Indy Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Nego Indy da ne pomisli da smo ovde svi truli buržuji i hipsteri ... Pu pu pu, daleko bila takva pomisao od mene... Nego, ja po nekom automatizmu pomislim da nekom činim uslugu ako dam savet kako nešto može sa malo para ili za dž (a da radi posao). Što nije nužno slučaj. (Evo, čim videh copy-paste između 2 kompjutera koje pominje historian, odmah mi došlo da kažem, ali to može za dž preko remote desktopa, ali eto uzdržah se pa ne rekoh ništa. :D Neka neka, samo vi kupujte, to je dobro za privredu.)
duda Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 (edited) indy, ja cenim tvoju štedljivost, ali lako je tebi kad si u toj branši pa možeš i ovako i onako meni je miš baš jako, jako bitan u mom poslu recimo, ne bole me leđa, ali me boli desno rame i cela ruka čim se odmaknem dva dana od kompa, prestaje da me boli, znači stvar je jasna potpuno zato mi treba najudobniji i najbolji mogući miš, šta da radim Edited September 21, 2017 by dùda
francuski sobar Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 (edited) indy, ja cenim tvoju štedljivost, ali lako je tebi kad si u toj branši pa možeš i ovako i onako meni je miš baš jako, jako bitan u mom poslu recimo, ne bole me leđa, ali me boli desno rame i cela ruka čim se odmaknem dva dana od kompa, prestaje da me boli, znači stvar je jasna potpuno zato mi treba najudobniji i najbolji mogući miš, šta da radim Ne samo ergonomija nego i rezolucija i senzitivnost i eventualne 3D opcije pr nego one kopi pejst. Bukvalno glavno oruđe za rad. https://www.thesourcecad.com/cad-mouse-2d-3d/ ako te baš zezaju leđa i rame obrati pažnju na ove sa trekbolom Edited September 21, 2017 by francuski sobar
duda Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 (edited) Ne samo ergonomija nego i rezolucija i senzitivnost i eventualne 3D opcije pr nego one kopi pejst. Bukvalno glavno oruđe za rad. https://www.thesourcecad.com/cad-mouse-2d-3d/ ako te baš zezaju leđa i rame obrati pažnju na ove sa trekbolom ali meni ti sa kuglom baš nikako ne leže, ne znam, navika valjda ed. a videla sam da ih mnogi cadovci koriste naručila sam MX MASTER 2S ed 2 zapravo, trebalo bi (radi leđa) da nabavim onu stolicu što tera na ravno sedenje, nema tog miša koji će taj problem da reši leva i desna ruka ne stoje jednako (na tastaturi) , već je leva na tastaturi a desna na mišu i tu onda neka torzija nastaje Edited September 21, 2017 by dùda
Frank Pembleton Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Ja imao dva trackball miša logitech i super mi odgovarali... ....shit has hit the fan...
Bujodrag Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 meni je miš baš jako, jako bitan u mom poslu recimo, ne bole me leđa, ali me boli desno rame i cela ruka čim se odmaknem dva dana od kompa, prestaje da me boli, znači stvar je jasna potpuno Pa onda ti ne treba bolji miš nego bolji položaj ruke i, eventualno, ona podloga za miša sa jastučetom. Davno, kad sam po ceo dan mesecima igrao Morrowind, mislio sam da me zglob, lakat i rame desne ruke bole zbog vežbanja bubnjeva. Tek pred kraj igrice sam shvatio da bubnjeve skoro da nisam ni vežbao u to vreme. E, onda sam tražio bolji položaj. I ruka me više nije bolela kad sam ga našao.
francuski sobar Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 zapravo, trebalo bi (radi leđa) da nabavim onu stolicu što tera na ravno sedenje, nema tog miša koji će taj problem da reši leva i desna ruka ne stoje jednako (na tastaturi) , već je leva na tastaturi a desna na mišu i tu onda neka torzija nastaje Pre par godina bio sam prisutan ovde u Apple centru bio neki Final Cut Pro kurs. Sličan načinistovremenog korištenja miša i tastare ko u CAD ali manjeg inteziteta. U hali su svi polaznici sedeli na onim stolicama bez naslona gde u stvari sedis na kolenima. Ne znam kako se to zove da bih našo na netu ali otprilike ko na ovoj slici desno. Kažu da je to daleko nakbolje za leđa i sve ostalo al nešto ne viđam da se zapatilo a i nekako mi više deluje za neke ofis daktilo poslove. Za krativni rad treba nekad i kreativno da se zavališ u naslon mislim :)
Bujodrag Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 (edited) @ Duda Ja l' ti lakat ispod nivoa šake/miša? Probaj s tim da eksperimentišeš. Ja sam otkrio da mi je tad lakat bio ispod nivoa šake, praktično je vukao zglob, čak i kad je bio oslonjen na nešto. Meni je to bio glavni problem. Edited September 21, 2017 by Bujodrag
Indy Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 indy, ja cenim tvoju štedljivost, ali lako je tebi kad si u toj branši pa možeš i ovako i onako meni je miš baš jako, jako bitan u mom poslu Kapiram, u tom slučaju stvarno ne treba biti pirotjanac.
