aram Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 To vino u lindi srpskoj ni zakurac nije, ja da ti kažem
renne Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 7 minutes ago, aram said: To vino u lindi srpskoj ni zakurac nije, ja da ti kažem ova ne valjaju? ja nemam pojma, pošto ne pijem
nisam ja Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Ma ovo za tristapedes kinti zakiva garant. Samo ufatiš nožicu I isturiš malić.
banatjanin Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Alzaški rizling i onaj Kaor (Cahors, levo na flajeru) bi mogli da budu upotrebljivi. Ne vidim jasno, ali rizling je verovatno polusuv, dok je Kaor verovatno od malbeka. Oba su sa istaknutom generičkom apelacijom, pa verovatno imaju neki osnovni nivo kvaliteta. Usput, ovog leta se nakratko pojavilo špansko belo vino iz Ruede, odlično, potpuni mamojeb za 500 kinti. Imalo ženu na etiketi, možda i nađem, fotkao sam.
renne Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 2 minutes ago, banatjanin said: Alzaški rizling i onaj Kaor (Cahors, levo na flajeru) bi mogli da budu upotrebljivi. Ne vidim jasno, ali rizling je verovatno polusuv, dok je Kaor verovatno od malbeka. Oba su sa istaknutom generičkom apelacijom, pa verovatno imaju neki osnovni nivo kvaliteta. Usput, ovog leta se nakratko pojavilo špansko belo vino iz Ruede, odlično, potpuni mamojeb za 500 kinti. Imalo ženu na etiketi, možda i nađem, fotkao sam. klikni, povećaće se detalji
kud u maglu Simoviću Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 30 minutes ago, aram said: To vino u lindi srpskoj ni zakurac nije, ja da ti kažem
Frank Pembleton Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Alzaški rizling i onaj Kaor (Cahors, levo na flajeru) bi mogli da budu upotrebljivi. Ne vidim jasno, ali rizling je verovatno polusuv, dok je Kaor verovatno od malbeka. Oba su sa istaknutom generičkom apelacijom, pa verovatno imaju neki osnovni nivo kvaliteta. Usput, ovog leta se nakratko pojavilo špansko belo vino iz Ruede, odlično, potpuni mamojeb za 500 kinti. Imalo ženu na etiketi, možda i nađem, fotkao sam. Šta je "generička apelacija"?To neki pravni termin? ... Shiit has hit the fan...
gospa buba Posted September 25, 2019 Author Posted September 25, 2019 Šta je "generička apelacija"?To neki pravni termin? ... Shiit has hit the fan... [emoji38]ol:posle grinfildera sve je moguce sent from bubamoto
banatjanin Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Izvinite, ideja je bila da budem od koristi. Franče, predugo je za objasniti ovde, ali, recimo, apelacija = garantovana oznaka porekla. Da bi je vinari dobili i istakli na vinu, moraju da poštuju neka pravila i neki nivo kvaliteta. Generička je opšta, koja obuhvata celu jednu regiju (ceo Cahors npr) i ima najlabavija pravila. Na boci bi trebalo da piše Appellation Cahors Controle (ili Protégé)
Frank Pembleton Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Nemoj da se izvinjavaš, no ne znamo jbga... ... Shiit has hit the fan...
aram Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 11 minutes ago, banatjanin said: Izvinite, ideja je bila da budem od koristi. Franče, predugo je za objasniti ovde, ali, recimo, apelacija = garantovana oznaka porekla. Da bi je vinari dobili i istakli na vinu, moraju da poštuju neka pravila i neki nivo kvaliteta. Generička je opšta, koja obuhvata celu jednu regiju (ceo Cahors npr) i ima najlabavija pravila. Na boci bi trebalo da piše Appellation Cahors Controle (ili Protégé) Kod italijana D.O.C.? Denominazione di origine controllata
banatjanin Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Da, ali čini mi se da DOC kod Italijana (paradoksalno) ponekad garantuje više nego AOC kod Francuza. U svakom slučaju, Francuzi su baš zamršeni, jer uz more apelacija i podapelacija imaju i sistem klasifikacija (ono Grand i Premier Cru) koji se opet razlikuje od regije do regije i od sela do sela.
Jumanji Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Da ne eksperimentisem onda, da se drzim domacih podrumcica. Sirevi me zanimaju. Probao neko nesto ranije?
maheem Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 3 hours ago, Moća said: A za vino niko nista? Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk A brate kupi neka pa nam ti kazi
Haralampije Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 On 25.9.2019. at 21:21, nisam ja said: Ma ovo za tristapedes kinti zakiva garant. Samo ufatiš nožicu I isturiš malić. +1 bez zelje da probam
Recommended Posts