April 14Apr 14 5 minutes ago, Spooky said:Jeste li primetili da Lidl u zadnjih 2 meseca ima probleme sa uvozom nekih proizvoda. I ne mislim ono u katalozima "zbog logističkih problema" što su imali oduvek, već baš po prodavnicama ostave obaveštenje da ne mogu da uvezu proizvod xx i da će biti neki domaći zamenski proizvodi.Primetio sam da to kači Nemački puter, neke pudinge i mlečne proizvodeNeke nove carine? Čudno mi jer primećujem da se i dalje uvozi iz BiH u toj kategorijiDobili su zabranu da uvoze određene proizvode. Između ostalog i mlečne proizvode iz Nemačke jer su bolji i jeftiniji pa država štiti Imlek.
April 14Apr 14 Ne iz cele EU.U Lidlu fale neki nemački mlečni proizvodi (npr. krem sirevi), ali su se nedavno pojavili neki povoljni poljski kačkavalji po 1000 ili 1200 din/kg u pakovanjima od 250 g i 500 g.Poljska i Nemačka su zemlje iz kojih se mleko najviše uvozi u Srbiju, iako nisu jedine. Međutim, od 21. januara uvoz mleka iz Nemačke je zabranjen rešenjem ministra poljoprivrede Aleksandra Martinovića. Međutim, ne radi se o ekonomskom potezu, već odluci donetoj zbog toga što se u Nemačkoj pojavila zarazna bolest slinavka i šap, pa je zabrana uvoza preventivna mera kako se ta bolest ne bi pojavila i kod nas. Pored mleka i mlečnih proizvoda, zabranjen je uvoz iz zemalja pogođenih tom bolešću i mesa i proizvoda od mesa, žive stoke, drugih proizvoda životinjskog porekla, kao i prevoznih sredstava za prevoz životinja.https://www.nin.rs/ekonomija/vesti/67342/kriza-u-proizvodnji-i-otkupu-osnovne-zivotne-namirnice-mleko-u-zacaranom-krugu Edited April 14Apr 14 by vememah
April 14Apr 14 1 minute ago, vememah said:Ne iz cele EU. U Lidlu fale neki nemački mlečni proizvodi (npr. krem sirevi), ali su se nedavno pojavili neki novi poljski kačkavalji.https://www.nin.rs/ekonomija/vesti/67342/kriza-u-proizvodnji-i-otkupu-osnovne-zivotne-namirnice-mleko-u-zacaranom-krugu+ Dosta proizvoda iz Austrije menja nemačke a neki nemački se bukvalno samo properu kroz Austriju i uvezu ali po većoj ceni.
April 14Apr 14 37 minutes ago, Svemir Zeka said:Nema mojih onih bezšećernih pudinga. Popizdela sam. Sad samo Zbregov, što je skuplje.imaš one imlekove na bazi surutke i proteina, bez dodatog šećera. meni zakoniti i ti i imlek protein šejkovi, pogotovo kad sam provalio da mi taj proteinski udar ozbiljno obara šećer kada prethodno prećeram s nečim drugim... ne znam jel lidl bio jeftiniji ali ovo je solidan proizvod, mogu to da tvrdim sad kad sam video koje sralje prodaje ozbiljna grčka samiška u tom domenu.apropo sireva čuvajte pare za leto u grčkoj, AB prodaje vrh kritske gravijere 9-10e kg, bolje od duplo skupljih pirotskih kačkavanja iz škole koji su preslani a sličan sir inače. Edited April 14Apr 14 by Eleniko
April 14Apr 14 2 hours ago, Eleniko said:imaš one imlekove na bazi surutke i proteina, bez dodatog šećera. meni zakoniti i ti i imlek protein šejkovi, pogotovo kad sam provalio da mi taj proteinski udar ozbiljno obara šećer kada prethodno prećeram s nečim drugim... ne znam jel lidl bio jeftiniji ali ovo je solidan proizvod, mogu to da tvrdim sad kad sam video koje sralje prodaje ozbiljna grčka samiška u tom domenu.apropo sireva čuvajte pare za leto u grčkoj, AB prodaje vrh kritske gravijere 9-10e kg, bolje od duplo skupljih pirotskih kačkavanja iz škole koji su preslani a sličan sir inače.Da, ovi su isto skroz neslatki i ok im je sastav bio. Cena kao običan puding, a onako poveći. Uzmem povremeno sad i te, ne jedem ih baš prečesto.
April 16Apr 16 Ima u Lidlu cuvena Dubai cokoloada, ja uzeo da probam, cena prava sitnica 600 din / 100 g.I stvarno je super, to je valjda kadaif sa pistacima i cokoladom.Takodje je odlican namaz od maslina i citrusa, preporuka.