InvisibleLight Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 Umalo da uzmem danas tu budzu, zbog foruma, povodljiva vazda bila Onda se setim da mi je vrlo slican osecaj pojesti to voce umesto popiti Cemy sluzi ono kuhalo za jaja,vjel brze nwgo u loncu?
Frank Pembleton Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 Videh pre neki dan marinirana rebarca,Jel probao neko? ... Shiit has hit the fan...
InvisibleLight Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 29 minutes ago, renne said: Nije Znaci besmislica.. Kupila drugi put kuvane leblebije 500gr u tegli, prosle mi trajale skoro 2 nedelje, ignorisem ono 'po otvaranju iskoristiti u roku 3 dana'
djeneralche Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 Ako volis meko kuvana jaja bez da razmisljas koliko treba da se kuvaju, nije.
Valk Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 (edited) Kakav tačno problem imate sa regularnim cediljkama citrusa pa vam je neophodna ova skalamerija? Edit: svašta i ja pitam kad je moj kum teglio to čudo iz Istanbula da bi cedio nar, pa recimo, dva puta godišnje Edited August 15, 2019 by Valkyrie
namenski Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 3 minutes ago, Valkyrie said: moj kum teglio to čudo iz Istanbula da bi cedio nar, pa recimo, dva puta godišnje Za kako treba ocediti nar, ni jedna muka nije teska
Valk Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 Od kako sam (uz pomoć YouTubeta) savladala tehniku čišćenja nara za dva minuta, jedem semenke supenom kašikom, zabole me za sok.
namenski Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 1 minute ago, Valkyrie said: Od kako sam (uz pomoć YouTubeta) savladala tehniku čišćenja nara za dva minuta, jedem semenke supenom kašikom, zabole me za sok. Daj link za tu tehniku, muka me hvata kad pomislim, sebe jos i nahranim nekako... Ali - sto se soka tice - gresis
Valk Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 Najpre malo zarolaš nar po tvrdoj podlozi. Odsečeš mu vrhove plitko, onda nožem isto plitko zasečeš po ivicama komora. Tako zasečen nar uroniš u vanglu sa hladnom vodom i pod vodom ga rukama razdvojiš, semenke same ispadaju. Onda pokupiš ako ima opni jer isplivaju na površinu, ocediš vodu i jedeš semenke kašikom. Postaviću kad nađem dobar video. Sok je strava ali samo ako ga platim 10 lira na Sultan-ahmetu i eksiram.
namenski Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 1 minute ago, Valkyrie said: Najpre malo zarolaš nar po tvrdoj podlozi. Odsečeš mu vrhove plitko, onda nožem isto plitko zasečeš po ivicama komora. Tako zasečen nar uroniš u vanglu sa hladnom vodom i pod vodom ga rukama razdvojiš, semenke same ispadaju. Onda pokupiš ako ima opni jer isplivaju na površinu, ocediš vodu i jedeš semenke kašikom. Postaviću kad nađem dobar video. Jedva cekam da probam, puna mi avlija nara, najveci deo propadne. A i smokve mi na nos izasle 3 minutes ago, Valkyrie said: Sok je strava ali samo ako ga platim 10 lira na Sultan-ahmetu i eksiram. Ma kakav Sultan, imam neku napravu lokalno-arheoloskog tipa, moram to da resim nekom efikasnom presom.
ivy Posted August 16, 2019 Posted August 16, 2019 ja imam aparat za kuvanje jaja star jedno 40god,donela tetka iz Njemacke...nikad ga nisam iskoristila..manje mesta zauzima mali kuhinjski sat/alarm koji navijem na 3,4 ili 5min za meko kuvana jaja
Valk Posted August 16, 2019 Posted August 16, 2019 18 hours ago, namenski said: puna mi avlija nara, najveci deo propadne. samo bahato sa sirotiljom, neka te
Frank Pembleton Posted August 16, 2019 Posted August 16, 2019 Ali kopernikus ih pobedio na buvljaku! ... Shiit has hit the fan...
Recommended Posts