Jump to content
IGNORED

Liga šampiona 18/19

renne

Šampion?  

46 members have voted

1. 1. Ko će uzeti ušatog(tm)?

• Tottenham
    • Liverpool
    • Baš me briga, gledaću samo po navici
    • Ne samo da me je baš briga, nego ne mogu ni da gledam, koliko me baš briga ko će pobedti

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/01/19 at 20:30

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Facundo Orellana said:

Barsa ima celu paletu ovakvih strmopizda u gostima od kada je otišao Pepara.

Bajern 0-4 (2013), Atletiko 0-2 (2016), PSŽ 0-4 i Juventus 0-3 (2017), Roma 0-3 (2018) i Liverpul 0-4 (2019).

Ima ih i Pepara otkako je otišao iz Messijevog naručja:

Real 0-4 kod kuće (2014),

Barcelona 0-3 (2015),

Monaco 1-3 (2017),

Liverpool 0-3 (2018) + 

2 ispadanja na konto promašenih penala od objektivno puno slabijih timova (Atletico 2016, Spursi 2019).

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Weenie Pooh

384

• John Coltrane

299

• renne

256

• radisa

232

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tacno je ovo sto  @ArleKino prica za manjak kvalitetnih defanzivaca i za bekove koji sve manje/losije igraju odbranu.

Skoro je bila dobra analiza kad je UTD izgubio kuci od Citya 0:2 i oba gola su dosla preko bekova, mislim da je Glen Hodl (slagacu) pricao o tome da je duznost beka da blokira sut a ne da pusti igraca da duboko ulazi u 16m ili da okrece ledja. Luk Shou vs. B.Silva (prosla lopta izmedju nogu) i kasnije Darmian vs. Sane okretanje dupeta i blago dizanje noge. Danasnji bekovi su previse ofanzivni, a od zadnjih veznih se ocekuje da pokriju sve rupe pa je i ta pozicija prilicno regresirala. S jedne strane on treba da otme loptu, kvari igru, zatvara bekove, a sa druge da ume da predribla 3 igraca na 3 kvadrata i zabije gol/asistira sa 30m. To je velikim delom zasluga modernog fudbala u kom postoji samo bojazan od gubljenja lopte, dve krajnosti ili presing presing presing ili dodavanje do iznemoglosti. Dakle ili Klop ili Pep, sto uostalom i PL tabela pokazuje (naravno Pepova Barsa je takodje bila poznata po presingu i pravilu 3 sekunde). Meni se takav fudbal uopste ne dojmi, to je upgradovani Luj Van Galizam, if you like.

Posted

Arlekino je primetio neke tacne stvari, a ja bih dodao ovo (IMHO nista manje vazno): danas se mnogo lakse sviraju prekrsaji i stoperima je daleko teze da igraju. Napredovanje simuliranja (koje se uredno trenira i cini bazican skillset jednog napadaca), lakoca potezanja pistaljke u 16 metara i sve manje tolerisanje svih vrsta kontakta su faktori koji "kastriraju" stopere.

Od kada je radikalna sakijevština pocela da preovladava u fudbalskoj teoriji bekovi (pa cak i stoperi) imaju primarni zadatak da se fokusiraju na zonu, a zona mista (zona kombinovana sa 1 na 1) je pala u zaborav i kao taktika i kao vestina. Izuzetak cine par uspesnih eksperimenata: kod Grka 2004 i kod Simeoneovog Atletika. (Naravno, ti timovi imaju velike probleme u ofanzivnom segmentu i nisu napravili jedan sveobuhvatni sistem, komentarisem samo nacin na koji su igrali/igraju odbranu.)

Posted
24 minutes ago, Meazza said:

Arlekino je primetio neke tacne stvari, a ja bih dodao ovo (IMHO nista manje vazno): danas se mnogo lakse sviraju prekrsaji i stoperima je daleko teze da igraju. Napredovanje simuliranja (koje se uredno trenira i cini bazican skillset jednog napadaca), lakoca potezanja pistaljke u 16 metara i sve manje tolerisanje svih vrsta kontakta su faktori koji "kastriraju" stopere.

Od kada je radikalna sakijevština pocela da preovladava u fudbalskoj teoriji bekovi (pa cak i stoperi) imaju primarni zadatak da se fokusiraju na zonu, a zona mista (zona kombinovana sa 1 na 1) je pala u zaborav i kao taktika i kao vestina. Izuzetak cine par uspesnih eksperimenata: kod Grka 2004 i kod Simeoneovog Atletika. (Naravno, ti timovi imaju velike probleme u ofanzivnom segmentu i nisu napravili jedan sveobuhvatni sistem, komentarisem samo nacin na koji su igrali/igraju odbranu.)

Ali su ipak unapredili old school napadacke duznosti defanzivaca - prekide.

Sad gledam sazetak™ Ajax-Totte i upravo mi Tripije daje potvrdu gore napisanog - uzeo je DeLihta, ovaj mu je pobegao, a kad je skontao da ga nece stici ni na motoru Tripije dize ruku ka sudiji trazeci...nesto!!!

Posted

Ajax je 20 sec pre 5min (koliko je Briht produzio) imao 5 (PET!!!!) igraca na Totteovoj polovini kada je Onana ispucao loptu. Mislim da to nisam video u zivotu, da ti je cilj da sacuvas rezultat, a da na polovinu protivnika posaljes toliko igraca. Pa i korner/faul kad se izvodi najvise su 2,3 igraca preko, a svi ostali digli bedem pred svojim golom.

Posted
48 minutes ago, John Coltrane said:

Ali su ipak unapredili old school napadacke duznosti defanzivaca - prekide.

Tacno, to je izuzetak. Ne samo da su unapredili nego su od toga napravili centralni deo strategije.

Posted
32 minutes ago, John Coltrane said:

Ajax je 20 sec pre 5min (koliko je Briht produzio) imao 5 (PET!!!!) igraca na Totteovoj polovini kada je Onana ispucao loptu. Mislim da to nisam video u zivotu, da ti je cilj da sacuvas rezultat, a da na polovinu protivnika posaljes toliko igraca. Pa i korner/faul kad se izvodi najvise su 2,3 igraca preko, a svi ostali digli bedem pred svojim golom.

Japanci protiv Belgije.

Posted
8 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

op sori. mislio sam da sam kvotovao vasića

:lolol:

@porucnik vasic

jel smeš opkladu?

Кафана по твом избору. Нема ме у Отаџбини пре идућег лета, ваљда можеш да се стрпиш да платиш. :happy:

Posted
4 minutes ago, porucnik vasic said:

ваљда можеш да се стрпиш да платиш. :happy:

:rolf:

Posted

Otvorite posebnu tu za finale, da glasamo i navijamo za Tottenham.

Posted

Ako može da se doda bazen u postojeću temu?

Posted
54 minutes ago, Zico said:

Otvorite posebnu tu za finale, da glasamo i navijamo za Tottenham.

Molim lepo, za Tottenham mogu da navijaju samo pasionirani mrzitelji nemačke superiorne discipline, pederi i plačipičke :dry: 

Jesi video sinoć kako cmizdri Pochetino, cmizdri Moura, onda kad nisu pred kamerom malo se prisaberu, a kad dođe sledeća kamera oni opet spontano briznu u plač...

Posted
1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

:rolf:

Јеси прихватио?

Posted

zašto nije multiple choice? :mad: