Jump to content
IGNORED

K1


Grunf

Recommended Posts

Quote

Kreće sa radom TV K1: Državni pokušaj neutralisanja N1
U sedištu Adria medija grupe, u garaži Vlajkovićeve 8, uveliko se gradi nekoliko TV studija, a kako nezvanično saznajemo, sa te adrese će od aprila početi da se emituje program televizije koja će se zvati K1.


On će biti u ponudi Telekomovog kabla, na broju jedan, što bi trebalo da predstavlja pandan SBB-ovom N1. Ovo su nezvanične informacije do kojih smo došli iz više izvora, jer ni Adria medija grupa, niti Telekom, nisu želeli da potvrde niti da demantuju da novi vlasnik Kurira Igor Žeželj pokreće televiziju koja će se emitovati preko državnog kablovskog operatera.

Veo tajne koji prati sve poslovne transakcije Telekoma koji već nekoliko meseci kupuje manje kablovske operatere, a potom slede naizgled nevezane kupovine medija, samo produbljuju sumnju da vlast preko državne firme pokušava da uđe u što veći broj medija i tako utiče na njihovu uređivačku politiku.

O pokretanju TV K1 koji bi trebalo da bude glavna konkurencija N1, programski urednik ove televizije, Jugoslav Ćosić, saznao je iz medija, takođe kao nezvaničnu informaciju.

– Svaka konkurencija je dobrodošla, ako je profesionalna i ako je izgrađena na tržištu – rekao je Ćosić za Danas.

Predsednik NUNS-a Slaviša Lekić kaže da je priča o formiranju K1 televizije, novog poduhvata Adria medija grupe, izdavača Kurira, „čiji se pravi vlasnik ne krije iza generalija u APR-u, samo malena puzla ovog medijskog horor mozaika“.

– Da li iko danas ima dilemu zašto je Vučić onomad, „pod pritiskom naroda“, odustao od prodaje Telekoma ili zašto je godinama trajala ona žestoka, prljava i bljutava bitka oko toga ko će više imati uticaja u Kuriru, vlast ili vlasnici? Izgleda da ni mašta Džordža Orvela, književnika proroka, nije bila toliko bezgranična: čak ni čovek koji je pre nekoliko decenija vrlo jasno sagledao ono što će se danas dešavati, nije mogao da predvidi da postojati zemlja u kojoj će jedna vlast, jedne partije i jednog čoveka, beskompromisno kontrolisati kompletnu razmenu informacija, ne samo na medijskoj sceni, nego generalno u okvirima granica koje kontrolišu – ocenjuje Lekić za Danas. Prema njegovim rečima, posle ove najnovije akvizicije, s obzirom da je ranije već pazario Kopernikus, Radijus vektor i Avkom, „bilo bi sasvim u redu da se Telekom preimenuje u Avkom i tako i formalno ozvaniči totalnu medijsku opresiju od strane države“.

– Potpuno je na mestu sumnja da će nam takav Avkom u budućnosti uskraćivati pravo da gledamo bilo šta što je u opoziciji istini ustanovljenoj u odajama na Andrićevom vencu – zaključuje Lekić.

Osim K1, Adria medija grupa planira da pokrene još četiri kanala i to – ruska. Jedan će biti dečiji, dok će ostali biti informativni. Sve ove navode pokušali smo da proverimo kod vlasnika AMG Igora Žeželja, ali on nije odgovarao na naše pozive, niti na mejl koji smo mu poslali pre nedelju dana.

Nedavna kupovina Kurira, odnosno Adria medija grupe, otvorila je brojna pitanja u javnosti, od kojih je ključno bilo da li iza nje stoji Telekom. Naime, AMG je kupio Mondo Inc, čiji vlasnik Igor Žeželj je u razgovoru za Danas naglasio da je preko svojih kompanija sarađivao sa Telekomom, ali da sva prava na Mondo brend pripadaju njegovoj kompaniji, iako je portal Mondo osnovao Telekom.

Na pitanje u kakvom je odnosu njegova kompanija sa Telekomom, Žeželj je rekao da su Wireless media sistem (čiji deo je Mondo Inc) i Telekom od 2004. godine u poslovno komercijalnom odnosu i strateški partneri na više projekata. Žeželj nije želeo da komentariše medijske navode da iza kupovine AMG stoji Telekom, niti da li će biti promena u uređivačkoj politici medija koje je kupio. Kao novi poslovni poduhvat nije najavljivao otvaranje televizija.

