Jump to content
IGNORED

Midterms 2018 and beyond

theanswer

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, mustang said:

pa sta si me onda jahao u mali mozak, hilari nisi vadio iz usta...

Pa to je samo da bi bas trolovao.

Posted (edited)

Rani exiti po običaju loši za Sandersa, 29% iznad 65god. Ali brojka koja je fascinantna je koliko je značio endorsment Klajburan. 25% kaže da im je to najbitniji faktor bio, bože morona, a 24% kaže da je bio jako bitan faktor. 

Što se ostalih tiče, 55% biračkog tela su afroamerikanci što je malo manje nego 2016 kad je bilo 60%

Edited by theanswer
Posted

Afroamerikanci nisu preterani ljubitelji Sandersa. Ovo je bolji rezultat za Bajdena od ocekivanog zbog veceg izlaska Afroamerikanaca.

Posted

51-20 će biti na kraju ili tu negde oko

Loše baš loše

Posted
6 hours ago, pasha said:

Afroamerikanci nisu preterani ljubitelji Sandersa. Ovo je bolji rezultat za Bajdena od ocekivanog zbog veceg izlaska Afroamerikanaca.

ima deda sasvim OK podrsku i u black community. ovo se sigurno nece ponoviti u Virdziniji, Severnoj Karolini, Merilendu... ovde je dosao cika Clyburn, i ovi svi po komandi, ko ovce na klanje. to sam i napisao da ce se desiti, ali nisam ocekivao da ide preko 35-37... ovo ce se preliti i na Misisipi, Luizijanu, Tenesi, Alabamu i donekle Dzordziju. jednostavno, Jim Clyburn je drugi najvazniji crni politicar u US of A, a na jugu verovatno ispred i Obame i dace boost Bidenu koji je AOC dala Sandersu. 

Posted
1 hour ago, freakns said:

ima deda sasvim OK podrsku i u black community 

Polls kažu da je najbolji među crnim glasačima nationally, ali MSNBC to ne priznaje - drugi si iza Bidena u SC, to znači da imaš "sistemski problem sa crncima" :isuse: 

Posted

Ali nije prvi nationaly, ima pollpva koji to pokazuju a ima više onih koji pokazuju da je Bajden prvi

Posted
1 hour ago, Weenie Pooh said:

Polls kažu da je najbolji među crnim glasačima nationally, ali MSNBC to ne priznaje - drugi si iza Bidena u SC, to znači da imaš "sistemski problem sa crncima" :isuse: 

nadam se da ce kad pozovu nekog ko iole koristi mozak(znam da ako poredis sa Chris Matthewsom i larva bubasvabe nalici na akademika, ali ipak neko ko prica engleski) da priupita "zasto Biden ima sistematski problem sa Latino glasacima" i kako misle da demokrate pobede sa Bidenom

ja sam apsolutno siguran da Bujosevic gleda MSNBC i onda pravi Dnevnik...

Posted (edited)

Problem kod ovakvog predstavljanja rezultata iz SC je taj što SC nije ništa reprezentitivnija za demokratsko biračko telo od recimo Ajove. Jedna država je 60% biračkog tela AA, druga je 90% belačka. Nevada na drugoj strani je peta po tom kriterijumu među demokratama dok su gore pomenute 45. i 42. od 50. 

Problem za Sandersa je i taj što je ipak na 20%, nije uspeo uzeti koji taj procenat viška da bude bar na 23, ako ne na 25, deluje trivijalno ali nije beznačajno jer će u narednim državama svaki procenat biti bitan. Sad je naravno ključno pitanje koliko će moderate glasova preleteti Bajdenu u ova 3 dana u ST državama. Alabama, Tenesi, Arkanzas bi trebalo da su njegove svakako, ali koliko tu Blumberg može da spreči da bude ovakva razlika i možda i krucijalno pitanje šta će se desiti u Virdžiniji recimo gde je bio skoro egal uz blagu prednost za Sandersa. Pošto sa ovakvim rezultatima iz SC, NC deluje kao Bajdenova za izgubiti. I onda da li će ga ovaj rezultat pregurati preko 15% u državama gde je Bajden loš kao što su Kalifornija, Kolorado, Juta, Masačusets. Deluje mi da Bernie čak ni u ove 3 deep south države ne može da bude ispod 15% ali videćemo. I onda šlag na tortu Teksas gde je Bernie imao blago vođstvo i gde je gomila early vote-a već u banci. Biće jako zanimljivo u utorak. Problem je i što Bernijeve najbolje države dolaze kasnije uveče ako izuzmemo Vermont i što se raspodela delegata iz Kalifornije neće znati verovatno nedeljama. 

U ovom momentu me ne bi iznenadilo da osim Vermonta, CO i CA koje mislim da sigurno dobija uzme i TX, VA, MA, UT pa čak i NC možda ili bar da bude tu egal niti bi me iznenadilo da Bajden uzme VA i NC, OK, da Klobučar uzme MN, da Voren uzme MA. Može da ode na bilo koju stranu. 

Edited by theanswer
  • Create New...