Jump to content
IGNORED

NFL

renne

Recommended Posts

Posted

Izuzetno gresis po pitanju likova iz teretane i koriscenja hemije, tu nema mnogo filozofije i 95% koristi nekoliko steroida i manje vise svi iste doze, zna se da je igla bolja varijanta od tableta i da je testosteron osnova svakog ciklusa a ostalo su finese. Znaci to je fazon 150-300e za ciklus od 2-3 meseca.

Sa druge strane, posto sam nekad malo valjao te stvari, dobio sam izmedju ostalih i upit od jednog jako ozbiljnog profi kajakasa za nabavku visemesecnog ciklusa hemije i suplemenata i to je bilo bas obilno, bilo je i kojecega sto prosecan vezbac koji se sredjuje za plazu niti zeli da uzme niti moze da plati. Mogu samo da zamislim koliko su napredniji po tom pitanju NFL igraci i ostali vrhunski sportisti sa svim svojim milionima i timovima doktora oko sebe. 

Posted

profesionalni kajakaši ne postoje. to je amaterski/poluprofi sport. to nije ni sport gde klinac može dobiti ponudu za stipendiju na nekom jakom koledžu koja vredi 50-100 hiljada $ godišnje, pa da i kažeš nešto. taj tvoj "profi" kajakaš može da se nada nekoj medaljici na državnom balkanijadi ili mediteranskim, pa da ga proglase za sportistu godine na nivou opštine i da se onda uglavi u stranku i postane zamenik sekretara za omladinu na lokalu. ili da ga zaposle u javno preduzeće da bude portir. sve to isto je mogao postići i da nikad nije ušao u teretanu i čamac u životu. samo skupiš 30-50 sigurnih glasova i voila.

u suštini, on se dopingovao da impresionira rtaće i ribe, a ne zato što ga je svet profesionalnog sporta vabio na zlo mašući mu milionima ispred nosa. 

Posted

Covek je svetski sampion i ima olimpijsku penziju odavno ali povlacim se jer opasno baljezgas i nisi spreman za drugacija misljenja

Posted

da, nemoj više brt. navućeš nam WADA na topić, a i oduzeće čovi penziju

jebemte robijo šta sve ovde neće čovek pročitati :lolol:

Posted

Ja ti odgovorio na baljezganje za vezbace amatere koji koriste 180x vise hemije nego profi sportisti a ti zalutao u neko skupljanje glasova i posao u opstini, genijalno. Izgleda da i sam koristis kojesta i da te bas dobro vozi, samo napred :ziga:

Posted

Omiljeni,
Ovo što sam pisao nije pitanje korišćenja "hemije" i ko koristi više nego stanje psihe kod vrhunskih sportista i to nema veze koliko su "suplementi" uznapredovali.
On ako ima takvu psihu tražiće priliku.
A ko traži taj i nađe.
To sve naravno nema direktna veze sa ovim slučajem ovde su se stekle okolnosti. Bukvalno su se milisekunde pogodile.
Dešava se. Tako je i meni doktor objašnjavao da sam mogao da prođem normalno, a završio sam na neurologiji tri nedelje...

....shiit has hit the fan.

Posted

ma bilo koji oblik reckless ponašanja nije nešto što je rezervisano samo za profesionalne sportiste.

doping je samo jedan oblik takvog ponašanja. a najviše ljudi uzima doping da bi bolje izgledali na plaži. ili se bave nekim sportom gde bjelog dinara neće videti. rvači kajakaši i slično.

ovaj momak sa sport kluba što prenosi utakmice je bio suspendovan 2 godine zbog dopinga. šta je bio njegov motiv da radi to? On nije mogao zaraditi bukvalno ni jedan jedini eurocent pa sve da je pio čarobne napitke iz video igrica.

a doping je tu još i manje zlo. Momcima otkriju kardiovaskularne ili slične zravstvene probleme i to veoma ozbiljne, oni iskuliraju par meseci i posle se vrate da odigraju još samo jednu sezonu za svoje grofove. the last dance za neki lokalni klub koji igra u četvrtoj-petoj ligi.

i to nije da ja sad nešto branim profesionalni sport po sistemu "da ali i ovi što ne zarađuju su isto manijaci/svi su isti". ja sam prilično ubeđen da je taj svet profesionalnog i vrhunskog sporta mnooogo čistiji od ove amaterske i poluprofi boranije. svako ko prismrdi vrhunskom sportu i olimpijskim igrama otprilike zna da će pre ili kasnije biti uhvaćen ako se dopinguje. ako te ne uhvate odmah, uhvatiće te kasnije. ove 2023. godine će biti oduzeto xy medalja iz npr Londona 2012 i Pekinga 2008. Neki rumunski dizač tegova ili italijanski biciklista će pasti zbog uzorka koji je uzet pre 10-15 godina i onda propade i ta mučena penzijica i sve.  Ovi što zarađuju milione ne varaju da se ogrebu za penziju već dobijaju game checks i zabole ih ako će za 5-10-15 godina neko da ga nahvata, ali i te antidoping agencije sve više dobijaju moć da ti upadaju na gajbu ili gde god da se nalaziš u offseasonu i to maltene nenajavljeno. a u tim situacijama će da te ukebaju.

