Jump to content
IGNORED

Eurocup

harper lee

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, goofs said:

:lol: ne moze da namakne 24 krstene ekipe da mu igraju takmicenje, pa skracuje, Djordi propo

ne znam koji ce mu kurac taj evrokup. neka prosiri evroligu na 24, tu bi natrpao sve sto vredi u evropskoj kosarci, i to je to. neka podeli npr 18 licenci + 6 po plasmanu u svojim ligama. a onda tih 24 podeli u dve grupe po 12. tako  bi ekipe igrale 22 utakmice u regularnom delu sto bi bila bolja cifra u odnosu na sadasnjih 34. pa onda iz svake grupe 8 ide u plej of, i to bi bilo zanimljivije. krace takmicenje, vise ekipa u plej ofu, zanimljivije...

• +1 1
  • Replies 653
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Borca

74

• Nikodije

53

• goofs

48

• MiddleClass

38

Posted

pa dobro, valja jos neko takmicenje sem evrolige

meni se cini da je veci problem postojanje i evrokupa i fibine ls gde dolazi do dodatne podele kvaliteta

Posted

Ili jos bolje, neka budu 32 ekipe pa nek se igra u 4 grupe, pa pola od toga da ide u top16 gde ce se igrati po grupama?

Posted
6 minutes ago, J.R. Cash said:

Single elimination?

Da, od osmine finala 

Posted
2 minutes ago, goofs said:

Ili jos bolje, neka budu 32 ekipe pa nek se igra u 4 grupe, pa pola od toga da ide u top16 gde ce se igrati po grupama?

32 je vec puno za evroligu, razvodnilo bi se. ali 24 je optimalno, moglo bi da se nadje 6 ekipa koje ne bi zalutale u evroligu.

Posted

Zajebavam bre, jer je to stari format koji je, bar meni, bio mnogo interesantniji.

U svakom slucaju, nema nista od toga, mozes da osmislis format kakav god hoces, nek je i najbolji u istoriji, smanjenje broja utakmica ne dolazi u obzir, to im je primat, NBA model.

Posted
22 minutes ago, Nikodije said:

ne znam koji ce mu kurac taj evrokup. neka prosiri evroligu na 24, tu bi natrpao sve sto vredi u evropskoj kosarci, i to je to. neka podeli npr 18 licenci + 6 po plasmanu u svojim ligama. a onda tih 24 podeli u dve grupe po 12. tako  bi ekipe igrale 22 utakmice u regularnom delu sto bi bila bolja cifra u odnosu na sadasnjih 34. pa onda iz svake grupe 8 ide u plej of, i to bi bilo zanimljivije. krace takmicenje, vise ekipa u plej ofu, zanimljivije...

Posted

pa ok, znam, valjda je fora u tome da u ovom sadasnjem formatu sve ekipe imaju garantovane dve utakmice protiv najjacih, ako se podele po grupama nema garancije da bi makabi igrao sa realom, npr.

Posted

Ma ovo je probni balon za Evroligu. I tu nas cekaju dvije divizije...

Posted (edited)

I ja mislim, proširenje, dve divizije i nadam se plejof do kraja bez f4.

Edited by Heaviside
Posted

Filip Covic obezbedi 2 EL, Djordjevic izduva 3 EL, c'est la vie.