokoskovim za gledanje. Čovek je privatnik, on tako razmišlja. Gde je Filip radio kao bankarski službenik?
harper lee Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 4 minutes ago, čekmeže said: Čovek je privatnik, on tako razmišlja. Gde je Filip radio kao bankarski službenik? Na zalost nigde, bavi se kosarkom.
Ratamahatta Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Negde sam procitao, ne secam se gde... 'Deca bogatih roditelja uglavnom vole skupa kola, prostitutke i kokain, na nasu zalost Filip voli kosarku.'
Milosh76 Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 22 minutes ago, Jozef K. said: Pa umesto Lorenca. Izgleda da ne ide ni Braun ni Malecki, nego dolazi treci plej
Recommended Posts