kad je reč o dopingu, ja ni za brata najrođenijeg nikad neću staviti ruku u vatru i tvrditi da je sigurno čist jer tu stvarno ne možeš baš nikom verovati, ali te "ma svi se dopinguju i ko zna šta sve uzimaju" su priča kad kupimo po par pivi i stanemo ispred diskonta. srati tako po tuđem talentu i radu je odvratna stvar. a najzastupljenija je kod ljudi koji uglavnom nemaju blage veze o sportu.

a i ti timovi doktora koje profi sportisti imaju na raspolaganju ne služe samo da ti omoguće bolji doping. to tako fercera u any given sunday i sličnim trash filmovima. ti doktori su tu da zaštite sportistu, pa ako je potrebno i od njega samog. liku iz grofova kad nešto klikne u glavi da treba da ode na trening ili utakmicu iako ne bi smeo, on ode na trening i utakmicu, a kad si plaćen milione onda o tebi brinu i ti doktori i neki agenti, GMs owneri i još dosta njih kojima je veoma u interesu da ti ostaneš živ i zdrav.

na ovom stadionu Bengalsa na kojem je preksinoć nastradao Hamlin, ima MRI u vlasništu sportkog tima. ako nemaju potrebu da snimaju igrače onda daju termine da se snimaju obični ljudi iz tog kraja sa ohio-indiana-kentucky tromeđe. Ne znam da li su Cowboys kupili aparat za svoje potrebe jer sam pre video da se spominjalo da planiraju to, ali za sada koliko ja znam to je jedini sportski objekat na svetu sa takvom opremom. To jeste baš ekstremni primer i žešći overkill, ali tu sportista može da snima i zanokticu, ako mu se tako ćefne. A mi manje-više svi znamo bar nekog ko je umro jer nije dočekao ta snimanja. ili mu je bilo preskupo da sve to poplaća. Ali i dalje smo iz nekog razloga skloni da oplakujemo sudbu tog sportaša jer je on moderni gladijatorTM ko iz jebenog Any Given Sunday filma.

tu se može napraviti i paralela sa našim "običnim" životima i karijerama. ovi što igraju za milione u nba ili nfl su ti seniori koje na radno mesto vabe lejzibegovima stonim fudbalicama toboganima sa čokoladnim bazenima adrenalinskim bandžidžamping skokovima iz aviona u stratosferi sa sletanjem u isti taj tobogan sa čokomoko bazenom.

a ovi iz grofova rvači kajakaši likovi što bjele u teretani da se malo stešu za štrand su šljakeri na građevini motači kablova u pelenama rudari magacioneri.

i seniori mogu najebati od deadlajnova burnouta i kad se zaigraju onda ih hapse na bahamima i to je uvek filmski poetično i interesantno da se isprati u vestima i putem ekranizacija, ali pravo izginuće je uvek bilo i biće dolje u mulju.

Posted

uvek je bilo gore dole u mulju, ali to nije poenta. 

ja isto tako nisam rekao da oni uzimaju zabranjene supstance. uzimaju sve sto ce im pomoci. takodje, ta prica kako nisu ludi da rizikuju karijeru zbog dopinga je svakako istinita. isto tako nisu ludi da rizikuju karijeru zbog gandze. oh, wait... jedino sto NFL vise lovi gandzu nego nadrimegagigakuracpalac koji ce ti pomoci da mozes da skocis 2 m u vis kada na sebi imas milion govana. isto kao sto je NFL jako zabrinut za povrede mozga svih igraca, pa su tvrdili da su concussion potpuno normalna stvar, to dobijes jos dok sisas sisu, ne zaboravis ti da brojis do 3 zbog udaraca u fudbalu. i ti si bio spreman kurac svoj da stavis na panj da je to istina, jer zasto bi lagali i ugrozili tako unosan biznis, jeli... 

Posted

Kažu da se probudio i priča s porodicom.

Posted

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Posted

Pošto post ne može da se edituje...

Posted

Zapetljali su se ozbiljno

Posted

Bravo Jax. Bas kako su Titansi cupali ranije tako su sad oni ovu tekmu...

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Posted

Jax se izvukao iz višegodišnjeg blata. Detroit isto, bez obzira da li će ući u PO ove godine. Lepo je videti da nisu tradicionalno najgori

Posted
Jax se izvukao iz višegodišnjeg blata. Detroit isto, bez obzira da li će ući u PO ove godine. Lepo je videti da nisu tradicionalno najgori

Mada je malo bezveze što je liga promenila da SEA igra ranije od njih...