Indy Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Ali ako ti je auto oruđe za rad, onda sigurno ne voziš ni Juga... :D Razmislio sam o ovome i došao do zaključka da ja vozim VW bubu iz 1978. koju sam servisiram. :D (Otprilike)
duda Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Pre par godina bio sam prisutan ovde u Apple centru bio neki Final Cut Pro kurs. Sličan načinistovremenog korištenja miša i tastare ko u CAD ali manjeg inteziteta. U hali su svi polaznici sedeli na onim stolicama bez naslona gde u stvari sedis na kolenima. Ne znam kako se to zove da bih našo na netu ali otprilike ko na ovoj slici desno. Kažu da je to daleko nakbolje za leđa i sve ostalo al nešto ne viđam da se zapatilo a i nekako mi više deluje za neke ofis daktilo poslove. Za krativni rad treba nekad i kreativno da se zavališ u naslon mislim :) upravo na ovakvu nekakvu sedeljku sam mislila, ali opet, ne usuđujem se, to i nije baš da je džaba pa da posle samo bacim ako ne valja nisam pametna a lepo svakim danom osećam kako sam tordirana (da ne kažem uvrnuta ) sve više @ Duda Ja l' ti lakat ispod nivoa šake/miša? Probaj s tim da eksperimentišeš. Ja sam otkrio da mi je tad lakat bio ispod nivoa šake, praktično je vukao zglob, čak i kad je bio oslonjen na nešto. Meni je to bio glavni problem. bujo, sve sam nabavila, i tu ergonomski podlogu za miša i držim lakat naslonjen na stolu, ali džaba, ta desna ruka je nekako stalno napeta, rame boli pa boli problem je što počinje da boli i noću, dok spavam a ako samo dva dana ne radim, sav bol nestaje kontam da je dobro što je još uvek tako, tj. što taj bol ipak nestaje, zato moram nešto da preduzimam, tj. dok je vreme zapravo, sad kontam da mi je lakat ispod nivoa zgloba ok, probaću nešto da podmetnem, pa ćemo da vidimo šta će da bude
Đipalo Junuz Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 (edited) Kedovske su muke pregoleme :( Pokušaj da ti (skoro) cela podlaktica desne ruke bude na stolu, meni pomaže. Miš mi stoji bliže monitorima nego tastatura, a tastatura stoji iskošeno, levi kraj bliže ivici stola (slikaću u ponedeljak, ne vredi ovako ) A miš - ja se kunem u ovaj model: http://www.gigatron.rs/misevi/a4_tech_x-748k_x7_oscar_optical_gaming_mouse_usb_crni-7680 Gejmerski, ali za CAD i 3D modeliranje itd meni savršen. Velik, jako dobro leži u šaci, ima 6 tegova koji mogu da se pojedinačno vade i da mu se pomera balans napred-nazad. Ako imaš manju šaku može da bude malo nezgodan. Dva tastera na palcu, dodatni taster pored točkića, sve programabilno, tri podesive rezolucije po x i po y osi... Mana: previše tvrda opruga za kliktanje točkićem, ja već imam na kažiprstu zadebljanje kao gitaristi Edited September 22, 2017 by Đipalo Junuz
renne Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 I ja držim miša skoro do monitora, tako da je pola ruke na stolu, i nema umora
duda Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 meni je isto cela podlaktica na stolu, ali probaću tu još prostora da oslobodim a tastatura mi je skroz napred, do monitora, tako da mi je i leva nadlaktica kompletno na stolu jbg, valjda neke veze imaju i godine đipalo, meni nešto neće da se otvori taj tvoj link na miša, ali sada više nije ni bitno, ja sam ga već poručila, pa šta bude bude ali hvale tog miša uokolo samo tako, pa valjda će da bude dobar i za mene
Recommended Posts