Jump to content
IGNORED

Pod sjajem zvezda letnjih noci beogradskih...

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

mislim da ne treba generalizovati vec posmatrati situaciju po situaciju. ja se slazem sa harperom da nije trebalo stedeti na krsticicu ako vec ima love, umesto da se ta lova preusmerava na diskutabilne eksperimente. slazem se i sa njegovom konstatacijom da je uspesnost tih eksperimenata oko 10%, dok ostali neafirmisani igraci koje godinama dovodim ne pridju ni klupi za rezervne igrace a kamoli prvom timu. velika je lova spucana na te eksperimente, od 20ak igraca koji nas u proseku kostaju oko 100-200k svaki samo su se pavkov i jovancic pokazali korisnim. drugim srecima, cela ta kampanja vise deluje kao sistematsko izvlacenje para iz kluba nego kao nego nesto sto istom tom klubu donosi korist. ok, mozda gresim al takav sam utisak steko. 

s druge strane uopste se ne slazem sa harperovom teorijom o namernom zapostavljanju kafua i ebisilija zarad simiceve promocije. kao prvo, ista uprava je dovela svu trojicu u istom prelaznom roku i pritom daleko vecu lovu ulozila u kafua i ebisilija nego u simica. drugo, kafu i ebisilijo jesu teoretski bolji igraci od simica ali njihov ucinak na terenu nicim ne prevazilazi njegov; pritom je simicev ucinak suvi prosek, bukvalno nista posebno... da ne bude zabune, govorim o ucinku ovih igraca u zvezdinom dresu. i treca teorija po kojoj su kafu i ebisilio skrajnuti jer su stranci tek ne pije vodu, posto je trenutno klub u kojem su svima (od uprave do mog sina koji nema ni 7 godina) omiljeni igraci boaci i ben...

• Replies 12.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

1015

• Bright Billy

796

• harper lee

670

• MiddleClass

602

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
3 hours ago, Bright Billy said:

ab9e1e20f869b7a0e2d830d1b33957a461315835

:pera:

Posted

Pored Pavkova i Jovancica, ja bih u one koji su se pokazali kao korisni dodao i golmana Popovica i Gobeljica.  Ne treba zaboraviti doprinos Milica i Srnica u proslomj sezoni.  Stavise, mislim da bi i Hajdin mogao da bude koristan ako bi uspeo da popravi svoje takticko (ne)znanje.  Zbog toga, mislim da je uspesnost tzv. ekseprimenata veca od 10%.

Posted

Prema pisanju štampe transfer Vladana Danilović još nije ugovoren jer se klubovi nisu dogovorili oko obeštećenja:

Zvezda ponudila 150.000 za Danilovića, Borac traži više

"Tačno je da je stigla ponuda Zvezde od 150.000 evra, međutim mi nismo zadovoljni tim iznosom, tako da je ona odbijena. Ipak, to ne znači da su pregovori sa Beograđanima gotovi, ali pod ovim uslovima nismo mogli da je prihvatimo. Imamo ponude i drugih klubova, a jedan od onih koji se interesuje za Danilovića je i ljubljanska Olimpija", naglasio je Zeljković.

Mladi reprezentativac BiH već ranije je u nekoliko navrata dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom, ali i Olimpijom, a pominjana je i selidba u Dansku, u redove šampiona Midtijilanda. Sve je, ipak, ostalo samo na razgovorima...

http://mondo.rs/a1155160/Sport/Fudbal/Vladan-Danilovic-transfer-Borac-Banjaluka-Crvena-zvezda.html

Inače, prema transfermarkt.com cena Danilovića je 250 000.

Ako pretragu na ovom portalu suzimo na igrače koji igraju zadnjeg veznog, a rođeni su 1999, Danilović je na 34-tom mestu najskupljih igrača.

Posted

Milic navodno u Bate Borisov za 300.000 €

Posted
3 hours ago, čarobni breg said:

Vidiš, prednost novih tehnologija i jeste u tome što možeš da pratiš utakmice stranih liga, možeš da pratiš sajtove koji se bave fudbalskom statistikom... i ne mogu bestidni hohštašpleri poput Muslina ili Živadinovića da te vuku za nos jer su "eksperti". Šta me briga da li je taj ekspert  igrao mali ili veliki fudbal i da li je bio i bivši selektor. Kad lupetaš totalne gluposti, onda si cirkuzant, a ne ekspert.

