Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Venecuela

Featured Replies

29 minutes ago, Gandalf said:

....to se ne da reći Trampu. Već mu prodaju priču kako će silnu kintu zaraditi od nafte.

Kako misliš prodaju priču? Neće zaraditi kintu ako "vrati" naftu, zemljište i ostalu imovinu?

• Replies 1.4k
  • Views 118k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

On 12/17/2025 at 4:06 PM, duma said:

Kao alternativu hoće da postave osobu koja otvoreno podržava genocid

Zasto bi postavljali g-dju ili njenog surogata koji su dobili izbore, samo omogucis da legalno preuzmu vlast koju su dobili ne na genocidu u gazi nego na lokalnim temama?

12 hours ago, duma said:

Kako misliš prodaju priču? Neće zaraditi kintu ako "vrati" naftu, zemljište i ostalu imovinu?

Nece nazalost : ( sad sad cry cry Meni su ovde kacili kako su u Iraku u minusu nakon invazije, los im ROI, Irak im cist minus finansijski : ( Ne znam sto ne vrate, valjda bi RIO bio jos minusticniji pa moraju da pljackaju i dalje.

21 hours ago, duma said:

Pomorska blokada tretira se kao čin objave rata. Tramp otvoreno kaže da je cilj nafta, zemlja i ostala imovina. Pominje i da ide s najvećom armadom. Zašto ti uvodiš u priču Madura? Ako bi narod sad rešio Madura i postavio Svetog Petra Tramp ne bi tražio naftu, zemlju i ostalu imovinu

Glupo ti da kažeš da podržavaš pljačkaški pohod?

Polako, polako, nisi me razumio. Ne podržavam ja ovo što on radi, samo konstatujem šta mu je cilj. Jasno je meni da je ovo casus belli.

Samo mi nije jasno čiji to tankeri nisu meta, a čiji jesu.

On 12/18/2025 at 10:54 AM, duma said:

Pomorska blokada tretira se kao čin objave rata. Tramp otvoreno kaže da je cilj nafta, zemlja i ostala imovina. Pominje i da ide s najvećom armadom. Zašto ti uvodiš u priču Madura? Ako bi narod sad rešio Madura i postavio Svetog Petra Tramp ne bi tražio naftu, zemlju i ostalu imovinu

Glupo ti da kažeš da podržavaš pljačkaški pohod?

14 hours ago, Jesper23 said:

Polako, polako, nisi me razumio. Ne podržavam ja ovo što on radi, samo konstatujem šta mu je cilj. Jasno je meni da je ovo casus belli.

Umereni venecuelanski opozicionari (oni koji nisu dobili Nobelovu nagradu za ratnohuškačke delatnosti) cene da su aktuelne eskalacije deo američke long-term strategije zastrašivanja koja za cilj ima vojni puč protiv Madura. Taj cilj se nije ostvario do sada, malo je verovatno da će se ostvariti, a pošto Veliki Mirotvorac ne želi stvarno invaziju, konstruktivna opozicija sugeriše diplomatski kompromis i reforme.

"Much thought has been put, unsuccessfully, into trying to build an off-ramp for Maduro to leave power. But the reality is that the one who needs an off-ramp now is Trump. Foreign-policy hawks are trying to corner him into a conflict with no plausible endgame. But there is another route: a deal that addresses the US’s key demands, hastens democratic reforms, and helps both nations walk away from a potentially devastating war."

Oho ho, još jedan tanker pun koagulirane venecuelanske nafte zaplenjen, inače u kineskom vlasništvu i registrovanim u Panami.

Idemo dalje

Bice nafte za Bozic

Zaposleni u rafineriji Matanzas izjavili su "bicemo bizi narednih nekoliko dana", nasta su kubanski CIA agenti, takodje zaposleni u rafineriji, izjavili "mi cemo biti bizi too"

• Author
On 18. 12. 2025. at 18:00, duma said:

lako moguće da će Tramp nešto zaraditi, dok su američki naftaši su (za sada) nezainteresovani.

delom je u pitanju niska cena nafte koja bi dodatno pala Trampovom "demokratizacijom" Venecuele. sa jedne strane, vrlo rizično investiranje u nestabilno post-Maduro političko okruženje. sa druge strane, uspešna investicija obara cenu nafte.

Edited by Gandalf

US Coast Guard unable to seize Venezuela-linked tanker until backup arrives

Donalde, sada si me baš razočarao.

• 2 weeks later...

Da li ima neki sajt gdje ima vise podataka o napadu? Navodno vazdusni udari po Karakasu i Ameri helikopterima prebacuju padobrance.

Donald je izgubio strpljenje. Sedam jakih eksplozija uz nestanak struje.

Edited by Marcus Wulffings

Ima snimak helikoptera iznad Karakasa, izgleda da drug Putin nije isporucio MANPADS. Napadaju vazduhoplovnu bazu, ne bi me zacudilo da im je cilj uspostavljanje vazdušnog mosta. To su i Rusi pokušalo u Kijevu.

To bi bio pakao za marince, valjda su svesni rizika.

Intervencija u Venezueli krenula.

3 minutes ago, Marcus Wulffings said:

To bi bio pakao za marince, valjda su svesni rizika.

Somalija će im izgledati kao piknik ako to pokušaju sada

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.