Jump to content

Pitanja

Featured Replies

necu <_< imam modem ali softverski nemam nista. da bih uopste napravila dial-up connection moram da imam informacije o serverima i tako to.

• Replies 20.5k
  • Views 1.1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Имам табелу у ексесу, од ње сам направио упит у коме сам убацио критерјум преко формуле којиу сам написао да ми избацује само уносе из ове године и даје ми збир. Онда сам увезао податак из тог упита у

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Ja mislim da vas alfa troluje konstantno. 

• Anonymous
    Anonymous

Nikako. Do neke tačke pomažu ti programi za čišćenje, a onda beznadežno uspori.   Pre neki dan sam na poslu, posle duže rasprave sa pametnjakovićima, reinstalirao kompjuter na kom radim, pol

Posted Images

betty said:
necu <_< imam modem ali softverski nemam nista. da bih uopste napravila dial-up connection moram da imam informacije o serverima i tako to.
Ma ne trebaju ti nikakve informacije o serverima, nalupaj ime konekcije, ostalo sve ostavi na difoltu i ukucaj bilo koji telefonski broj, najbolje sa zarezom ili dva zareza (zapete) ispred, da bi imala pauzu pre nego što krene da okreće te da bi čula tu-tuuu, ako postoji. Alternativno možeš da ukucaš broj svog mobilnog, pa ne treba da "slušaš" da li ima signala, komp bi trebalo da te okrene.

:plavusa: ukapirala sam naknadno, mada sam zaboravila na foru sa zarezima. davno behu dial-up dani (pu pu pu) :) i dzaba, nista signal <_<

Allegra said:
pokude i pohvale ovde.hvala.
Lici na radijator.

uzasno bih volela da naprave find&replace za menjanje naziva fajlova u jednom folderu.moj bi bijedni zivot pesma postao...

PointTaken said:
uzasno bih volela da naprave find&replace za menjanje naziva fajlova u jednom folderu.moj bi bijedni zivot pesma postao...
Zavisi šta ti tačno treba, ali ako je npr menjanje imena svih fajlova kojima naziv počinje sa XY (XY001.DOC, XY002.DOC, itd.) u nešto drugo npr ZZ, to može sa command line (run: cmd i otiđi u željeni folder sa komandom cd) i primenom komande ren. Npr ren XY*.DOC ZZ*.DOC će promenit sve one fajlove u ZZ001.DOC, ZZ002.DOC itd. Ako je nešto kompleksnije, to će ići teže... inače linux je car za te stvari.
  Indy said:
Zavisi šta ti tačno treba, ali ako je npr menjanje imena svih fajlova kojima naziv počinje sa XY (XY001.DOC, XY002.DOC, itd.) u nešto drugo npr ZZ, to može sa command line (run: cmd i otiđi u željeni folder sa komandom cd) i primenom komande ren. Npr ren XY*.DOC ZZ*.DOC će promenit sve one fajlove u ZZ001.DOC, ZZ002.DOC itd. Ako je nešto kompleksnije, to će ići teže... inače linux je car za te stvari.
hvala ti.rec koju je trebalo da izbacim iz jedno... hm... 208 fajlova je u sredini naziva fajla i glasi _Check_vec sam pri kraju rucnog menjanja a osecam se megaglupo sto ovo radim... :unsure:

Total Commander - selektuje se gomila fajlova, pa ide na meni File, pa Multi-Rename Tool.

PointTaken said:
hvala ti.rec koju je trebalo da izbacim iz jedno... hm... 208 fajlova je u sredini naziva fajla i glasi _Check_vec sam pri kraju rucnog menjanja a osecam se megaglupo sto ovo radim... :unsure:
Može i to sa ren, da znaš za drugi putnpr ren ???_Check_*.txt ???_nesto_*.txtZnači fajl 123_Check_XYZ.txt postaće 123_nesto_XYZ.txt i tako redom(A može i Total Commander, mada lično koristim FreeCommander, koji isto ima Multi-Rename, mada ja to i dalje radim sa command line - navika).

Edited by Indy

Indy, Razz - hvala jos jednom - bas ste mi pomogli... dok god imam ovu sekretaricu, multi-rename ce mi biti potreban cesto :-(

treba mi: fotos u originalnom formatu (kvalitet) na cd/dvd koje ce, u najboljem slucaju, ici kao autorun. da pojednostavim: diashow na cd/dvd a da ne dodje do nikakvog gubitka kvaliteta. da li je to moguce? kako?

PitanjeAko imam neki video klip*gde se prica na Nemackom jeziku, jel postoji neki software koji bi to "preveo" na Engleski :wacko: Ili ako ima neko drugo resenje*a nije film

pajapatak said:
treba mi: fotos u originalnom formatu (kvalitet) na cd/dvd koje ce, u najboljem slucaju, ici kao autorun. da pojednostavim: diashow na cd/dvd a da ne dodje do nikakvog gubitka kvaliteta. da li je to moguce? kako?
photo cd?nekada (pre skoro 10 godina) je to radilo sasvim ok.
  eye of the beholder said:
PitanjeAko imam neki video klip*gde se prica na Nemackom jeziku, jel postoji neki software koji bi to "preveo" na Engleski :wacko: Ili ako ima neko drugo resenje*a nije film
:Hail:Naravno.

Edited by dig_chohano