Jump to content
IGNORED

Be i Ha

Tihajeza

Recommended Posts

Posted (edited)

Trebava

tmp-1691843324224_1080x19203.thumb.jpg.17cf0b0eb236623e582ccc6359845051.jpg

tmp-1691843324381_1080x19202.thumb.jpg.04d520294cba5d105a02921760e69eee.jpg

tmp-1691843324709_1080x1920.thumb.jpg.1ce6da820d06f4931735bf518eb40f79.jpg

Edited by bags
  • +1 3
  • Wub 1
Posted

ja trazila gde se kupati u Trebinju,posto od Trebisnjice trnu noge a mi kupamo se po svim rekama i planinskim jezerima na koje naidjemo ali ono je stvarno jako,jako hladno... i nadjem Stapove na Susici..nismo dobro slikali to..odlicno je..reka je planinska sa slapovima,moze se skakati sa njih ili se masirati pod vodopadom, i pregradama pa ima i kao jezeraca a nizvodno ima i jezero

plazice su divlje i male a ekipa raznolika pa kako kada imate srece..ili nesrece..

img_2156.jpg

img-1010.jpg

img-b010.jpg

• +1 6
  • Wub 1
  • 10 months later...
Posted

Sramim se priznati ali ja sam sad prvi put bila u Sarajevu

Pa kako je predivno :wub:..preljepo,prekrasno :wub:

bas fin grad..kosmopolitski...bili i u zavucenim delovima,bas svuda njuskali..pravo fin :wub:

• +1 1
  • 3 weeks later...
Posted

U okviru zelje da malo bolje upoznam bivsu Jugoslaviju, izveo sam dvodnevno putovanjce na netipicnoj destinaciji, severoistocnoj Bosni. Glavni povod je bio odlazak u Doboj, sa kojim nemam nikakve rodbinske veze, ali neke druge okolnosti me vezuju za taj grad, a nisam bio od nizih razreda osnovne skole, recimo 1988. Kakogod, meni je to jedno simpaticno mesto. Ima tvrdjava, kakvih zapravo ima dosta po severnoj Bosni (Tesanj, Gradacac, itd), omanja carsija, ali meni je zapravo najsarmantniji noviji deo grada. Kad bi bilo takmicenje za najtipicniji SFRJ grad do 50K ljudi, mislim da bi Doboj bio top 3. Urbanisticki sasvim solidno izveden, nema onu turbo atmosferu, jako lep i pitom predeo, a i nalazi se gotovo u sredini trougla koji cine Beograd, Zagreb i Sarajevo. Naravno, pre rata je bio i etnicki jako izmesan. Takodje mi se cini da je jedan od gradica gde se desio znacajan povratak izbeglica. 

Brcko lepuskast gradic, sasvim pristojan istorijski centar grada, a Trg Mladih podseca na Vojvodinu. Ocekivao sam da su bolje iskoristili izlaz na reku (to je zasto sto grad povezujem sa Sejranovicem i njegovim knjigama), ali moze to mnogo bolje. Cinjenica da je to distrikt implicira svakakve bizarnosti, pa su tako spomenici palim srpskim, hrvatskim i bosnjackim vojnicima u poslednjem ratu su prakticno jedan pored drugog i svi su dobro ocuvani. 

Oba grada su mi se pak ucinili nekako praznjikavi, ali mozda je to ukupni efekat vrucine, vikenda i godisnjih odmora.

• +1 1