Ti nemas pojma da li ja i koliko gledam fudbal, tako da i sa tim pricama mozes da me batalis. Svako moze da se samoproglasi za eksperta na forumu i da tvrdi da niko drugi nema pojma o fudbalu, to bar nije tesko. Postoje postovi koje napisemo pa neka sude drugi.

2 hours ago, Bright Billy said:

s druge strane uopste se ne slazem sa harperovom teorijom o namernom zapostavljanju kafua i ebisilija zarad simiceve promocije. kao prvo, ista uprava je dovela svu trojicu u istom prelaznom roku i pritom daleko vecu lovu ulozila u kafua i ebisilija nego u simica. drugo, kafu i ebisilijo jesu teoretski bolji igraci od simica ali njihov ucinak na terenu nicim ne prevazilazi njegov; pritom je simicev ucinak suvi prosek, bukvalno nista posebno... da ne bude zabune, govorim o ucinku ovih igraca u zvezdinom dresu. i treca teorija po kojoj su kafu i ebisilio skrajnuti jer su stranci tek ne pije vodu, posto je trenutno klub u kojem su svima (od uprave do mog sina koji nema ni 7 godina) omiljeni igraci boaci i ben...

Da bi igrac imao ucinak on mora da igra, mora da ima podjednak status sa kolegama iz tima, mora da zna da trening i teren odlucuju ko ce od njih na teren. Kad trener sikanira i zajebava jednog igraca a forsira drugog lako je steci pogresan utisak na osnovu njihovog ucinka na kraju sezone. Problem je to sto ta mera nije relevantna, jer onaj ko ne igra ne moze nista ni da pokaze. Kod Milojevica imaju prioritet domaci igraci i stranci sa kojima je saradjivao, to svi znaju u klubu, cak ni on ne krije. Meni je licno toga pun kurac odavno, ako je igrac pod ugovorom on je igrac Zvezde koliko i svaki drugi, boja pasosa ne igra fudbal.

Mozemo mi da se pravimo slepi kod ociju ali ucinak dva "najveca pojacanja" koji su odmah dobili status i priliku da igraju moze da vidi svako ko ima zivaca da jos jednom pogleda nase utakmice u LS, od Salcburga naovamo. Za neke igrace se poturaju price da su nespremni, neuigrani, da im treba vremena da se prilagode a onda tras, Simic dobije prioritet protiv Salcburga, "odigra" 37 minuta i bude zamenjen jer je bio samo nemi posmatrac desavanja na terenu, Causic iz aviona upadne protiv Napolija i odigra najgoru utakmicu koju sam od jednog igraca video uzivo Bog zna otkad. Za njih dvojicu smo platili koliko i za Ebesilija i Kafua, s tim sto su skuplji za tih 20% od sledeceg transfera koliko smo dogovorili za Simica. Hajde, neka bude da je Kafu sve ono sto se prica, sta je sa Jevtovicem? Covek je svoju prvu utakmicu odigrao sasvim dobro, skrajnut po dolasku Simica i vise nije ni video teren osim u garbage time-u kad cela ekipa prestane da igra. I sad cemo, naravno, svi da zakljucimo kako je Jevtovic razocarao i nema nikakav ucinak a Simic je, eto, nesto odigrao. A taj jevtovic je duplo bolji igrac, sa neuporedivo boljom karijerom od igraca koji nije mogao pre Zvezde ni u drugoj svajcarskoj ligi da igra, nego je pokusavao da vrati karijeru u jebenom Zemunu.

I na sve to nema nikakvog rezonskog odgovora koji ima veze sa fudbalom, ima samo traceva o tome ko trenira a ko ne, ko se zajebava a ko rilja, ko ne govori jezik i nece da nauci i slicne retoricke parade i magle sumnjivog porekla. Treba zaista biti lud pa verovati klubu koji najavljuje smanjivanje igrackog kadra i ciljanu kupovinu kvalitetnih igraca koji mogu da unaprede kvalitet tima a onda za par dana prelaznog roka dovede gomilu anonimusa, nista boljih od igraca koje ni sada ne mozemo da uvalimo nikome a rado bismo im videli ledja.

