bags Posted July 13 Posted July 13 12 minutes ago, JozoMujica said: Inače nisam fan, ali ga za ovakve potrebe uvek preporučujem Taj rad. Mene najvise nervira sto cesto ljudi koriste manje od 10% feature-a cak i na velikim sajtovima. U principu problem je bloat i sto ti treba milion pluginova... 1
bios Posted July 13 Posted July 13 (edited) Da, Wordpress preživi sve kao bubašvaba, ali oko ova dva se pravi hype u poslednje vreme. Webflow Squarespace Oba su WYSIWYG, kod prvog ima opcija da se piše kod, a drugi je još gluplji. Navidno Webflow može da izađe na crtu wordpressu kod izrade blog-like sajtova. Ono gde je navodno jedino inferioran je skaliranje. Nisam probao, tako da ne preporučujem. edit: ne preporučujem u smislu da ovo nije preporuka. Edited July 13 by bios
brusli Posted July 15 Posted July 15 (edited) Ja koristim ovaj: https://www.eponuda.com/pojacivaci-wi-fi-signala-cene/tp-link-tl-wa850re-300mbps-universal-wifi-range-extender-wireless-access-point-cena-281376 I radi posao. Koliko se secam, moras da koristis isti kanal kao i glavni wi-fi, ja sam probao sa drugim kanalom, jer kao da se ne sudaraju, i stalno je pucala veza. Edited July 15 by brusli 1 1
braca Posted July 15 Posted July 15 Ne znam koja je konfiguracija, ali najbolji rezultat ćeš dobiti ako razvučeš ethernet kabl od rutera do tog pojačivača 2 1
vememah Posted July 15 Posted July 15 (edited) TP-Link RE200 je odličan pošto ima i 5 GHz, izvlačio mi je bez povezivanja Ethernet kablom s ruterom u nekim slučajevima veću brzinu nego kad se direktno kačim na ruterov WiFi (naravno pri istim rastojanjima). Naravno, ako je WiFi opseg potpuno zagušen i ne postižu se zadovoljavajući rezultati, onda je preporučljivo povezati Ethernet kablom kako je braca napisao i verovatno nijedan extender neće bez toga uraditi dobar posao. Poređenje s gornjim modelom koji ima samo 2,4 GHz opseg: https://www.tp-link.com/us/compare/?typeId=10&productIds=1869%2C1879 Cene: https://www.eponuda.com/dodatna-oprema-za-mreze/tp-link-re200-ac750-wifi-bezicni-ekstender-dometa-750mb-s-dualband-cena-351881 Edited July 15 by vememah 1
Paul Gompitz Posted July 20 Posted July 20 Štampač je mrežnim kablom povezan sa laptopom. Network status print na štampaču kaže: use IPv4: on IP adresa: 192.168.1.99 Gateway adresa: 192.168.1.1 (ruter) Ping sa kompjutera na 192.168.1.99 ne radi. Ni windows ga ne vidi kad pokušam add printer. Mrežni kabl je u redu i štampač je radio pa odjednom prestao. Šta da radim?
Milosh76 Posted July 20 Posted July 20 Stampac treba da bude povezan na ruter LAN kablom valjda... Kako je laptop povezan za ruter i koja mu je IP adresa?
zmanic Posted July 20 Posted July 20 Proveriti: konektore, kablove, portove, uređaje a pre svega Win firewall.
Hamlet Strašni Posted July 20 Posted July 20 44 minutes ago, Paul Gompitz said: Štampač je mrežnim kablom povezan sa laptopom. Network status print na štampaču kaže: use IPv4: on IP adresa: 192.168.1.99 Gateway adresa: 192.168.1.1 (ruter) Ping sa kompjutera na 192.168.1.99 ne radi. Ni windows ga ne vidi kad pokušam add printer. Mrežni kabl je u redu i štampač je radio pa odjednom prestao. Šta da radim? Ако је ХП, удари га секиром. Ја сам прошли штампач уништио јер сам га ударио песницом када је почео да ме зајебава. Онда сам морао да купим нови. Зарекао сам се да нећу ХП. Ипак сам купио ХП и опет сам био неколико пута на ивици тога да га разбијем. Таман сам га био исподешавао да ме не зајебава са величинама хартије и улазима за хартију и онда сам морао да га избршем и поново инсталирам јер је отказао послушност из чиста јебеног мира.
braca Posted July 20 Posted July 20 (edited) Ovo što je milosh rekao, printer se povezuje sa ruterom. U slučaju da ti to ne odgovara, treba ti cross-over kabl (to je ethernet kabl gde su neke žice ukrštene) : Edited July 20 by braca
JozoMujica Posted July 20 Posted July 20 2 hours ago, braca said: Ovo što je milosh rekao, printer se povezuje sa ruterom. U slučaju da ti to ne odgovara, treba ti cross-over kabl (to je ethernet kabl gde su neke žice ukrštene) : Sve je tačno što si napisao, ali... 3 hours ago, Paul Gompitz said: štampač je radio pa odjednom prestao.
braca Posted July 20 Posted July 20 A, prevideo sam to da je radilo… Mator sam, to izgleda više nije aktuelno : Quote Since several years ago, all (or almost all) manufactured network adapters work with both types of cables, straight or cross-over. Unless your network adapter is old, there is an excellent chance that any network cable will work.
Recommended Posts