Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted (edited)

Desilo se kad sam piratisao neki film :blush: . Onda odjednom nešto zabagovao i rekoh da ga resetujem. I nije hteo da podigne samo slova s tom porukom. Par sati sam palio gasio sve živo i evo, upravo sada, proradio ničim izazvan, bez objašnjenja šta je bilo.

edit: desktop starije generacije ne mnogo moćan

Edited by kapetanm
Posted

ah, kontam, prilikom dizanja sistema...

ok, dobro je da je proradio.

Nisi skidao film nego trejler, nadž nadž, sej no mor :)

Proveri hdd - recimo onim hard disk sentinelom ili tako nečim sličnim, da ne ulazimo u razne chkdsk /r priče sada, pa vidi u kakvom je hdd stanju.

Posted

dropbox update: poshto se skenjalo (ochigldno) neshto drugo, morala sam da se restartujem safe modu. tamo je, nichim neizazvan, pocheo da radi i da se sinhronizuje bez ikakvih problema :o

no, sada cu imati te druge, nove probleme, ali njih cu da reshavam od ponedeljka <_<

ovaj odlichan privremeni ishod povezujem sa iznenadnom pojavom jedne divne osobe koja je naishla da pita kako sam. nema drugog objashnjenja :D

Posted (edited)

A da nisi navukla neku gamad u komp?

Kad dizes iz safe-a ne izvrsavaju se start up i slicne gluposti.

Ili ti pravi problem neki "regularni" rezidentni program ili neki virus, koji ne uspeva da se podigne u safe-u.

Tipujem na neki malware koji se provuce pored klasicnog antivirusa.

Trenutno je epidemija toga fejsu.

...kakva epidemija... PANDEMIJA!

Sent from my WP 7.8 Trophy using Tapatalk!

Edited by dvb-t manijak
Posted

Šta koristite/postoji kao alternativa đubretu zvanom utorrent? Iskopah neki deluge, nikad čuo, još manje probao.

Posted

Šta koristite/postoji kao alternativa đubretu zvanom utorrent? Iskopah neki deluge, nikad čuo, još manje probao.

tixati 

može instalacija može portable. 

na mac-u ili linuxu transmission

Posted (edited)

A da nisi navukla neku gamad u komp?

Kad dizes iz safe-a ne izvrsavaju se start up i slicne gluposti.

Ili ti pravi problem neki "regularni" rezidentni program ili neki virus, koji ne uspeva da se podigne u safe-u.

Tipujem na neki malware koji se provuce pored klasicnog antivirusa.

Trenutno je epidemija toga fejsu.

...kakva epidemija... PANDEMIJA!

Sent from my WP 7.8 Trophy using Tapatalk!

sad cu i time da se pobavim, bar neka putanja da se vidi. mada ne verujem u gamad. definitivno ga firewall muchi i taj neki windows security, ili kako se vika. zato shto sad kad u normalnom rezimu izlistam programe koji su tamo dozvoljeni, dropbox se ne pojavljuje i ni kao dozvoljen ni kao zabranjen, to je ono gde zive teamviewer, copy.com i to drushtvo shto se sheruje na napolje... sad je pitanje kako da ga namolim da progleda. s druge strane, koliko sam orna, pokazace se da mi se najvishe isplati da radim normalno, pa kad podjem kuci da se prebacim u safe mode da se apdejtuje u oblake shta ima i to je to :isuse::lolol:. nisam sad ni u poziciji da radim neke neverovatne zahvate na softverima, imam neka 2 kritichna posla koji moraju da se zavrshe bez odlaganja, ako krenem da brljam, nabrljacu i shto nisam htela <_<

Edited by gospa buba
Posted

komp mi ne vidi externi disk. on radi, cuje se da zuji, ali ga ne vidi.

kad probam da ukljucim total comander, blokira se TC a na kompu nista ne moze da se radi dok se ne iskljuci ili izvuce externi.

da li postoji mogucnost da se popravi ili moram da kupujem novi i da li postoji mogucnost da skinem podatke, ako imate neki servis koji to radi, a da nije preskup kao onaj helpdisk?

hvala unapred

Posted

komp mi ne vidi externi disk. on radi, cuje se da zuji, ali ga ne vidi.

kad probam da ukljucim total comander, blokira se TC a na kompu nista ne moze da se radi dok se ne iskljuci ili izvuce externi.

da li postoji mogucnost da se popravi ili moram da kupujem novi i da li postoji mogucnost da skinem podatke, ako imate neki servis koji to radi, a da nije preskup kao onaj helpdisk?

hvala unapred

Sasvim je moguće da ti je HD u redu. Nađi neki drugi eksterni disk, probaj da ga ubaciš u to drugo kućište.

Posted

skinuo sam mu onu masku, tacnije kolega, ali ne menja stvar. ubacili ga u kuciste drugo, ovde na poslu i nista. i tu je imao iste simptome.

Posted (edited)

U teoriji bi mogao da ga izvadis iz kutije i zakacis preko sata interfejsa al sumnjam da bi nesto pomoglo. 

Davno se nisam zezao sa tim ali trebalo bi videti sta kaze disk management kada se zakaci.

Ako je hard vrisnuo tesko ces bez vece kinte doci do podataka. Najoptimisticniji scenario je da je otisla elektronika pa da se stavi sa drugog istog takvog harda. Cini mi se da te elektronike prodaju po par hiljada a uspeh je krajnje neizvestan

edit: bar ovaj momenat iz helpdeska moze da bude od koristi

Posedujemo bazu od preko 4000 hard diskova i elektronika koje koristimo za spasavanje. Kod modernih hard diskova razlikujemo elektronike sa i bez jedinstvenog rom-čipa. Kod elektronika sa jedinstvenim rom-čipom prosta zamena elektronike ne pomaže. Kvar elektronike najlakše je dijagnostikovati ukoliko se ne čuje motor hard diska (motor se ne vrti).

edit: ipak uz malo srece moze da se nadje za manje para

http://www.kupujemprodajem.com/search.php?action=list&data%5Bkeywords%5D=elektronika&data%5Blist_type%5D=group&data%5Bcategory_id%5D=10&data%5Bgroup_id%5D=100

Kolko je to moguce sam uspesno zameniti veliko je pitanje. Valjda je izvodljivo bar kod nekih hardova.

Edited by katamaran
Posted

Hiren boot disk, parted magic, može da se desi da se može štagod izvući. Ako vrti. Ako samo zuji, ovo što je kat pričao. Ne, nemojte pokušavati da menjate elektroniku to u novijim iteracijama diskova (čitaj već gotovo deceniju) i nije baš preporučljivo.

BTW, kada smo već na temi za kompove i pomoć. Ima jedna dodatna informacija, ima i tema ali je muerte na rođenju, a i slabo me čitaju ljudi, nekako preskaču...kao da sam na ignor a li nisam...moram da počnem da pijem izgleda...i jedem senf..........ovo je više za sad topik....koji nemamo......a trebali bi...da ....ehm...kah kah...  čisto da upozorim, kripto virus hara, pazite.