O ulasku države u medije govorilo se i nakon što je Telekom prošle godine kupio kablovskog operatora Kopernikus za 195 miliona evra a potom je vlasnik Kopernikusa, Srđan Milovanović, kupio TV Prvu i O2 za 180 miliona evra i time postao vlasnik dve televizije sa nacionalnom frekvencijom. Srđan nije član SNS-a, ali je zato njegov brat Zvezdan Milovanović poverenik naprednjaka za Niš. Nezadovoljan poslovnom politikom, televiziju je napustio Ivan Ivanović, a medijski stručnjaci naglašavaju da se promena uređivačke politike i te kako vidi, pre svega u informativnom programu Prve koja po mnogima sada podseća na informativu Pinka.

Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država koja poseduje 58,1 odsto kapitala, 20 odsto ima sam Telekom, a ostatak je u vlasništvu malih akcionara, građana i zaposlenih koji su dobili besplatne akcije.

 

 

 
Edited by Grunf
Link to comment
1 minute ago, DrIlic said:

Pokreću još i 4 kanala na ruskom pod nazivom Istok. Prvi će biti sa vojnim emisijama, a drugi sa dokumentarcima. Ostala dva: vesti i crtaći. :vesala2:

Jao, ima tast da otkaže SBB i pređe kod telekoma, samo zbog ovoga...

Link to comment
8 hours ago, Grunf said:

... vlasnik Kurira Igor Žeželj ...

 

 

Jel to onaj lik što je bio u DS, posle onih izbora prepoznao mudrost i energiju Šizoja pa zajedno sa Vesićem, Žikom Paukom, Malim i ostalim kursistima prešao u SNS?

 

Onaj što je Vladi Divcu posle jedne utakmice rekao: Ko si ti da pričaš o košarci...

Link to comment

Hoće li lažanski da bude urednik tog vojnog kanala ...? 

 

Ruska, i to 24-časovna verzija emisije "Dozvolite da se obratimo" ... Idealan kanal za vlažne snove rusofila, pornići odlaze u prošlost ...

Link to comment

Meni je svo to otvaranje kanala u XXI vijeku, pored silnih postojećih, pored yt i torenata potpuna glupos, juče se uhvatim da od 167 kanala zapravo bacim pogled na 4-5 omiljenih, ovo ostalo više i ne listam

Link to comment
Just now, James Marshall said:

Meni je svo to otvaranje kanala u XXI vijeku, pored silnih postojećih, pored yt i torenata potpuna glupos, juče se uhvatim da od 167 kanala zapravo bacim pogled na 4-5 omiljenih, ovo ostalo više i ne listam

Ja resio da ukinem tv, adio sbb, merhaba realnet

Link to comment

Realno sve vodi ka tome. Ja malo N1 (koji imam i na aplikaciji) , malo poneki dokumentarac (koje sam i prije 10 godina ionako gledao na netu), malo Sportklubovi kad ima nešto uživo (mada se i tu za neke tekme snalazim po strimovima), malo se relaksiram uz BBC Earth i NatGeo Wild. Bukvalno šaltam 5 pozicija. 

Link to comment

Мала исправка. Жика је члан ДС још увек, чак се ту и тамо појави и на неком страначком догађају. Никако није члан СНС.

Link to comment
35 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Мала исправка. Жика је члан ДС још увек, чак се ту и тамо појави и на неком страначком догађају. Никако није члан СНС.

 

 

Zar nije prešao kod Popovića u SNP pre par godina kada je bilo najteže pogoditi koja će strana pobediti?

 

 

Quote

Redove opozicione SNP pojačali su nekadašnji demokrata Živorad Anđelković, bivši član Predsedništva SPO Vojislav Mihailović, Željko Ivanji iz URS, ali i Dejan Petrešević, menadžer folk zvezde Svetlane - Cece Ražnatović.

 

Anđelković je, kako saznaje “Blic”, već dobio kancelariju u centrali SNP u Beogradu.

- Baviće se onim što najbolje zna. Radiće na izgradnji stranačke infrastrukture - objašnjavaju u SNP zaduženja nekada prvog čoveka “Parking servisa”, zbog čega je dobio nadimak Žika Pauk.

 

Vojislav Mihailović je poznat i kao unuk generala Draže Mihailovića. Svojevremeno je bio potpredsednik Skupštine Srbije i kandidat SPO za predsednika SR Jugoslavije.

Željko Ivanji je bio jedan od osnivača G17 plus Mlađana Dinkića, član predsedništva i narodni poslanik te stranke.

U SNP-u je i književnica Isidora Bjelica.

 

 

Ovo opozicione je valjda bilo 2015., sada je Popović ministar za nešto.

Edited by Mark Rothko
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...