Posted

Čini se prema onim snimcima sa utakmica mlade reprezentacije BiH da je lako mogao biti asistent. Ima precizna dodavanja u stilu Modrića i jak šut sa daljine:

Posted

Крстичић и званично отишао.

Posted

standarnom ucesniku evrokupova prodajemo igraca za 300k, a sa druge strane kupujemo 25g+  polupance iz druge lige  za po 150k i jace :terzamadjija:

Posted
4 hours ago, čarobni breg said:

Čini se prema onim snimcima sa utakmica mlade reprezentacije BiH da je lako mogao biti asistent. Ima precizna dodavanja u stilu Modrića i jak šut sa daljine:

I posle Racica Racic.:D Cak nosi isti broj na dresu.

Posted

Jel potpisao Kejn sa Zlatibora?:daotvaramšampanjac

Posted

nije jos, zlatibor zareze oko obestecenja... 

Posted

Baš mi je krivo što odlazi Krstičić.

Došao je neočekivano nakon Krasnodara. Cele pripreme je odradio sa Alavesom i bio uigravan kao sastavni deo tima, da bi dobio otkaz pred početak sezone. Terzić je to iskoristio i jedva ga ubedio da dođe kod nas. Krstičić je tražio ugovor na godinu dana, mi smo ponudili dvogodišnji, ali je on kao uslugu tražio nisku otkupnu klauzulu, pošteno. Odigrao je odlično prošle godine i izrazio želju da ostane do kraja kvalifikacija za LŠ. AEK ga je još tada želeo, ali je on želeo da ostane nakon plasmana u LŠ i praktično se dogovorio o produžetku saradnje sa Zvezdom. Ne želim da pogađam razlog zašto nije potpisan nov ugovor, ali AEKova ponuda je zaista sjajna. To će biti verovatno preko 2,5 miliona za 3,5 godine. Uzevši u obzir da timovi iz donjeg doma liga petica mu ne bi dali više od pola miliona, ovo mu je ugovor karijere. Zvezdina polumilionska ponuda po sezoni i bonusi je po meni realna, očekivana i zaslužena. Time bi ako se ne varam, postao treći najplaćeniji igrač u timu (drugi, ako bi se oslobodili Cafua).

Posted

Odlazak Krsticica ne bi bio toliki problem kad bi Milojevic jedno od ta dva mesta rezervisao za igraca koji zna da igra fudbal ali se bojim da taj film necemo gledati. Tu ce da cepaju Causic i Jovancic a kad bude potrebe za rotiranjem uvek ce moci da uskoci ova nova akvizicija iz Napretka, Vulic ili tako nekako. Jovicica ocekujem da takodje prodaju ako bude bilo kakvih ozbiljnijih ponuda za njega. Dobitna kombinacija u manevru iz prosle godine je ucinila Krsticicem jako bitnim igracem u nasoj igri, mozda i najbitnijim, i obezbedila mu verovatno najbolju sezonu u zivotu. Vec ove godine je ucinak Krsticica drasticno opao zbog toga sto je uglavnom uparivan sa losim ili prosecnim igracima, i to sa drugim igracem na svakoj sledecoj utakmici.

Nije se ni klub pretrgao da ga zadrzi. Ova poslednja ponuda od 500 hiljada + bonusi kojom mashu po medijima da bi pokazali koliko je igrac alav na pare dosla je tek kada se Krle vec dogovorio sa AEK-om, inace su prethodne ponude bile prilicno nize. S obzirom na to da Causic takodje ima skoro 500 hiljada po sezoni (a platili smo ga milion, docim je Krsticic dosao kao slobodan igrac), ne bi me zacudilo da je Krsticic sve te manje ponude doziveo kao licnu uvredu. I mi svi vidimo kolika je razlika u kvalitetu, vide to i igraci mnogo bolje od nas.

No, u principu sve to nema nikakve veze. Mi cemo se prosetati kroz prolecni deo prvenstva, delom zato sto smo previse jaki za konkurenciju a delom i zbog toga sto cemo pola utakmica odigrati protiv timova koji ce biti srecni da od nas izgube, tako da ce do izrazaja doci sva virtuoznost pojedinih igraca koji su je jesenas uspesno skrivali. Onda cemo na leto gledati sta mozemo od toga da uvaljamo i praviti novu rekonstrukciju tima, kao i svake godine. Nista se tu kod nas nece promeniti, niti moze.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...