Monday at 15:262 days 5 minutes ago, Spooky said:Jeste li primetili da Lidl u zadnjih 2 meseca ima probleme sa uvozom nekih proizvoda. I ne mislim ono u katalozima "zbog logističkih problema" što su imali oduvek, već baš po prodavnicama ostave obaveštenje da ne mogu da uvezu proizvod xx i da će biti neki domaći zamenski proizvodi.Primetio sam da to kači Nemački puter, neke pudinge i mlečne proizvodeNeke nove carine? Čudno mi jer primećujem da se i dalje uvozi iz BiH u toj kategorijiDobili su zabranu da uvoze određene proizvode. Između ostalog i mlečne proizvode iz Nemačke jer su bolji i jeftiniji pa država štiti Imlek.
Monday at 16:132 days Ne iz cele EU.U Lidlu fale neki nemački mlečni proizvodi (npr. krem sirevi), ali su se nedavno pojavili neki povoljni poljski kačkavalji po 1000 ili 1200 din/kg u pakovanjima od 250 g i 500 g.Poljska i Nemačka su zemlje iz kojih se mleko najviše uvozi u Srbiju, iako nisu jedine. Međutim, od 21. januara uvoz mleka iz Nemačke je zabranjen rešenjem ministra poljoprivrede Aleksandra Martinovića. Međutim, ne radi se o ekonomskom potezu, već odluci donetoj zbog toga što se u Nemačkoj pojavila zarazna bolest slinavka i šap, pa je zabrana uvoza preventivna mera kako se ta bolest ne bi pojavila i kod nas. Pored mleka i mlečnih proizvoda, zabranjen je uvoz iz zemalja pogođenih tom bolešću i mesa i proizvoda od mesa, žive stoke, drugih proizvoda životinjskog porekla, kao i prevoznih sredstava za prevoz životinja.https://www.nin.rs/ekonomija/vesti/67342/kriza-u-proizvodnji-i-otkupu-osnovne-zivotne-namirnice-mleko-u-zacaranom-krugu Edited Monday at 16:152 days by vememah
Monday at 16:212 days 1 minute ago, vememah said:Ne iz cele EU. U Lidlu fale neki nemački mlečni proizvodi (npr. krem sirevi), ali su se nedavno pojavili neki novi poljski kačkavalji.https://www.nin.rs/ekonomija/vesti/67342/kriza-u-proizvodnji-i-otkupu-osnovne-zivotne-namirnice-mleko-u-zacaranom-krugu+ Dosta proizvoda iz Austrije menja nemačke a neki nemački se bukvalno samo properu kroz Austriju i uvezu ali po većoj ceni.
Monday at 16:302 days Nema mojih onih bezšećernih pudinga. Popizdela sam. Sad samo Zbregov, što je skuplje.
Monday at 17:092 days 37 minutes ago, Svemir Zeka said:Nema mojih onih bezšećernih pudinga. Popizdela sam. Sad samo Zbregov, što je skuplje.imaš one imlekove na bazi surutke i proteina, bez dodatog šećera. meni zakoniti i ti i imlek protein šejkovi, pogotovo kad sam provalio da mi taj proteinski udar ozbiljno obara šećer kada prethodno prećeram s nečim drugim... ne znam jel lidl bio jeftiniji ali ovo je solidan proizvod, mogu to da tvrdim sad kad sam video koje sralje prodaje ozbiljna grčka samiška u tom domenu.apropo sireva čuvajte pare za leto u grčkoj, AB prodaje vrh kritske gravijere 9-10e kg, bolje od duplo skupljih pirotskih kačkavanja iz škole koji su preslani a sličan sir inače. Edited Monday at 17:112 days by Eleniko
Monday at 19:492 days 2 hours ago, Eleniko said:imaš one imlekove na bazi surutke i proteina, bez dodatog šećera. meni zakoniti i ti i imlek protein šejkovi, pogotovo kad sam provalio da mi taj proteinski udar ozbiljno obara šećer kada prethodno prećeram s nečim drugim... ne znam jel lidl bio jeftiniji ali ovo je solidan proizvod, mogu to da tvrdim sad kad sam video koje sralje prodaje ozbiljna grčka samiška u tom domenu.apropo sireva čuvajte pare za leto u grčkoj, AB prodaje vrh kritske gravijere 9-10e kg, bolje od duplo skupljih pirotskih kačkavanja iz škole koji su preslani a sličan sir inače.Da, ovi su isto skroz neslatki i ok im je sastav bio. Cena kao običan puding, a onako poveći. Uzmem povremeno sad i te, ne jedem ih baš prečesto.